Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Vordingborg Kommune og andre myndigheder

 

Der er kommunale forskelle, når det handler om parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger. Er der noget, du er i tvivl om, er Vordingborg Erhverv et godt sted at starte. De han helt sikkert hjælpe dig på den ene eller anden måde. 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

I nogle tilfælde kan det lade sig gøre at drive virksomhed fra egen bolig uden tilladelse fra Vordingborg Kommune. Du skal drive et liberalt erhverv, for at du må drive virksomhed fra egen bolig. Det kan være aktuelt for iværksættere og de helt små virksomheder. Der er flere ting, du skal være opmærksom på. Der må ikke være ansatte i virksomheden, og du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra. Der er desuden en lokalplan, der afgør, om det på blandes bolig og erhverv i det pågældende område. 

 

Et lille tip: Tag en snak med din kommune, om de har samme forståelse af de liberale erhverv, som du har. Der er nemlig flere eksempler på, at virksomheder er kommet i klemme, tvangsflyttet eller lukket på grund af forskellige forståelser. 

 

Hvis du bor til leje, skal du have tilladelse fra din udlejer. 

 

Husk: Der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold, når du driver erhverv fra hjemmet. Derfor er det en god idé at tage en snak med din revisor eller en skatterådgiver. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Køber eller lejer du eksisterende erhvervslokaler, skal du i nogle tilfælde søge om byggetilladelse, selvom du slet ikke skal bygge. Hvis du påtænker at ændre lokalernes brug, kræver det byggetilladelse. Det vil altså sige, hvis du ændrer fra café til butik eller lignende, kræver det byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Du kan se, hvilke erhvervsejendomme der er til salg i Vordingborg Kommune her

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du selv opføre bygning til din virksomhed, skal du altid have byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Du finder en guide til, hvad din byggeansøgning skal indeholde samt hvordan du søger her

 

Da en byggesagsansøgning kan være lettere kompliceret, kan det være en rigtig god idé at få et møde med en sagsbehandler, inden du når for langt med dit projekt. Her kan du få afklaring på, hvad der er muligt og ikke er muligt. Desuden bliver du helt sikker på, hvilke dokumenter du skal bruge til din ansøgning. 

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et byggesagsgebyr i forbindelse med behandlingen af din ansøgning. Gebyret beregnes på timebasis. Derfor er det en god idé at have helt styr på din ansøgning, når du sender den afsted, så behandlingen ikke bliver unødvendig dyr. 

 

Du kan se, hvilke kommunale erhvervsgrunde der er til salg her

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Din fødevarevirksom skal næsten altid registreres hos Fødevarestyrelsen. Det er altså ikke nok blot at registrere virksomheden hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her!  


Der er dog nogle tilfælde, hvor det ikke er nødvendigt med registrering - eksempelvis ved dagplejer. Hvis virksomhedens aktivitet foregår i det private eller ligger på en bagatelgrænse, er det nemlig ikke altid nødvendigt at registrere virksomheden. Fødevarestyrelsen har lavet en simpel test, hvor du kun skal svare på enkelte spørgsmål, så du hurtigt kan finde ud af, om din virksomhed skal registreres eller ej. Du finder testen her!

 

Vi anbefaler, at du bruger Fødevarestyrelsens Startpakke, hvor du bliver klogere på registreringen, hygiejne, egenkontrol, skadedyr, indretning og meget mere. Med Startpakken bliver du klædt godt på til at drive virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling

Hvis du vil starte restauration eller lignende, hvor der serveres alkohol - herunder vin og øl - skal du have en alkoholbevilling. Du skal være fyldt 21 år, med mindre du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen. Så skal du blot være fyldt 18 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal afholde enkelte arrangementer i din virksomhed, hvor der serveres alkohol, skal du søge om lejlighedstilladelse.

 

 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Vordingborg5. Er du elev eller studerende i Vordingborg?
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.