Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Sikkerhedsnet, dagpenge, sygedagpenge og andre ydelser som selvstændig

 

Kan man som selvstændig få dagpenge? Og får man sygedagpenge, hvis man er iværksætter?

 

Når man er selvstændig, er reglerne nogle gange lidt anderledes, end hvis man er lønmodtager. Skal man være ærlig, så er det meste lovgivning på området for velfærdssamfundet lavet med udgangspunkt i en lønmodtagersituation. 

 

Men det er ikke sådan, at man er prisgivet som selvstændig.

 

Iværksættere har også mulighed for at få dagpenge og sygedagpenge.

 

Det vil føre for vidt at beskrive alle ordninger, som fx. tilskud til personlig assistance for selvstændige handicappede. Her vil vi nøjes med at henvise til en super god hjemmeside, som DUKH - Den Uvildige Konsulent ordning på Handicapområdet. Se deres hjemmeside her!

 

På Startinfo.dk vil vi beskrive de 4 emner, der fylder mest for de fleste selvstændige:

 ↑  ↑  ↑  Klik på den linie, du vil læse mere om. ↑  ↑  ↑ 

 

Og husk!

 

Aftal alt det du gør, og de beslutninger du evt. træffer, med JobCenteret, din a-kasse eller din sagsbehandler. Det er super vigtigt, så du ved hvordan du er stillet. 

 

Reglerne er komplicerede, der kan være forskellige tolkninger, og vi kan her på Startinfo.dk også ha' fejlfortoklet et eller andet. Læs det derfor kun som inspiration. Det gælder også det du må finde andre steder på nettet på andre sider. 

 


 

 

 

Denne artikel er skrevet af Hans Peter Wolsing, civiløkonom uddannet fra Aalborg Universitet og med mere en 30 års erfaring med rådgivning og vejledning af iværksættere. Mere end 3.000 rådgivningsforløb, mange hundrede oplæg for iværksættere på kursus eller elever / studerende på uddannelsesinstitutioner, er det også blevet til. Hans Peter Wolsing har selv etableret 4 virksomheder: Et reklamebureau, et konsulentfirma, et deltidslandbrug og feriehus udlejning og i 2018 iværksætterportalen Startinfo.dk. Hans Peter har deltaget i Erhvervshusenes ekspertgruppe vedr. salg og markedsføring og repræsenteret erhvershusene i arbejdsgrupper under Erhvervsstyrelsen.

 

 

 

 

 

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.