Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Ballerup Kommune og andre myndigheder

 

Der er nogle kommunale forskelle, når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget mere. Hvis der er noget, du er i tvivl om, er HIP Iværksætterhuset et godt sted at starte. De kan hjælpe dig med dine spørgsmål eller henvise dig til den rette forvaltning. 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Du kan etablere virksomhed fra egen bolig, hvis du driver et liberalt erhverv. Eksempler på liberale erhverv er advokat, klinik, frisør, dagpleje, revisor, tegnestue eller lignende. Vi anbefaler, at du lige tager en snak med din kommune om deres forståelse - blot for at være på den sikre side. Virksomheder er nemlig før kommet i klemme på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv. 

 

Kravet til at du må drive erhverv i egen bolig er desuden: 

  • Du skal selv bo i boligen, du driver erhverv fra 

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden 

  • Virksomheden må ikke være til gene for området 

  • Parkering skal foregå på egen grund 

Du må som udgangspunkt ikke drive erhverv i egen bolig, hvis du bor til leje i et boligselskab. Hvis du bor til leje på anden vis, skal du have tilladelse fra din udlejer. 

 

Tag en snak med din revisor eller en skatterådgiver, da der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold, når du driver erhverv fra egen bolig.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du vil leje eller købe eksisterende erhvervslokaler, kan du se en oversigt over ledige lokaler i Ballerup her

 

Hvis du ændrer anvendelsen af lokalerne, skal du søge om byggetilladelse - også selvom du ikke skal bygge. Hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butik, kræver dette byggetilladelse. Du søger byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du selv vil bygge lokaler, skal du altid søge om byggetilladelse. På må ikke påbegynde byggeriet uden at have en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Du kan læse meget mere om byggetilladelse, og hvad din ansøgning skal indeholde her

 

Ballerup Kommune har afskaffet gebyret i forbindelse med byggesagsbehandlingen. Derfor er det gratis at søge om byggetilladelse i Ballerup Kommune. 

 

Vær opmærksom på, at der er lokal- og kommuneplaner, der kan have betydning for dit byggeri. Tag derfor et kig på disse, når du planlægger at bygge. 

 

Du kan se hvilke erhvervsgrunde, der er til salg her

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

Alkoholbevilling i Ballerup Kommune

Hvis du vil servere stærke drikke - herunder øl og vin - til dine kunder, skal du have en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden at have denne alkoholbevilling. For at søge om alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år, men hvis du har en uddannelse indenfor hotel- og restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Københavns Vestegns Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du vil holde enkeltstående arrangementer, hvor der serveres stærke drikke til kunderne, skal du søge om lejlighedstilladelse. 

 

Serveringsvirksomhed 

Hvis du vil servere udendørs i din virksomhed, skal du søge om tilladelse. Tilladelsen er personlig og vurderes ud fra placering, antal siddepladser og hensynet til omgivelserne. Du søger om udendørsservering via VIRK.dk.

 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Ballerup5. Er du elev eller studerende i Ballerup?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.