Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Iværksætterblog IVÆRKSÆTTERI PÅ SKOLESKEMAET

 

Iværksætteri på skoleskemaet! En måske lidt overset kæmpesucces!

Egentlig mener jeg, at Christian Vintergaard burde udnævnes til Ridder af Dannebrog!

 

Ikke fordi jeg sådan kender ham personligt, men fordi han står som eksponent for en af de største succeser herhjemme i mange år. Selvom det naturligvis ikke kun Christians fortjeneste som direktør for Fonden For Entreprenørskab, ville det være fantastisk med anerkendelse af en kæmpestor indsats, der har skabt en fantastisk succes.

 

Succesen, hvis du ikke lige er med på det, er entreprenørskabsundervisning i uddannelsessektoren!

 

Der skrives en gang imellem nogle artikler i medierne om en konkurrence hist og her eller en skole, hvis elever har deltaget i et kreativt undervisningsforløb. Men det er faktisk en så stor succes, at det egentlig fortjener mere opmærksomhed.

 

Dokumentationen er her i konkrete tal.

 

På 6 år er antallet af elever og studerende stort set 3-doblet, så mere end 308.000 unge mennesker nu modtager undervisning i entreprenørskab.

 

Fantastisk stigning i antal elever og studerende. der modtager undervisning i iværksætter

 

 

Og bare lige for god ordens skyld.... Det betyder ikke, at de bliver dårligere til matematik, må opgive tysk undervisning eller lignende for at kunne deltage.

 

Fantastisk positive resultater

Som regel medfører det så stort et engagement, at eleverne oplever en positiv afsmitning på alt fra fritidsjob, engagement i foreningsarbejde OG lektierne i skolen. Så tværtimod har det positiv indflydelse på det faglige niveau. Og eleverne får faktisk en højere indkomst og bedre jobs i deres efterfølgende karriere, uanset om de bliver selvstændige eller lønmodtagere.

 

Jeg har i virkeligt mange år haft min gang på uddannelsesinstitutioner i Nordjylland, og jeg kan bekræfte tallene om effekt fra egne oplevelser. Som dommer i innovationskonkurrencer som Company programmeNordjyske NyskabereEdisonUCN Next Step og lign. har jeg set iderigdom og engagement og ikke mindst evner til samarbejde i team, og den svære præsentation på scenen foran kammerater, dommere og undervisere.  Hver gang er jeg kommet hjem med en bekræftelse af at Danmark nok skal klare sig!

 

Erhvervslivet og erhvervsfremmesystemet fortjener stor ros. De trækker uden beregning tid ud af kalenderen til at deltage rundt omkring på erhvervsskoler eller i butikscentre, hvor de bedømmer stande, idéer og præsentationer. Og det at blive ”vurderet” og vejledt af rigtige virksomheder giver altså lidt ekstra.

 

Alt i alt har vi altså at gøre med en kæmpe succes i hele landet!

Når vi er ved at uddele ridderkors og roser til Fonden for Entreprenørskab, er det som ”symbol” på en kæmpeindsats. For man kan nok ikke tildele ridderkorset til alle de undervisere rundt på alt fra grundskole, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, der hver dag gør en stor forskel for dansk iværksætteri. Men hver især burde få en anerkendelse af en indsats, som helt sikkert viser sig på bundlinjen i kommende års nationalregnskab!

 

God sommerferie til alle danske iværksættere, og til de undervisere og elever/studerende der kæmper en daglig kamp for iværksætteriet og nytænkningen i Danmark!

 

Hans Peter Wolsing

 

#iværksætter #iværksamf #dkpol #fv19 #StartUpAalborg #cphftw #aarsome #startupodense #startupdk 

 

 

Foto af Hans Peter Wolsing og elever fra Aalborg Handelsgymnasium

 

  Foto af Hans Peter Wolsing er fra  bedømmelse af et team elever fra

Aalborg Handelsgymnasium. 

 

 

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.