Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Gratis rådgivning for iværksættere

 

Har du brug for hjælp så ræk ud efter hjælp!

Du sidder i en situation du ikke kan overskue og du har erkendt at du har brug for hjælp. Men kassekreditten er måske lidt belastet eller det er endnu en gang din privat økonomi, der skal på banen fordi du endnu ikke er i gang endnu.

 

Ved du ikke hvad du skal gøre?Er du i panik og ved du ikke hvem du skal ringe til... så ring til mig,

 

Ja, om ikke andet så ring til mig, Hans Peter Wolsing, på telefon 51 29 11 10 eller send en mail på hpw@startinfo.dk. Jeg sender ingen regning og yder altid gerne en time eller to til at hjælpe iværksættere lidt videre.

 

Og nogle gange kan jeg faktisk henvise dig til "hjælpere", du kan kontakte.

 

For der er naturligvis mange andre end mig, der hjælper iværksættere. Både i det "etablerede" erhvervsfremmesystem, hos forskellige ordninger og for den sags skyld også hos private virksomheder.

 

Og det der kan virke helt uoverskueligt for dig, er der sikkert nogle af "os" der ved en hel del om, og ofte på få minutter kan hjælpe dig på vej.

 

I det efterfølgende vil jeg prøve at guide dig til hvem der kan hjælpe.

 

1. Ta' et gratis (ja, den er god nok) mini Iværksætterkursus. Startinfo's partner Iværksætteruddannelsen tilbyder et indledende gratis minikursus. Se mere her!

 

2. Prøv det lokale erhvervskontor, hvis der er et. I vores KommuneGuide, har vi beskrevet mulighederne i alle 98 kommuner. Tjek den her! . Generelt kan man sige at de fleste kommuner uden for hovedstadsområdet har en eller anden form for gratis iværksætterhjælp. Og de er dygtige. Lad dig ikke overbevise om at gratis er lig med dårlig kvalitet. Kommunerne betaler typisk for en stor del af erhvervskontorets udgifter, og det gør de fordi flere iværksættere overlever og deres virksomheder vokser mere end, dem der ikke får rådgivning. 

 

3. Erhvervshusene kan også hjælpe. Det er lidt forskelligt, hvordan de arbejder, og enkelte steder er der krav om at du er i gang (forstået som har registreret et CVR nummer) for at du kan få hjælp. Men i princippet kan de få hjælp af dit regionale erhvervshus i hele landet. Se oversigten her!

 

4. Mange revisorer og advokater tilbyder de 2 første timer gratis. Dem har vi ikke en liste over, men spørg evt. dit erhvervskontor eller andre med indsigt i den slags. Eller spørg i en af de mange iværksættergruppe på Facebook.

 

5. Der findes en iværksætter retshjælp med udgangspunkt i jurastudierne på hhv. Københavns og Aalborg universitet, Det er erhvervsjurastuderende, der samarbejder om at løse (afklare) en konkret problemstilling. Se hjemmesiden her!

 

6. Få en mentor tilknyttet. Der findes flere forskellige ordninger, hvor man kan få tilknyttet en mentor. Vores udmærkede samarbejdspartner, Earlystage, har en oversigt her: https://earlystage.dk/mentor/ 

 

7. Har du et lidt større behov for rådgivning kan du med fordel undersøge om det er muligt at få støtte til det. Den kan fx være NextStep hos IværksætterDanmark  https://ivdk.dk/nextstep/info eller en af de mange puljer, som erhvervshusene udbyder. Men der er lidt konkurrence om de midler, så det er ikke altid det kan lade sig gøre.

 

8. Er du økonomisk lidt langt ude? Kan du se en truende konkurs i horisontent, så kan det hele virke uoverskueligt.  I den situation har du typisk brug for hjælp til enten at afvikle dit firma eller til at få økonomien på ret kurs igen. Her findes en ordning, hvor du gratis kan få hjælp: https://earlywarning.dk/ De har hjulpet mere end 8.000 virksomheder, så de kan sikkert også hjælpe dig.

 

Så der er faktisk nogle muligheder. Der er rigtig mange, der gerne bidrager til iværksættere, så ræk ud i stedet for at gå og kæmpe med det hele alene. 

 


 

Denne artikel er skrevet af Hans Peter Wolsing, civiløkonom uddannet fra Aalborg Universitet og med mere en 30 års erfaring med rådgivning og vejledning af iværksættere. Mere end 3.000 rådgivningsforløb, mange hundrede oplæg for iværksættere på kursus eller elever / studerende på uddannelsesinstitutioner, er det også blevet til. Hans Peter Wolsing har selv etableret 4 virksomheder: Et reklamebureau, et konsulentfirma, et deltidslandbrug og feriehus udlejning og i 2018 iværksætterportalen Startinfo.dk. Hans Peter har deltaget i Erhvervshusenes ekspertgruppe vedr. salg og markedsføring og repræsenteret erhvershusene i arbejdsgrupper under Erhvervsstyrelsen.

 

 

 

PARTNER PÅ IVÆRKSÆTTER-GUIDEN 

 
Infolinkkurser og iværksætteruddannelsen

 

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.