Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Den-Blaa-Side om kendte fra iværksættermiljøet

 

Kender du "Den Blå Bog"? 

 

Den er den alle de kendte er optaget i. Vi synes her i Startinfo.dk at det kunne være sjovt med en iværksætterudgave, så vi lancerer hermed den Blå Side, hvor vi omtaler personer kendt fra Iværksættermijøet. Det er tanken, at det skal være personer, der gør en forskel i Dansk Iværksætteri, enten ved selv at starte en eller flere virksomheder, ved at rådgive, tilbyde viden, kapital mv. eller bidrag til infrastrukturen for iværksættere. 

 

Den Blå Side er organiseret alfabetisk efter første bogstav i fornavn. Og ja, der mangler simpelthen så mange at det er helt pinligt. Men der kommer flere på i løbende.

 

A

 

Anni Stavnskær Pedersen

Anni er chef for UCN Innovation i Aalborg. Siden Anni kom i spidsen for UCN's indsats inden for innovation og iværksætteri er professionshøjskolen rykket op fra noget meget beskedet, til at være helt fremme i top. Raketvækst vil man nok kalde det, hvis det var hos en iværksætter virksomhed. Der er ikke "kun" tale om en vækst hos UCN, Anni's indsats har medvirket til et boost i hele Nordjylland ved at arrangere oplæg på andre uddannelsesinstitutioner, ved projekter på tværs, ved at udvikle pædagogik og producere materialer og meget, meget mere. Priser? Ork ja, Årets Innovative Underviser og meget mere!

https://www.ucn.dk/samarbejde/ucn-next-step 

https://www.linkedin.com/in/anni-stavnsk%C3%A6r-pedersen-7194608/   

 

 

J 

 

Jan Trøjborg (afdød)

Tidligere erhvervsminister og tidligere borgmester i Horsens. Jan Trøjborg indførte det første iværksættersystem i landet (Iværksætterklippekortet), hvor målgruppen var helt almindelige iværksætter. Alle ordninger inden da var målrettet iværksættere med "opfinderhøjde" eller med helt specielle ambitiøse planer. Iværksætterklippekortet var en gigantisk succes, der i en årrække medførte en stigende overlevelsesrate blandt danske iværksættere. Det skal iøvrigt også nævnes, at han stod bag Hjemmeserviceordningen. 

https://da.wikipedia.org/wiki/Jan_Tr%C3%B8jborg  

 

Jette Rasmussen

Direktør for Infolink Kurser, der tilbyder iværksætterkurser primært i Nordjylland, men nu også online i hele landet. Jette er direktør, cand jur., HD og hun er en ildsjæl uden sidestykke, der altid er klar med hjælp.

https://infolinkkurser.dk/

 

L

 

Lars Larsen (afdød)

Dyne Larsen, som Lars Brunborg Larsen ofte blev kaldt, er en af Danmarks mest kendte iværksættere og samtidig mest succesfulde forretningsmænd. Hans karakteristiske stemme kan man stadig høre for sit indre øre, med ordene "jeg har et godt tilbud til dig". Lars Larsen etablerede en kæmpe kæde af sengetøjsbutikker med mere end 1000 butikker i rigtig mange lande. Men han forblev jordnærd, flyttede aldrig i skattely og var som både skattebetaler og jobskaber en af landets vigtigste erhvervsmænd. 

https://jysk.dk/

 

Lisa Bønsdorf Dalsgaard 

Lise er selv iværksætter i flere i omgange, senest med etableringen af tech virksomheden Goodie pack. Hun er aktiv i både startupmiljøet og Tech miljøet, har stifter et iværksættermiljø tidligere og er nu igang med endnu et sted. Lisa har været årests kvindelige iværksætter, og bidrager også til DI's iværksætterpanel mv.

 

M

 

Martin Thorborg

Direktør for Dinero, der er et regnskabsprogram for iværksættere og mindre virksomheder. Martin er nok mest kendt som stifter af Jubii, som var Danmarks første rigtige kendte online virksomhed. Senere stiftede Martin Spamfighter. Martin er også en kendt foredragsholder og erhvervsdebattør og forfatter til en bog om ledelse.

https://dinero.dk/

https://www.thorborg.dk/

 

Mogens Thomsen (afdød)

Mogens var en af erhvervsfremmesystemets store personligheder. Mogens var initiativ tager til rigtig mange hjælpeværktøjer for iværksættere i både ind- og udland. Mogens udviklede apps med forretningsplaner og meget mere, som blev oversat til en lang rækkes sprog og bruges den dag i dag i både Danmark, Vietnam og en lang række lande.

Det mest kendte produkt fra Mogens hånd, var nok hjemmesiden 100svar, som var klart forud for sin tid med hjælp til iværksættere på internettet.

https://www.startupsvar.dk/

 

Michael Eis

Formand for og stifter af Dansk Crowdfundig Forening, Stifter af BOOMERANG, arrangør af Iværksætterskibet under Folkemøderne på Bornholm. Anvendes af medierne til ekspert udtalelser om iværksætteri og erhvervsforhold.

@michael_eis på Twitter

https://michaeleis.com/

https://www.facebook.com/miceis

 

O

 

Oluf C. Lund

Herning

Mange årig rådgiver i erhvervsfremmesystemet. Er lidt af en ildsjæl, der bla. har kastet sin kærlighed over ordblinde iværksættere. Vidste du iøvrigt at ordblinde ofte bliver super dygtige iværksættere? Ellers kan Oluf fortælle dig det.

https://www.linkedin.com/in/oluf-c-lund-7671225/ 

 

 

 

JA, der mangler mange på listen. Skriv lige navnene på dem du mener mangler til hpw@startinfo.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.