Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Er min idé god nok?

 

Du har en firmaidé, men er den god nok?

Enhver virksomhed baserer sig på en idé... ikke nødvendigvis en kæmpe ny idé, der skal søges patent hjem til, men måske bare en tanke omkring hvad din kommende virksomhed kunne beskæftige sig med.

 

Langt de fleste nye virksomheder baserer sig faktisk på idéer andre tidligere har fået og har brugt som basis for start af deres virksomhed,

 

Men måske adskiller din virksomhed sig fra de andres? Er du i et område med langt til konkurrenter, er der en dårligt fungerende virksomhed i dit område (og ja, det er der faktisk ofte!), kan du noget andet end de andre, eller er du bare helt magen til dem? :-)

 

Idéen til det nye firma skal helst være god.

 

Det er i hvert fald ting, du bør overveje! Spørgsmålet er jo, "hvorfor skal kunderne ringe til dig?"

 

Men fordi der er mange tusinde byggefirmaer, betyder det jo ikke nødvendigvis, at det er en dårlig idé at blive selvstændig inden for byggebranchen.

 

Noget at det man kan overveje i forbindelse med vurderingen af ideens bæredygtighed er faktisk, hvordan det går de andre - altså konkurrenterne - der har fået næsten samme idé som dig på et tidligere tidspunkt.

 

Så prøv helt jordnært at se dem lidt i kortene...

 

Find nogle som er ApS eller A/S og tjek deres regnskab på CVR.dk. Men kan ikke se alt, men dog noget der peger lidt på, hvordan det går i deres firma. Omsætningen er næsten altid "sløret", men bruttoavance, overskud og udviklingen i egenkapitalen siger også ret meget om aktivitetsniveauet.

 

Forberedelse er vejen til succes med dit nye firma

Jo mere du ved om markedet, om dine kunder og dine konkurrenter jo bedre forberedt er du. Og så ved vi "overlevelsesraten", som man kalder det, følger med.

 

Tjek vores side om Markedsanalyse. Ved at læse den side, får du ikke et facit til at vurdere om din idé er god nok. Men du får så mange tips og tricks, og følger du dem kan du med sikkerhed forbedre dine muligheder.  

 

 


 

 

Denne artikel er skrevet af Hans Peter Wolsing, civiløkonom uddannet fra Aalborg Universitet og med mere en 30 års erfaring med rådgivning og vejledning af iværksættere. Mere end 3.000 rådgivningsforløb, mange hundrede oplæg for iværksættere på kursus eller elever / studerende på uddannelsesinstitutioner, er det også blevet til. Hans Peter Wolsing har selv etableret 4 virksomheder: Et reklamebureau, et konsulentfirma, et deltidslandbrug og feriehus udlejning og i 2018 iværksætterportalen Startinfo.dk. Hans Peter har deltaget i Erhvervshusenes ekspertgruppe vedr. salg og markedsføring og repræsenteret erhvershusene i arbejdsgrupper under Erhvervsstyrelsen.

 

 

 

.

 

 PARTNER PÅ IVÆRKSÆTTER-GUIDEN

 
Infolinkkurser og iværksætteruddannelsen

 

 

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.