Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 

Hedensted Kommune og andre myndigheder

 

Der er nogle kommunale forskelle, når det handler om parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget mere. Det kan være svært at finde rundt i. Er der noget, du er i tvivl om, er Hedensted Erhverv et godt sted at starte. Her kan du få svar på dine spørgsmål eller blive henvist til den rette forvaltning i kommunen. 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Du kan drive liberale erhverv fra egen bolig. Eksempler på de liberale erhverv er frisør og kontorvirksomheder som revisor, advokat og lignende. Tag gerne en snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Virksomheder er før kommet i problemer på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv og er derfor blevet tvunget til at flytte eller lukke. 

 

Derudover er der nogle forudsætninger for, at du må drive liberalt erhverv i hjemmet: 

  • Du skal selv bo i boligen, som du driver erhverv fra 

  • Virksomheden må ikke have ansatte

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget 

  • Parkering skal foregå på egen grund

Bor du til leje gennem et boligselskab, må du som udgangspunkt ikke drive erhverv fra hjemmet. Hvis du bor til leje på anden vis, skal du altid spørge din udlejer om tilladelse. 

 

Der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold, når du driver erhverv fra hjemmet. Derfor kan det være en rigtig god idé at snakke med en skatterådgiver eller revisor. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du overvejer at købe eller leje eksisterende erhvervslokaler, kan du se hvilke lokaler, der er til leje og salg i Hedensted kommune her

 

Du skal være opmærksom på, at du i nogle tilfælde skal søge om byggetilladelse, selvom du slet ikke skal bygge. Det er nemlig sådan, at hvis lokalernes anvendelse ændres, kræver det byggetilladelse. Det vil sige, hvis cafélokaler for eksempel bliver til butikslokaler. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du selv ønsker at bygge lokaler, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må ikke påbegynde byggeriet uden at have byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Det kan være en kompliceret proces, når du skal søge om byggetilladelse. Inden du sender din ansøgning, kan du booke en forhåndsdialog med en vejleder. På mødet finder du i fællesskab med vejlederen ud af, hvilken information og dokumentation, kommunen skal bruge for at behandle din sag. Derudover kan du få en tidshorisont for, hvornår du kan forvente at have din byggetilladelse. En forhåndsdialog varer 30 minutter. 

 

Byggesagsbehandlingen er gebyrfri i Hedensted Kommune. 

 

Vær opmærksom på at der ligger nogle lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for dit byggeri. Tag et kig på disse, når du planlægger at bygge. Ellers vil i helt sikkert komme ind på det, hvis du booker en forhåndsdialog. 

 

Du kan se ledige grunde til erhvervsbyggeri i Hedensted Kommune her!  

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

 

Alkoholbevilling i Hedensted kommune

Du må kun servere alkohol i din restauration, hvis du har en alkoholbevilling. Du må altså ikke servere alkohol uden at have en alkoholbevilling. For at søge om alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år. Hvis du har en uddannelsesmæssig baggrund indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Politiet. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Vil du holde arrangement eller begivenhed, hvor der serveres alkohol, skal du søge om lejlighedstilladelse.

 

Serveringsvirksomhed 

Vil du starte serveringsvirksomhed, kan du med fordel læse restaurationsplanen for Sydøstjyllands Politi. Her kan du blandt andet læse mere om alkoholbevilling, udendørs servering og udvidet åbningstider. Du finder restaurationsplanen her! (Åbnes i PDF) 

 

Hvis du ønsker at servere udendørs i din serveringsvirksomhed, kræver dette særskilt tilladelse hos kommunen. Du skal have tilladelse uanset om serveringen foregår på private eller offentlige arealer.

 

Den generelle lukketid er fra kl. 02.00 til kl. 05.00 for serveringsvirksomheder. Det er dog muligt at søge om tilladelse til at udvide åbningstiden, der vil gælde til kl. 05.00. Men det kræver tilladelse.

 

 

 
3. Arrangementer og events i Hedensted5. Er du elev eller studerende i Hedensted?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.