Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Aktieselskab

Overvejer du at tilføje et A/S til dit firmanavn? Og hvad er det nu lige forskellen er på et anparts- og et aktieselskab?

 

Ja, kort sagt skal du ud og skaffe en større kapital, hvis du beslutter dig for at stifte et aktieselsskab. Helt præcist 400.000 kr, det er nemlig hvad der kræves i selskabskapital for at man kan kalde sin virksomhed et aktieselskab.

 

Når du stifter dit aktieselskab udstedes der aktier. Aktierne kan enten købes ved et kontant indskud, eller aktionæren(e) kan indskyde andre værdier feks. maskiner, biler eller en ejendom. Værdien af de samlede indskud kaldes aktiekapitalen eller selskabskapitalen.

 

Ejerne af et aktieselskab (aktionærerne) har begrænset hæftelse for selskabets gæld og forpligtelser. De hæfter med andre ord for kun deres del af aktiekapitalen.

 

En af de store forskelle på et anparts- og et aktieselskab er, at der lovivningsmæssigt stilles krav til aktieselskabet om, at der både skal være en bestyrelse og en direktion.

 

I det hele taget er der er en hel række formelle krav, du skal opfylde for at stifte et aktieselskab. Du skal bla. anmelde selskabet til erhvervsstyrelsen (det kan klares på ViRK.dk via linket her!)  Der skal udarbejdes stiftelsesdokument, vælges bestyrelse, direktion og revisor og der skal udarbejdes en såkaldt ejerbog

 

Derfor er det generelt en god ide at få hjælp af en advokat til stiftelsen og rådgivning omkring hvad der er bedst i din situation. Og så må det være op til dig at vurdere, den markedsmæssig værdi og signalværdi i at vise omverdenen, at du ikke ikke alene har været istand til at rejse den krævede aktiekapital, men også levet op til de formelle krav der stilles for at stifte et aktieselskab.

 

Læs vores afsnit om ejerformer herunder selskaber på siden her! (åbner i et ny vindue)

 

Læs i øvrigt vores IværksætterGuide:

 

→ IVÆRKSÆTTERGUIDE FØR START 

→ IVÆRKSÆTTERGUIDE UNDER START

→ IVÆRKSÆTTERGUIDE EFTER START

 

 

Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.