Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Hvordan opleves opstartsforløbet?

 

Når man er ved at starte sin egen virksomhed kan det næsten føles som et forhindringsløb. Det kan være lidt op ad bakke... Der kan komme uforudsete hindringer og ske ting, men ikke forventede og nogen gang kan man næsten føle at det er et 2 skridt frem og 1 tilbage.

 

Men det er helt almindeligt. 

 

Hvis du ser illustrationen neden for, så baserer det sig på en stor interviewundersøgelse for ret mange år siden, men det holder sådan set stadig. 

 

Oplevelser i forbindelse med start

 

 

 

 

 

 

Man kan sætte navn på de "dyk", man typisk oplever!

 

Fra idéen opstår og til man er godt i gang vil man opleve humør svigninger og påvirkning fra forskellige personer eller begivenheder.

 

Første "dyk" 

Den første er ægtefællen, kæresten, partneren eller hvad "titel" personen måtte ha'. Her er der ofte en indlende frygt reaktion for at det sikkert går galt og nu går vi nok konkurs. Se mere om opbakning fra familien i et tidligere afsnit her! Men som ofteste er der i første omgang tale om et "dyk", hvor man bliver udfordret på sin idé og projektets realisme.

 

Andet "dyk" 

Den næste modstand møder man typisk på erhvervskontoret (LES= Lokal Erhvervs Service), hvor der også stille skritiske spørgsmål til projektet. De er som regel super flinke, og gør det kun for din skyld, men det kan godt føles som om de kun leder efter fejl. 

 

Tredje "dyk" 

Efter erhvervskontoret kommer de private rådgivere, i første omgang symboliseret ved revisoren. Han stiller alle mulige økonomiske spørgsmål, som du måske knap nok kan svare på, og vil sikker opfordre dig til at lave både drifts-, likviditets-, anlægs-, finansierings- og privatbudget i forbindelse med starten. Det kan føles lidt overvældende, men giver god mening. Du får styr på hvor meget dit firma skal kunne give dig i løn eller overskud får at du kan lave af det. Det giver også ro på hjemmefronten. Og du får et overblik over dit behov for at låne penge til både start (etableringslån) og drift (kassekredit) og hvor meget du skal sælge hver måned for at det hele kan hænge sammen.

 

 

 

 

 

 

 

Fjerde "dyk" 

Banken eller Sparekassen! Frygtet af mange iværksættere og de kan indrømmet også til tider være lidt svære at ha' med at gøre. Det er i hvert fald vigtigt at du er godt forberedt, at der ikke er alt for mange "øh...det havde jeg ikke lige tænkt på..." i løbet af dit møde med pengeinstitutet. De er typisk også ret interesserede i sikkerhed og om der fx er friværdig i hus/lejlighed om "garantier" fx. forsikring i tilfælde af din død eller arbejdsudygtighed.

 

Femte "dyk" 

Så kom vi igang! Endelig.. hurra!! Det skal fejres med en reception (deraf fadølssymbolet) og lige nu går det faktisk ret godt. På selve receptionsdagen solgte vi faktisk en del og de kommnede dage og uger ser det fornuftigt ud.

 

Men her skal du være vågen!

 

For hvem har du solgt til? Er det dit netværk, familien, vennerne fra boldklubben eller din tidligere arbejdsplads...? På et eller andet tidspunkt løber de tør for behovet for brugskunst, VVS ydelser, online marketing, eller hvad du nu sælger? Det er vigtigt du laver en markedsføringsplan for firmaet og følger den også selv om du lige i starten har god tilgang af kunder.

 

 

 

 

 

 

Så opstartsforløbet kan godt give lidt udfordringer.

Men som udgangspunkt er det faktisk sundt nok med lidt modstand. Man kan let se sig lidt blind på udfordringerne og synes ens lille iværksætterprojekt bare er helt perfekt. Men en gang i mellem er der måske noget man har overset, eller har glemt eller ikke har tænkt på kunne være en god idé.

 

Derfor bør du benytte rådgivere, deltage i iværksætterkursus og sikre dig inspiration og modspil, så din start er så godt forberedt som muligt. 

 

Og prøv at forestille dig det modsatte... Rene rygklapper rådgivere! "Kør bare forbi Merecedes når vi er færdige her på mit kontor, du kan lige så godt blive godt kørende som iværksætter"... Det er dels sjældent realitisk, og dels bliver man ikke ret meget klogere af det. 

 

Så ta' de "modspil", der kommer, med oprejst pande! Det er faktisk for at hjælpe dig! 

 

#iværksætter #selvstændig #egenvirksomhed #selvstændighed

#opstartsforløb #iværksætteropstart

 

 

 

 

   

 

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.