Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Vordingborg Kommune og andre myndigheder

 

Der er kommunale forskelle, når det handler om parkering, affaldsregulativer, bevillinger og Tjek med Vordingborg kommune om du skal søge om tilladelse til etableringbyggesagsbehandlinger. Er der noget, du er i tvivl om, er Vordingborg Erhverv et godt sted at starte. De han helt sikkert hjælpe dig på den ene eller anden måde. 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

I nogle tilfælde kan det lade sig gøre at drive virksomhed fra egen bolig uden tilladelse fra Vordingborg Kommune. Du skal drive et liberalt erhverv, for at du må drive virksomhed fra egen bolig. Det kan være aktuelt for iværksættere og de helt små virksomheder. Der er flere ting, du skal være opmærksom på. Der må ikke være ansatte i virksomheden, og du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra. Der er desuden en lokalplan, der afgør, om det på blandes bolig og erhverv i det pågældende område. 

 

Et lille tip: Tag en snak med din kommune, om de har samme forståelse af de liberale erhverv, som du har. Der er nemlig flere eksempler på, at virksomheder er kommet i klemme, tvangsflyttet eller lukket på grund af forskellige forståelser. 

 

Hvis du bor til leje, skal du have tilladelse fra din udlejer. 

 

Husk: Der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold, når du driver erhverv fra hjemmet. Derfor er det en god idé at tage en snak med din revisor eller en skatterådgiver. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Køber eller lejer du eksisterende erhvervslokaler, skal du i nogle tilfælde søge om byggetilladelse, selvom du slet ikke skal bygge. Hvis du påtænker at ændre lokalernes brug, kræver det byggetilladelse. Det vil altså sige, hvis du ændrer fra café til butik eller lignende, kræver det byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Du kan se, hvilke erhvervsejendomme der aktuelt er til salg i Vordingborg Kommune her

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du selv opføre bygning til din virksomhed, skal du altid have byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Du finder en guide til, hvad din byggeansøgning skal indeholde samt hvordan du søger her

 

Da en byggesagsansøgning kan være lettere kompliceret, kan det være en rigtig god idé at få et møde med en sagsbehandler, inden du når for langt med dit projekt. Her kan du få afklaring på, hvad der er muligt og ikke er muligt. Desuden bliver du helt sikker på, hvilke dokumenter du skal bruge til din ansøgning. 

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et byggesagsgebyr i forbindelse med behandlingen af din ansøgning. Gebyret beregnes på timebasis. Derfor er det en god idé at have helt styr på din ansøgning, når du sender den afsted, så behandlingen ikke bliver unødvendig dyr. 

 

Du kan se, hvilke kommunale erhvervsgrunde der er til salg her

 

Og måske skal du være opmærksom på den kommende Business Park Vordingborg, der er under udvikling. Her er der 300.000 m2 erhvervsjord med en super belligenhed helt tæt på motorvejen og med kort afstand til havn og tog. Du kan læse mere om Business Park Vordingborg. 

 

Skiltning

Når du er fundet på plads med dine lokaler, dukker ønsket om en synlig skiltning ofte op. Det er der også nogle regler for, for det må selvfølgelig ikke virke generende for dine naber eller fx til fare for trafikken.

 

I Vordingborg Komune har man nedsat et facaderåd i hver af de tre købstæder, Præstø, Stege og Vordingborg. Facaderådene er sammensat af medlemmer fra foreninger med interesse for købstædernes bymidte. I hver af facerådene har man en beskrivelse af, hvilke regler der gælder og hvordan man søger om skiltning mv. Se nærmer om facaderådene her!

 

Du kan i øvrigt læse bekendtgørelsen om skiltning på Retsinformation ved at følge linket her!

 

Skiltning skal følge nogle bestemte regler for facadernes fremtræden

Foto af gågaden i Vordingborg 

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Alkoholbevilling

Hvis du vil starte restauration eller lignende, hvor der serveres alkohol - herunder vin og øl - skal du have en alkoholbevilling. Du skal være fyldt 21 år, med mindre du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen. Så skal du blot være fyldt 18 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi. Du finder ansøgningsblanketten her! 

 

Hvis du skal afholde enkelte arrangementer i din virksomhed, hvor der serveres alkohol, skal du søge om lejlighedstilladelse.

 

Leverandør til kommunen?

Hvordan bliver man leverandør til Vordingborg Kommune? Du kan startne med at se kommunens hjemmeside, hvor du har mulighed for at se aktuelle udbud samt regler og vilkår for at blive leverandør. Læs mere her!  NB. Kommunens hjememside er lidt sjov. Det letteste er at klikke på "Erhverv" og så "Udbud og Indkøb". Herefter kan du vælge, hvad du vi se lidt mere om.

 

 

 
4. Netværk for Iværksættere i Vordingborg6. Er du elev eller studerende i Vordingborg?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.