Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Iværksætterguiden FØR START

 

Iværksætter er det noget for mig?

 

Den måske vigtigste beslutning i en iværk­sætters liv kommer den dag, han eller hun skal tage endelig stilling til, om en ny virksomhed skal startes eller ej. Mange overvejelser er gået forud, mange personer er blevet konsulteret og spurgt til råds, men i sidste ende er det iværksætteren selv, der må tage beslutningen:

 

 

Har jeg det der skal til for at starte min egen virksomhed?

 

Mange iværksættere tvivler lidt på om de har de rette egenskaber. Alle iværksættere har både stærke og svage sider. Men tro ikke på det der med at iværksættere er en slags overmennesker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egenskaber ved en iværksætter, der får succes.

 

Nedestående er de egenskaber, der erfaringsmæssigt kendetegner iværksættere der får succes med deres etablering. Listen er sikkert ikke udtømmende, og der er ikke lavet statistisk dokumentation, men den er opbygget på basis af erfaring med rådgivning af mere end 3.000 iværksættere,

 

Er vedholdende, og giver ikke op

 

Man får et nej en gang i mellem. Det kan være i banken, hos en mulig samarbejdspartner eller kunden, der ikke forstår hvorfor han/hun bør købe! Så er det op på hesten igen! Find en anden bank, find en ny løsning, nogle gange skla der mange "nej'er" til inden det bliver et JA

 

Er ”robust”

 

Det er større "svigninger" i økonomi, opgaver mv. end hos en lønmodtager. Der er folk, der er kritiske eller "bedrevidende" tvivler på dig. Så man får en "kæberasler" en gang i mellem. 

 

Er handlingsorienteret

 

At være "aktivt ventende" på at kunder skal ringe til dig, er ikke altid nok. Hvis ikke telefonen ringer af sig selv, må man gøre noget. Handling er også at opsøge hjælp, gå til netværksmøder, lave salgskampagner, den "frygtede" telefonsalgs opgave og meget andet. Handling slår alt!

 

 

 

 

 

 

Tør satse

 

Man skal nok satse lidt. Men kan forberede sig bedst muligt, lave god ebudgetter og det hele, men på et eller andet tidspunkt skal man "ud over rampen". Investerer man fx ikke nok i markedsføring er det tid en meget dårlig idé ikke at satse på succes.

 

Bruger rådgivere

 

Det er faktisk dokumenteret! En større effektanalyse i Nordjylland dokumenterer 15-procentpoint større overlevelsesrate målt efter 3 år ved iuværksættere der benytter rådgivning hos erhvervskontorer og private rådgivere. 

 

Åben for nye idéer, men bevarer focus

 

Den er svær. Man man skal være omstillingsparat, uden at investere i alt muligt til højre og venstre. Mange oplever at virkosmheden bliver lidt noget andet end forventet. Nogle produkter slår mere and end andre, og man må måske sadle lidt om. Men man kan også løbe efter alt muligt. Svaret ligger vel i at trykprøve de forespørgsler eller muligheder, der er... Og så tage en beslutning

 

Skaber og benytter netværk

 

Det gør ikke noget at være lidt udadvendt. Og er du ikke det, så lad som om du er! Det kan øves og trænes. Meld dig til et netværk med andre iværksættere... Der er mange at vælge i mellem: I nogle tilfælde finde kontaktoplysninger på Startinfo's kommunesider. Det at være med i et netværk giver dig "abassadører" for din virksomhed samtidig med det giver dig nogen at trække på. Oftest har man erfaringer, som man kan hjælpe andre med. Det gælder sikkert også for dig!

 

Kan sit fag

 

Er naturligvis også vigtigt... Men ikke det væsentligste! Er du flink, serviceminded, opmærksom og omhyggelig, så går det som også nok... selv om du ikke fik 12 til svendeprøven!

 

 

 

 

 
Startinfo.dk
Rubjergvej 67, Lønstrup, 9800 Hjørring
Strandvejen 16, 9000 Aalborg
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.