Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Kapital til start og vækst i Lejre Kommune

 

Hvis du er iværksætter i Lejre Kommune vil du - som langt de fleste iværksættere i resten af landet -  få oprettet en kassekredit og et etableringslån i den lokal bank eller sparekasse.

 

Men der kan også være andre muligheder og måske et behov for kaution til lån... Og i enkelte tilfælde kan man måske få tilskud. Kontakt Lejre Erhvervsservice for at få gennemgået dine muligheder.

 

Beskrivelserne nedenfor er ikke udtømmende, men dækker de mest almindelige ordninger. 

 

Du kan i øvrigt med fordel se vores Mini FinansieringsGuide for Iværksættere ved at følge linket her! (åbner i nyt vindue)   

 


 

LAG-midler: 

LAG betyder egentlig Lokal Aktions Gruppe. Gruppen, der er fælles for 5 kommuner, administrer nogle EU- og statslige midler. Dermed har de mulighed for at yde tilskud til forskellige projekter. Det er som iværksætter i Danmark meget sjældent man kan opnå direkte tilskud til fx. anlægsudgifter. Men det kan faktisk lade sig gøre hos LAG, hvor man kan få op til 50% tilskud i enkelt tilfælde.

 

LAG samarbejdet i LAG Midt- Nordvestsjælland består foruden Lejre af Odsherred, Holbæk, Kalundborg  og Sorø, der har udarbejdet et fælles landisstriktsprogram.

 

Programmet har nogle overordnede målsætninger for programperioden, der går fra 2014-2020. For iværksættere i Lejre og de øvrige LAG kommuner har følgende 3 prioriteter nok mest interesse: 

  1. At udvikle og styrke små og mellemstore virksomheder
  2. At udvikle turismen for området som helhed
  3. At styrke entreprenørskab og iværksætterkultur

 

Og det kræves at der skabes arbejdspladser i landdistrikterne i en af de 5 kommuner for at opnå tilskud.

 

Læs mere på hjemmesiden her!

 

Kontakt info for LAG Midt- Nordvestsjællands koordinatorer:

Michella Schack, Tlf. 42 47 00 58, mail ms@lag-midtnordvestsjaelland.dk

Stig Andersen, Tlf. 30 45 93 91, mail sa@lag-midtnordvestsjaelland.dk  

 


 

SMV digital

SMV digital er en tilskudsordning til selv meget små og nye virksomheder. Du kan få tilskud til at bruge en privat rådgiver, der kan hjælpe dig med at udvikle din virksomhed digitalt. Der er 2 typer puljer en på 25.000 kr. og en på 100.000 kr. For at få de 25.000 kr. skal du ha’ CVR og være i drift med mindst 2 ansatte. Her er der krav om, at du udover at bruge tilskud til rådgivningen også deltager i mindst 3 workshops. Søger du de 100.000 kr. er der krav om du mindst har 2. mio. kr. i omsætning.

 

Begge tilskud skal medfinansieres enten med kontanter eller ved at du registrerer dit timeforbrug på ordningen.

 

Kontakt Lejre Erhvervsservice eller Erhvervshus Sjælland for at høre nærmere.

 

 


 

 Vækstfonden tilbyder finansiering til iværksættere og små virksomheder i Lejre Kommune

Vækstfonden 

Vækstfonden er en fond, der er stiftet og ejet af Staten. Formålet er at sikre fornyelse og vækst i det danske erhvervsliv ved at yde lån, kautioner mv.

 

Vækstfonden har en hel del "produkter på hylderne", men i det følgende skal vi kun beskrive de 2 mest relevante tilbud til iværksættere.  

 

1. Vækstkaution

Ikke alle iværksættere har lige let ved at opnå lån eller tilstrækkeligt lån i deres eget pengeinstitut. Sådan har det altid været og vil nok også ved blive at være. I nogle perioder er det sværere afhængigt af konjunkturerne (gode og dårlige tider) og i nogle periode kan næsten alt lade sig gøre. 

 

Men noget af det der gør det svært for iværksættere, er jo at man ingen historik har i virksomheden. Der er intet regnskab, så et lån bevilges stort set udfra forventninger om fremtiden og udfra tiltro til dig som person, din forretningsplan mv.

 

Og nogle gange er pengeinstituttet egentligt positive, men føler lidt det er en stor risiko, selvom de overordnet set tror på dit projekt.

 

I de tilfælde kan Vækstkaution fra Vækstfonden, være en super god løsning til at du kan få finansieret din opstart.

 

Kautionen kan være på op til 75% af lånesummen og den kan løbe i max. 10 år. Det koster så lidt... 1,5 % af lånebeløb i engangsudgift og 2% af lånebeløb i årlig præmie. 

 

Rent praktisk er det banken, der bevilger et lån til dig under forudsætning af kaution fra Vækstfonden. For at din bank eller sparekasse kan anmode Vækstfonden om kaution til et lån til din nye virksomhed, skal du skriftligt give tilladelse til de må vidergive din oplysninger til fonden. Det kan du gøre på dokument, der åbnes i en wordfil her!  

 

Og du kan se faktaark på Vækstkaution i pdf her!

 

2. Startlån

Der er tale om risikovillige lån til helt nye virksomheder. Kravene er at man har et færdigt produkt (eller serviceydelse) og der skal være et begyndende salg. Og så skal din virksomhed være ny! 

 

Du kan normalt låne mellem 400.000 kr. og 1,5 mio kr. 

 

Lånet ydes direkte fra Vækstfonden til dig. Renten er lidt højere end normalt ved et banklån, men der er jo også tale om et risikovilligt lån på et tidspunkt, hvor du ikke er kommet ret langt.

 

Læs mere om lån til opstart af virksomhed her!

 

Kontaktinfo for Vækstfonden På Sjælland 

Hellerup, Strandvejen 104A, 2900 Hellerup

Sorø, Fulbyvej 15, 4180 Sorø

Tlf, 35 29 86 00, mail vf@vf.dk 

 

Vækstfondens hjemmeside kan du finde her!

 


 

GRE­A­TER CO­PEN­HA­GEN EU OF­FI­CE

I Region Sjælland og Region Hovedstaden kan man som iværksætter og virksomhed gratis få hjælp af Greater Copenhagen EU office.

 

Man kan få hjælp til at identificere den rette EU-pulje, finde internationale partnere og komme godt i gang med en EU-ansøgning. Typiske EU-finansierede projekter handler om at udvikle en prototype eller gøre en prototype færdig til markedet.

 

Læs mere og find kontaktinfo på hjemmesiden her! 

 


 

Investorkapital fra en Business Angel

Danish Business Angels netværk tilbyder investering i iværksættervirksomheder

Har du et projekt med stort potentiale og måske tilsvarende risiko, som kræver mange penge for at blive realiseret? Så kan det være meget svært at finansiere det på traditionel vis via banken.

Der for kan en investor, som man ofte kalder en Business Angel, måske være løsningen.

 

Der er findes et netværk af Business Angels i Danmark. Danish Business Angels, som ofte kaldes DANban i daglig tale, er et netværk af 200 investorer. Det fungerer på den måde, at man efter en indledende proces med sekretariatet, får mulighed for at præsentere sin iværksættercase på et af de månedlige arrangementer i hhv. Aarhus og København.

 

Det skal naturligvis forberedes en del, men det kan du få hjælp til. Og på hjemmesiden er en meget grundig vejledning, så du bliver ikke bare kastet for ”løverne” uden forberedelse. Der investeres typisk mellem 500.000 kr. og 5. mio. kr. ofte som en pulje med flere investorer samlet.

 

Se mere om DANban på linket her: https://danban.org/ansoeg-om-funding/

 


 

 

Innovationsfonden

Innovationsfonden er sat i verden for at løfte strategiske forsknings- og innovationsprojekter i hele Danmark. Men de kan også støtte perspektivrige iværksætteridéer, og det er ikke alle idéer, der behøver at være fantastike nyopfindelser, der lægger verdensmarkedet ned.

 

Så tjek det. Måske kan din nye virksomhed komme med i puljen.

 

Innovationsfonden har mange tilbud men de mest oplagte for iværksættere er programmet Innobooster, som du kan læse om på linket her! 

 

Innovationsfonden har kontorer i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

 

Nedenfor kan du se en video om Innobooster, så bliv klogere på både vilkår, regler og selve  ansøgningsprocessen hos Innovationsfonden:

 

 

 

 

 
5. Er du elev eller studerende i Lejre?7. Sociale medier, gode links mv. i Lejre
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.