Lønudbetaling og bogføring af lønArtiklen er udarbejdet i samarbejde med DataLøn, der er faglig partner på lønudbetaling
Hvis du skal ansætte medarbejdere, så dukker der helt naturligt et ønske op om at de så skal ha' udbetalt løn. For mange iværksættere er lønudbetaling en af de mest frygtede administrative opgaver. Hvordan laver man en korrekt lønseddel? Hvad med skat, feriepenge og pension? Og hvordan får man det hele bogført rigtigt?
Det gælder iøvrigt ikke "kun" løn til dine ansatte medarnbejdere, det gælder også for dig selv, hvis din virksomhed er organiseret som et Anpartseslskab. Som ejer skal du også udbetale løn til dig selv som direktør. Lønudbetaling som iværksætter: Det er lettere end du trorMen faktisk er virkeligheden i dag, at moderne lønsystemer gør langt det meste af arbejdet for dig. Du skal bare kende de grundlæggende trin og vælge de rette værktøjer.
Mine egne erfaringer (Hans Peter Wolsing indehaver af Startinfo APS) med udbetaling af løn til mig selv og til medarbejdere er overordnet set positiv. Det er relativt let. Og med et moderne lønprogram, gennemføres udbetalingerne ret enkelt samtidig med at alt de øvrige (a-skat, kørsels, feriepenge mv.) faktisk stort set går af sig selv. Og programmet snakker sammen med både min bank, SKAT, ATP mv.
Trin-for-trin: Sådan fungerer lønadministration i praksis
Integration af lønprogram med regnskabsprogramDe fleste moderne lønsystemer kan integreres med dit regnskabsprogram (som Dinero, Billy, e-conomic mv.). Det betyder:
Det sparer tid og minimerer risikoen for fejl.
Der er ingen grund til at frygte løn. Moderne lønsystemer gør det nemt, hurtigt og sikkert at udbetale korrekt løn – selv hvis du kun har dig selv eller en enkelt medarbejder ansat. Det handler om at komme i gang med det rigtige setup fra starten. Vælg et brugervenligt program med god support, og du vil hurtigt opdage, at løn ikke er svært – det er bare endnu en proces, der kan automatiseres.
|
|
|