Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Varde Kommune og andre myndigheder

 

Lovgivningen er nu engang, som den er og er gældende i hele landet. Men der er nogle kommunale forskelle, når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevillinger , byggesagsbehandlinger og meget mere. ProVarde er et godt sted at starte for at få svar på dine spørgsmål. Enten kan de svare på dine spørgsmål, eller så kan de henvise dig til den rette forvaltning i kommunen. 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Vil du drive virksomhed fra din egen bolig, kan det lade sig gøre, hvis du driver et liberalt erhverv. De liberale erhverv er frisør og kontorvirksomheder som revisor, ejendomsmægler og lignende. Men tjek lige med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Virksomheder er nemlig før kommet i klemme på grund af forskellige forståelser. Det er der jo ingen grund til! 

 

Der er desuden nogle forudsætninger for, at du må drive virksomhed fra hjemmet: 

  • Virksomhedens ejer skal bo i boligen, som virksomheden drives fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden 

  • Virksomheden må ikke være til gene for området 

  • Parkering skal foregå på egen grund 

Hvis du bor til leje gennem boligselskab, må du som udgangspunkt ikke drive erhverv fra egen bolig. Hvis du bor til leje på anden måde, skal du have tilladelse fra din udlejer. 

 

Tag en snak med din revisor eller en skatterådgiver. Der er nemlig nogle ændrede skattemæssige forhold, når du driver erhverv fra egen bolig. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Skal du drive virksomhed fra lejede eller købte lokaler, skal du søge om byggetilladelse, hvis du ændrer anvendelsen af lokalerne - også selvom du ikke skal bygge. Det skal sige, hvis du for eksempel ændrer butikslokaler til cafélokaler, skal du søge om byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Du kan også bygge egne lokaler til din virksomhed. Hvis du selv vil bygge, skal du altid have byggetilladelse. Du må ikke bygge uden en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse hos Byg og Miljø. Kommunen tilbyder en forhåndsdialog forud for indsendelsen af din byggeansøgning. Med en forhåndsdialog sikrer du, at dit ansøgningsmateriale lever op til byggelovens krav og er fyldestgørende fra starten af. 

 

Det kan være en rigtig god idé at booke en forhåndsdialog med kommunen, inden du sender din ansøgning ind. Der pålægges nemlig et gebyr i forbindelse med behandlingen af din byggesag. Gebyret beregnes på timebasis efter medgået tid. Derfor er det en rigtig god idé, at du sikrer, at din ansøgning er fyldestgørende fra start, så gebyret ikke bliver unødvendigt højt. 

 

Du skal være opmærksom på, at det du bygger altid skal overholde de lokal- og kommuneplaner, der er gældende for området. Derfor er det en fordel lige at tage et kig på disse. 

 

Du kan se hvilke kommunale byggegrunde, der er til salg her

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Hvordan opnår man alkoholbevilling i Varde?

Virksomheder der servere stærke drikke - herunder øl og vin - skal have en alkoholbevilling. Din virksomhed må ikke servere stærke drikke uden denne alkoholbevilling. Du skal være fyldt 21 år for at søge om alkoholbevilling, men hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Serveringsvirksomhed 

Hvis du driver serveringsvirksomhed i Varde, kan du med fordel læse restaurationsplanen for Syd- og Sønderjylland. Her kan du bliver klogere på alkoholbevilling, udendørsservering og åbningstider. Du finder restaurationsplanen her

 

Hvis du vil servere udendørs i din virksomhed, skal du have tilladelse - uanset om serveringen foregår på offentlig eller privat grund. 

 

Restaurationer skal på normal vis have lukket mellem kl. 02.00 og 05.00. Du kan dog søge om tilladelse til at udvide åbningstiden, således det er tilladt at holde længere åbent! 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Varde5. Er du elev eller studerende i Varde?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.