Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Tårnby Kommune og andre myndigheder

Der er kommunale forskelle indenfor parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesags-behandlinger og meget mere.

 

Læs de emner vi har beskrevet nedenfor. Og finder du ikke svar på dine spørgsmål så kontakt Tårnby kommune. 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Det kan være en fordel at drive virksomhed fra egen bolig, hvis du er iværksætter eller driver en lille virksomhed. Men det er sådan, at det kun er liberale erhverv, der kan drives fra hjemmet uden tilladelse fra kommunen. Eksempler på de liberale erhverv er frisør og kontorvirksomheder som revisor og advokat. Der er dog nogle betingelser for, at du må drive erhverv i hjemmet. Du skal selv bo i boligen, som du driver erhverv fra, og der må ikke være ansatte i virksomheden. 

 

Et lille tip: Snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Der er eksempler på, at virksomheder er tvangsflyttet eller lukket, fordi forståelserne af de liberale erhverv ikke stemmer overens. 

 

Hvis du bor til leje vil drive erhverv fra egen bolig, skal du spørge din udlejer for at få tilladelse. 

 

Ekstra tip: Tag en snak med din revisor, da der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du lejer eller køber eksisterende erhvervslokaler, skal du nogle gange søge om byggetilladelse, selvom du slet ikke skal bygge. Det kræver nemlig byggetilladelse, hvis du vil ændrer lokalernes anvendelse. Det vil altså sige, hvis du ændrer café til butik eller lignende, skal du søge om byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du selv vil opføre lokaler til din virksomhed, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må ikke påbegynde byggeriet, før du har fået byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Du finder en vejledning til Byg og Miljø her! På den måde kan du lettere sende din ansøgning. 

 

Tårnby Kommune tilbyder dig en forhåndsdialog, inden du sender din ansøgning om byggetilladelse. På den måde har du mulighed for at få helt styr på din ansøgning, hvilket kan være en fordel. Der pålægges nemlig et gebyr i forbindelse med behandlingen af din byggesag. Gebyret beregnes på timebasis. 

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsgrunde, der er til salg i Tårnby her! Bemærk. Der er ikke altid grunde til salg, men er der kommer de på linket ovenfor.

 

Skiltning

Nå du har fundet et sted, hvor din nye virksomhed kan være, vil du typisk gerne vise den frem for kommende kunder. Og et stort synligt skilt er altid højt på ønskelisten. Men tjek lige om dine skilteplaner matcher kommunens regler. Se mere om skiltning i Tårnby Kommunes skiltepolitik.

 

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

Alkoholbevilling i Tårnby kommune

Hvis du vil servere alkohol med en procent på over 2,8, skal du have alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden en alkoholbevilling. Du skal være fyldt 21 år med mindre du har en uddannelse en for restaurationsbranchen. I så fald skal du kun være fyldt 18 år. 

 

Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal holde et arrangement i din virksomhed, hvor der serveres alkohol, skal du søge om lejlighedstilladelse. 

 

Bliv leverandør til kommunen

Kommunen er jo ikke kun en myndighed, men også en stor driftsherre af talrige institutioner, skoler. ældrecentre mv. Og der med er kommunen også en stor indkøber. Måske kan du blive leverandør til Tårnby Kommune? 

 

Se kommunens side om indkøb og udbud her!

 

 

 
3. Arrangementer og events i Tårnby5. Er du elev eller studerende i Tårnby?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.