Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Firma uden CVR / freelance

 

Siden her er udarbejdet i samarbejde med

Factofly, der er et service- og

administrationsfirma for freelancere

 

Vil du gerne være selvstændig, men helst undvære bøvlet med fakturering, moms mv.?

Så er det måske en idé at arbejde som freelancer. Det koster et mindre gebyr for at få en virksomhed til at stå for det meste af "papirarbejdet", men du slipper også for en hel del bøvl. Du kan koncentrere dig om at finde kunder og lave det arbejde I aftaler, og så kører resten stort set af sig selv.

 

Du kan altså godt sende faktura uden eget firma

Og det servicebureau for freelancer, du vælger, står for moms, feriepenge, skat, kørsel og hvad der nu hører med. Du får udbetalt dit honorar som ferieberettiget løn og bevarer endda din dagpengeret. 

 

Det sidste - det med dagpenge ret - er en ret god ting. Skal du gå fra at være selvstændig til ledig, kræver det med traditionel registrering med CVR mv. at du "ophører" med dit firma. Det vil sige alt skal sælges, afvikles, konto skal lukkes i bank mv.  

 

Det koster selvfølgelig lidt. Typisk fra ca. 6% til 10% af din fakturasum.  

 

Hvad med skattefradrag for udgifter?

De fleste virksomheder, også de helt små selvstændige, har udgifter til forskellige ting. Der kan være abonnementer på software til firmaet, og andre udgifter du er nødt til at afholde. 

 

Som freelancer kan du faktisk stadig trække dem fra i Skat. 

 

Hvad skal du selv stå for som selvstændig uden CVR?

Det primære er jo selvfølgelig at gøre udføre arbejdet for kunden. Men du skal også selv aftale arbejdets omfang og pris. I princippet alt det du normalt skal aftale med en kunde. Kunden mærker således ikke forskel på om du arbejder uden CVR eller med. Den eneste forskel er at kunden modtager en regning fra dit servicebureau, men i dit navn og med angivelse af de ydelser du har udført og i øvrigt aftalt med kunden.

 

Kan min virksomheder drives freelance?

Ikke alle virksomhedstyper og brancher egner sig til at blive drevet som freelance virksomhed. Udgangspunktet vil normalt være servicevirksomheder og typisk er det fx. fotografer, designere, konsulenter, influencere, musikere og journalister. Men det kan altså være rigtig mange andre virksomhedstyper.

 

Der er dog nogle begrænsninger. Du kan ikke handle med fysiske varer, have ansatte (men nok samarbejde med andre freelancere), udlejning og fx arbejde i brancher, hvor der kræves autorisation eller fx spiritusbevilling.

 

 

 

 

 

 

 

FAGLIG PARTNER PÅ SIDEN OM FIRMA UDEN CVR NUMMER 

Factofly tilbyder en service så du uden besvær kan drive firma uden CVR nummer
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.