Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 
 
 

Ansættelse af medarbejdere

 

Overvejelse inden ansættelse.

Måske har du super travlt, og kan ikke nå det hele mere... Eller måske er der opgaver, der med fordel kunne laves billigere end af dig eller måske mangle du nogle kompetencer?

 

Uanset hvad er det at ansætte medarbejder, noget mange iværksættere frygter og har problemer med at overskude konsekvenserne af.

 

Det er egentlig ikke så svært, men naturligt nok er det noget man skal tænke over.

 

Bekymringen er ofte følgende:

 

Hvad med administrationen?

Er jeg dygtigt nok som leder?

Hvordan bliver jeg registreret som arbejdsgiver?

Er det ikke alt for dyrt?

Har jeg omsætning nok til det?

 

og mange andre ligende spørgsmål.

 

Start måske med ansættelse i det små

Inden du binder dig for mange løn kroner til en fuldtidsansat medarbejder, kan det måske være en idé at prøve det lidt an.

 

Man iværksætter gør det, at de indgår aftale med en uddannelses institution om at få en praktikant tilknyttet. På nogle universitetsstudier og i rigtig mange professionshøjskole uddannelser er der indlagt praktik forløb på en 8-12 uger: Måske kunne du få studerende tilknyttet i din virksomhed. Det vil give lidt erfaring, men at ha' en "kollega" i firmaet og være ansvarlig for tildeling af arbejdsopgaver, samarbejde om opgaveløsning mv.

 

Jobcentrene har typisk også muligheder for at sende folk ud i praktik, hvis det er medarbejdere med lidt kortere uddannelser, du gerne vil prøve af.

 

En anden måde er at ansatte en studentermedhjælper. Altså en skoleelev eller en studerende fra en videregående uddannelsesinstitution.

 

Så får du erfaring med ansættelsesproceduren, med oprettelse i et lønsystem og med udbetaling af løn. feriepenge mv. Og ta' det roligt. Det er faktisk ikke så tungt, som man skulle tro, rent administrativt. De fleste lønprogrammer (som fx Danløn) er ret enkle at bruge og koster ikke ret meget. 

 

Du skal lige lave en ansættelsesaftale inden, og her kan du på vores side om Iværksætter Værktøjer finde papirerne. Klik bare her!

 

 

 

 

 

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.