Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Start virksomhed på dagpenge (iværksætterydelse)

 

Hvad er iværksætterydelse? Og kan man få dagpenge mens man starter egen virksomhed?

Nej, det kan man egentlig ikke, men så alligevel. Tidligere kunne man få Iværksætterydelse, hvis man var ledig i en bestemt periode, men det er afskaffet for rigtig mange år siden. 

 

Men er man ledig så kan man måske supplere sin indtjening i virksomheden med dagpenge i en kortere periode. Det kaldes ...

 

Supplerende dagpenge som selvstændig 

Det er ikke en mulighed for alle iværksættere, men det kan lade sig gøre for nogle. Reglerne er lidt vanskelige. Du skal godkende af din a-kasse for at blive ledig med selvstændig beskæftigelse. 

 

Så der er som sådan ikke Iværksætter Dagpenge, men mulighed for at få supplerende dagpenge lige som lønmodtagere kan, hvis man er medlem af en a-kasse.

 

Det er heldigvis blevet lidt lettere at være på supplerende dagpenge som selvstændig de senere år. Tidligere måtte man egentlig ikke ha' til hensigt at gøre virksomheden til hovedbeskæftigelse, men det må du gerne nu. 

 

Du skal altid skrive dit timeforbrug i din selvstændige virksomhed på dit dagpengekort. Og det gælder alle de timer, du bruger på virksomheden. Altså også tid til administration, opdatering af hjemmeside mv. De timer du skriver på medfører fradrag time for time i dine dagpenge. 

 

Selvom det er blevet lidt lettere, har du stadig nogle "pligter".

 

Arbejdet i din selvstændige virksomhed må ikke være til hindring for at du med få dages varsel kan påbegynde en fuldtids beskæftigelse. Du skal også vedligeholde din joblog og naturligvis møde op til de samtaler og møder, som din a-kasse eller jobcenteret indkalder dig til. 

 

Stadig krav om rådighedspligt

Endelig skal du kunne passe din virksomheds drift på en måde, så du kan opfylde din rådighedsforpligtelse. Du må gerne arbejde i din selvstændige virksomhed i dagtimerne, men du må fx ikke ha' en fast åbningstid, for så er du jo ikke til rådighed.  

 

Det lyder lidt teknisk. Og reglerne er heller ikke helt enkle, samtidig med det er erfaringen at a-kasserne administrerer forskelligt.

 

Så kontakt din a-kasse for at høre om dine muligheder.

 

Du har ret til supplerende dagpenge i op til 30 uger inden for en periode på 2 år. Og den periode kan forlænges med op til 12 uger.

 

Der findes også enkelte ordninger, hvor man kan deltage i projekter (og være selvstændig) samtidig med man modtager dagpenge. Men det er typisk forsøgsprojekter, som kører og en kortere årrække.  

 

Denne artikel omhandler dagpenge og egen virksomhed, altså målrettet det man kalder forsikrede ledige. Er du på kontanthjælp skal du se siden her, der omhandler forhold om kontanthjælp og egen virksomhed.

 

Men kontakt under alle omstændigheder dit Jobcenter. Reglerne er komplicerede og der kan være noget i denne artikel og andre du finder på nettet, der måske ikke er 100% opdaterede. Selvom vi prøver så godt som muligt. 

 

Overvejer du at blive selvstændig, så læs om hvordan du får et CVR-nummer til din nye virksomhed!

   
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.