Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 

Svendborg Kommune og andre myndigheder

 

Lovgivningen gælder i hele landet og således også i Svendborg. Men der er nogle kommunale forskelle, når det kommer til blandt andet parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger. Fremtidsfabrikken er et godt sted at starte for at få svar på dine spørgsmål. Hvis de ikke kan hjælpe dig, kan de helt sikkert henvise dig til den rette forvaltning i kommunen.

 

Ellers kan du benytte Erhvervskontoret!

 

En indgangsvinkel til Svendborg Kommune

I Svendborg Kommune står Erhvervskontoret klar til at tage imod dig og din virksomhed.

 

Medarbejderne er lokalkendte og har et indgående kendskab til, hvad det vil sige at drive en virksomhed, Der kan henvise dig til de rigtige i kommunen og de er klar til at understøtte dig og din virksomhed.


Erhvervskontoret har direkte reference til kommunaldirektøren og borgmesteren.

 

Se mere om Erhvervskontoret på kommunens hjemmeside her! 

 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Du må gerne drive liberalt erhverv fra din egen bolig. "Liberalt erhverv" er fx frisør, ejendomsmægler, advokat, revisor og arkitektvirksomhed. Det kan være en god idé at tage en snak med Svendborg kommune om netop deres forståelse af de liberale erhverv. Der er nemlig flere virksomheder, der er kommet i klemme på grund af forskellige forståelser.

 

Der er nogle kriterier, der skal opfyldes for, at du må drive erhverv fra egen bolig:

  • Du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra

  • Erhvervet skal udøves af beboeren uden ansatte

  • Boligen skal fortsat have anvendelse som bolig

  • Ejendommen og kvarteres præg må ikke ændres

Det kræver ikke byggetilladelse at etablere liberalt erhverv i hjemmet.

 

Det kan være en god idé at tage en snak med din revisor eller en skatterådgiver. Der kan nemlig være nogle ændrede skattemæssige forhold i forbindelse med etableringen af liberalt erhverv i hjemmet.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe lokaler til din virksomhed, skal du i nogle tilfælde søge om byggetilladelse. Hvis erhvervslokalernes anvendelse ændres, skal du søge om byggetilladelse. Det vil sige, hvis ud for eksempel ændrer butikslokaler til café, kræver dette byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse hos Byg og Miljø.

 

Du kan se hvilke erhvervsboliger, der er til salg og leje i kommunen her

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge egne lokaler til din virksomhed, skal du altid have byggetilladelse. Du må ikke bygge uden byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse hos Byg og Miljø. Hos Svendborg Kommune kan du få et formøde forud for din ansøgning om byggetilladelse. Det kan være en rigtig god idé at tage sådan et møde, da du vil få afklaret rammerne for et byggeprojekt, samt hvilken dokumentation den endelige byggeansøgning skal indeholde. På den måde undgår du faldgruber.

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et byggesagsgebyr i forbindelse med behandlingen af din byggesag. Gebyret beregnes efter medgået tid på den enkelte byggesag. Derfor kan det altså være en rigtig god idé at tage et formøde, hvor du får afklaret eventuelle spørgsmål. På den måde sparer du tid og penge i forbindelse med byggesagsbehandlingen. Det første formøde er nemlig ganske gratis.

 

Der er nogle lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for dit byggeri. Derfor er det en rigtig god idé at tage en kig på disse, når du planlægger at bygge.

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Hvordan får man alkoholbevilling i Svendborg Kommune?

Vil du servere alkohol til dine kunder i, skal du have en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden en alkoholbevilling. Du skal være fyldt 21 år for at søge om alkoholbevilling, men hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Syd og Sønderjyllands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du holder enkeltstående arrangementer i din virksomhed, hvor du ønsker at servere alkohol for dine kunder, skal du have en lejlighedstilladelse. Med denne lejlighedstilladelse får du tilladelse til at servere alkohol til dette enkelte arrangement.

 

Serveringsvirksomhed

Starter du serveringsvirksomhed i Svendborg kommune, kan du med stor fordel læse restaurationsplanen for Syd- og Sønderjylland. Du bliver klogere på blandt andet alkoholbevilling, udeservering og åbningstider. Du finder restaurationsplanen her

 

Hvis du ønsker at udbyde udeservering i din virksomhed, skal du have tilladelse fra kommunen. Der kan dog være steder, hvor de fysiske rammer ikke gør det muligt at have udeservering. Der er desuden nogle retningslinjer, der skal følges ved udeservering. Disse retningslinjer kan du læse mere om her

 

Den tilladte åbningstid i Svendborg er fra kl. 05.00 til 02.00. Hvis du vil have længere åbent, er dette muligt med tilladelse fra kommunen.

 

 

 
3. Arrangementer og Events i Svendborg5. Er du elev eller studerende i Svendborg?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.