Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Thisted Kommune og andre myndigheder

 

Alle nationale love gælder jo naturligvis i hele landet og dermed også i Thisted. Men der kan sagtens være forskelle i regler om f.eks. parkering, affaldsregulativer, bevillingsbetingelser, byggesagsbehandling, mm.

Illustration af Erhvervskontakten Thisted Kommune


Erhvervskontakten

Thisted Kommune har etableret en Erhvervskontakt, som kunne være et godt sted at starte. Her kan du blive guidet til den rette forvaltning eller enhed i kommunen. Erhvervskontakten er på rådhuset i Thisted: Torben Pedersen, mail: tp@thisted.dk el. tlf. 24 60 19 79.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

I visse tilfælde kan det lade sig gøre at drive virksomhed fra din privatbolig, uden tilladelse fra Kommunen. Det er den lokalplan, der dækker det område man bor i, der afgør om man kan ”blande” bolig og erhverv. Det er særlig aktuelt for små virksomheder – primært liberalt erhverv – og som udgangspunkt må du ikke ha’ ansatte. Vær også opmærksom på, at din evt. udlejer i de fleste tilfælde skal orienteres/give tilsagn. I almene boligselskaber er det som udgangspunkt IKKE tilladt at drive erhverv fra din bolig.

 

Et lille tip! Tjek altid med kommunen om de har samme opfattelse af ”liberalt erhverv”, som du har! Der er set eksempler på virksomheder der er lukket eller ”tvangsforflyttet”, selvom der var tilladelse til liberalt erhverv.

 

Hvis du bor i ejerbolig fx parcelhus i et boligkvarter, kan man nogle gange få tilladelse til fx at etablere en mindre klinik eller lign. Men forvent nabohøring og krav om ansøgning af ”ændret anvendelse” fra privatbolig til blandet bolig. Der kan også være problemer med parkering. Det skal helst være muligt på din grund og må ikke være til gene for naboerne.

 

Virksomhed i lejede lokaler 

Hvis du lejer dig ind i et bestående erhvervsbyggeri eller køber en bestående erhvervsejendom, vil du i nogle tilfælde kunne gøre det uden at søge byggetilladelse. Ændrer du anvendelse fx fra butik til café eller lign. skal du altid søge tilladelse.

 

Men for en sikkerheds skyld anbefaler vi du tjekker ved Thisted Kommune, og book evt. en tid til en gratis forhåndsdialog om dit projekt med "Teknik og Erhverv" på kommunen. Læs mere her!

 

Thisted Kommune ejer også enkelte bygninger, som du måske kunne leje dig ind i. Se listen her!

 

Vil du bygge dine egne lokaler?

Vil du selv bygge en bygning til din nye virksomhed, skal du helt sikkert ha' en byggetilladelse og flere andre ting på plads i forbindelse med kommunen.

 

Du skal tilmeldes forsyningsselskab (-er) med henblik på vand, fjernvarme, afløb mv. og i det hele taget sætte lidt tid af til at få det hele på plads ved de relevante myndigheder.

 

Thisted kommune kan henvise dig til hvem du skal tale med.

 

Skal du købe en grund til formålet, kan du se en oversigt over byggegrunde, der er til salg i Thisted her! 

  

Udover lokaler/bygning kan der være andet du skal søge tilladelse til...

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Alkoholbevilling i Thy

Hvis du vil drive et værtshus, en restaurant, café eller lign. virksomhed, der serverer øl, vin og eller spiritus, kræver det en alkoholbevilling. Du skal mindst være 18 år gammel (21 år, hvis ikke du har en faglig uddannelse inden for området). Det søges via Midt- og Vestjyllands Politi på hjemmesiden her! 

 

Hvordan bliver man leverandør til Thisted Kommune?

Måske kan du blive leverandør til kommunen... Thisted Kommune er ikke "bare" myndighed, der skal godkende alt muligt, men er også en stor indkøber af varer og tjenesteydelser. Faktisk køber kommunen for mere end 800 mio. kr. om året, og det var værd at undersøge, om du kunne blive en del af leverandørkredsen.

 

Du kan læse om aktuelle udbud fra kommunen her! Og Thisted er ligeledes med på Udbudsportalen Comdia, hvor du også kan følge kommunen her! og iøvrigt også se udbud fra andre kommuner.

 

Thisted Kommune har oprettet en leverandørliste, du kan skrive dig op på. Når du er på listen, vil du fremover kunne blive inviteret til at byde på udbud og licitationer fra Thisted Kommune. 

 

Find listen her!

 


 

 

Denne side om iværksætteri i Thisted er støttet af Revision Limfjord - bogføring og revision, Vizuall Reklame og Webbureau, Thy Erhvervsforum samt Iværksætteruddannelsen

 

 

PARTNERE

I THISTED KOMMUNE:

 
Vizuall Reklame & Webbureau i Thisted

Revision Limfjord - bogføring og revision

 

 

 

 
 
Logo Infolinkkurser og iværksætteruddannelsen iværksætterkursus

  

 

 

 

 

 
6. Er du elev eller studerende i Thisted?8. Kapital til start og vækst Thisted
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.