Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Iværksætterselskab (IVS) skal afvikles/omdannes

 

IVS'er skal omdannes til ApS eller lukkes!

15. april 2019 var lidt en ærgerlig dag. Den dag bortfaldt muligheden for at stifte et IVS nemlig. På trods af, at der længe har været kritik af at Danmark er et af de lande i Eurpoa, hvor der kræves mest kapital for at etablere egen virksomhed i selskabsform.

  

Tidsfristen for omdannelsen af eksisterende IVS’ere til anpartsselskaber er 15. oktober 2021, så den er overskrevet nu.

 

Men man forventer en friat på nogle uger/dage efter man får en henvendelse fra Erhvervsstyrelsen.

 

Kravet til omdannelsen rent kapitalmæssigt er at selskabet skal op på en kapital på 40.000, men nu ser man også på den oprindelige stiftelseskapital for IVS'et. Var det fx 10.000 kr. skal man "kun" indskyde forskelle. Men var den på 1 kr. som var minimum, ja så er det stadig de 40.000 eller nu 39.999 kr., der skal indskydes!

 

 

Hvad sker der, hvis ikke et IVS bliver omdannet?

Bliver dit IVS ikke omdannet eller omregistreret til Aps eller A/S bliver det tvangsopløst. 

 

For at blive omdannet skal du ændre vedtægter herunder naturligvis virksomhedens navn fra "Firmanavn" IVS til "Firmanavn" Aps. Og det skal gøres helt formelt med afholdelse af generalforsamling (husk referat) og underskrift på nye vedtægter.

 

Du skal så bruge en vurderingsmand og en revisor, til dokumentation af at kapitalen er tilstede. Har du pengene i kontanter er det ikke noget problem, men har du det i udstyr, bil og lign. skal der ske en vurdering af værdien.

 

Læs vejledning til Omregistrering af IVS til ApS hos Erhvervsstyrelsen.

 

Læs vejledning til Opløsning af iværksætterselskaber hos Erhvervsstyrelsen.

 

Få hjælp fra en revisor til omregistrering af IVS

At omregistrere et selskab kan være en lidt beværlig proces, der kræver god planlægning. For at et IVS kan opfylde kravene til at være et ApS, skal IVS’et opfylde en række krav for ApS’er, herunder naturligvis kravet om at have en kapital på min. 40.000 kr.

 

Du kan se en oversigt over revisionsfirmaer Startinfo.dk samarbejder med på listen her! De vil kunne hjælpe.

 

Historien om IVS

Tja, man kan sige det igen er historien om de meget få, der ødelægger det for de mange. Siden 2014, hvor loven om IVS blev vedtaget, er der oprettet mere end 40.000 Iværksætterselskaber. Langt, langt de fleste er gode ærlige iværksættere, der nu bliver ramt af de få banditter. Ejere af IVS hæfter nemlig som udgangspunkt kun for den selskabskapital, som selskabet oprettes med. Og kravet til selskabskapital var helt ned på 1 krone. Og den krone er det eneste ejeren hæfter med.  

 

Resultatet af afskaffelsen af IVS er desværre det forudsigelige, at antallet af iværksættere er faldet.  Nogle argumenterer med, "jamen hvorfor ikke bare stifte et personligt ejet firma?", så er problemet jo løst. Men det virker bare ikke i alle de udviklingsprojekter vi fx ser fra universiteter og professionshøjskoler.

 

Når 2-3 studerende går sammen og udvikler et nyt tech-produkt en app eller lign. Så skal de dels hæfte resten af deres liv sammen med 2 andre de kun har kendt fra studiet nogle få måneder, hvoraf nogle af dem måske bor i udlandet... Men det er også svært at få kapital ind i selskabet. Man kan sagtens sælge 20% af et IVS til en investor, men 20% af et personligt ejet firma (og måske endda med flere ejere), er tæt på umuligt.

  

ØV!

 

 

 

 

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.