Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Iværksætterblog: IVÆRKSÆTTERPOLITIK

 

Iværksætterpolitik... Når Enhedslisten overrasker med et ret godt udspil...

Når man ser Martin Thorborg like et opslag fra Enhedslistens Pelle Dragsted, så vækker det en naturlig nysgerrighed. Liket skyldes et nyt forslag fra Enhedslisten med fokus på iværksætteri og små virksomheder.

 

Og indrømmet, jeg var nok lidt fordomsfuld, for jeg havde ikke lige set det komme, at Enhedslisten skulle fremlægge et - hvad der viser sig på mange måder - ret godt iværksætterforslag.

 

Men det er ret godt!

 

Venstre og Liberal Alliance har også markeret sig med iværksætterudspil op til valget. Begge gode gedigne forslag om mere fokus på iværksætteri i uddannelsessektoren. Fokus på bedre muligheder for kapital til iværksættere, bedre muligheder for opsparing, skattebesparelse mv. Gode fine forslag, og ikke overraskende.

 

Men Enhedslisten overraskede mig. Under overskriften "Det skal være nemmere og tryggere at være selvstændigt erhvervsdrivende" lancerer Enhedslisten sine forslag. Lad os bare lige se på et par af forslagene:

 

1. Dagpengesystemet skal gøres med attraktivt fx ved at fjerne kravet om, at man skal lukke sin virksomhed helt ned for at modtage dagpenge, og ved at fjerne karensperioden.

Her er jeg helt enig! Det er bare for tungt med de nuværende regler. Eneste undtagelse mig bekendt fra reglerne om ophør er selvstændige fiskere, hvis kutter er frosset inde i havnen pga. isvinter. Alle andre skal afhænde alt og det er virkeligt tungt. Forslaget kunne måske også hjælpe de ulykkelige butiksejere, hvor kommunen graver vejen op for at lægge nye kloakker. Det koster mange små selvstændige livet.

 

2. Selvstændige og freelancere skal have samme ret til barsel som lønmodtagere gennem optagelse i barsel.dk

Igen enig! Det burde nærmest være en menneskeret at få en ordentlig barselsorlov, og jeg mener helt sikkert forslaget kan medvirke til, at vi får andelen af kvindelige iværksættere til at vokse. Den er alt for lav!

 

3. Enhedslisten vil gøre myndighedskontakten mere tilfredsstillende, og virksomheder skal have en fast medarbejder-kontakt hos Skat.

Her har jeg slået 2 forslag sammen, men det at se på de administrative krav og nytænke dialog mellem myndigheder og borgere, mener jeg er påkrævet.

 

Der er også en del ting i forslaget, jeg ikke er tilhænger af. Statsbanker fx. og tvungne aftaler om kreditperioder... Det er ikke lige min kop te...

 

Nu hvor valget er overstået kunne man passende lave et nationalt kompromis om en længerevarende strategi for iværksætterområdet!

 

Et kompromis, der indeholder bedre muligheder for at til trække kapital og spare skat i de første opstartsår (a la Venstre og LA), bedre sikkerhed og enklere regler (a la Enhedslistens forslag), gratis indledende rådgivning til alle iværksættere og så naturligvis mere fokus på entreprenørskabsundervisning fra grundskole til Universitet!

 

Det ville være så godt! 

 

Hans Peter Wolsing

 

#iværksætter #iværksamf #dkpol #fv19 #StartUpAalborg #cphftw #aarsome #startupodense #startupdk 

 

Vil du blive lidt klogere på iværksætteri?

 

 Foto af Hans Peter Wolsing og meddommere i Nordjyske Nyskabere

 

Foto af Hans Peter Wolsing er fra dommer-gerningen i innovationskonkurrencen

Nordjyske Nyskabere (sammen med Lene Lund, Fonden for Entreprenørskab og iværksætter mv. Katrine Skovsgaard)

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.