Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Kapital til start og vækst i Ringkøbing-Skjern Kommune

 

Langt de fleste iværksættere rejser den nødvendige kapital til starten og driften via en kassekredit og et etableringslån i en bank eller en sparekasse.

 

For enkelte kan det give mening at søge tilført kapital fra investeringsfirmaer, såkaldte Business Angels, private investorer, fonde mv.

 

Og for lidt flere kan der også være mulighed for at få kaution til lån...

 

Og i enkelte tilfælde sågar tilskud.

 

Kontakt Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og få gennemgået dine muligheder. Beskrivelserne nedenfor er ikke udtømmende, men dækker de mest almindelige ordninger. Læs  iøvrigt afsnittet om finansiering af din nye virksomhed i IværksætterGuiden. Du kan finde vores Mini FinansieringsGuide for Iværksættere her!

 


 

LAG-midler: (Landdistriktsmidler)

LAG-forkortelsen dækker over navnet "Lokal Aktions Gruppe". Det lidt sjove navn dækker over en lokalt stiftet gruppe, der administrer nogle EU- og statslige midler. På den måde har man mulighed for at yde tilskud til forskellige projekter også til iværksættere. Som iværksætter i Danmark er det meget sjældent, at man kan opnå direkte tilskud til anlægsudgifter. Men det kan faktisk lade sig gøre hos LAG.

 

LAG i Ringkøbing-Skjern samarbejder med Lemvig Kommune om et fælles program.

 

Nogle af punkterne i programmet er faktisk rigtig relevante for iværksættere:

 

Her et klip fra Udviklingsstrategien:

 

Erhvervsrettede mål og aktiviteter


Aktiviteterne skal relatere sig til følgende temaer:

 

Etablering af nye og udvikling af eksisterende mikrovirksomheder og små virksomheder:


Aktivitet 1: Koncept for nicheiværksætteri 
Aktivitet 2: Koncept for e-handel og distancearbejdspladser.
Aktivitet 3: Arbejdskraft og arbejdsmarked
Aktivitet n: Konkrete projekter

 

Og det kræves at der skabes arbejdspladser i landdistrikterne i en af de 2 kommuner for at opnå tilskud.

 

Læs mere på hjemmesiden her!

 

Kontakt info til Koordinator for Ringkøbing-Skjern:

Poul Nystrup Christensen

c/o Ringkøbing Skjern Kommune, Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing

Tlf.: 99 74 17 65, mail: lag@rksk.dk

 


 

SMV digital

SMV digital er en tilskudsordning til selv meget små og nye virksomheder. Du kan få tilskud til at bruge en privat rådgiver, der kan hjælpe dig med at udvikle din virksomhed digitalt. Der er 2 typer puljer en på 25.000 kr. og en på 100.000 kr. For at få de 25.000 kr. skal du ha’ CVR og være i drift med mindst 2 ansatte. Her er der krav om, at du udover at bruge tilskud til rådgivningen også deltager i mindst 3 workshops. Søger du de 100.000 kr. er der krav om du mindst har 2. mio. kr. i omsætning.

 

Begge tilskud skal medfinansieres enten med kontanter eller ved at du registrerer dit timeforbrug på ordningen.

 

Kontakt Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd eller Erhvervshus Midtjylland for at høre nærmere.

 


 

 

 

Vækstfonden 

Vækstfonden er en fond, der er stiftet og ejet af Staten. Formålet er at sikre fornyelse og vækst i det danske erhvervsliv ved at yde lån, kautioner mv.

 

Vækstfonden har en hel del "produkter på hylderne", men i det følgende skal vi kun beskrive de 2 mest relevante tilbud til iværksættere. 

 

1. Vækstkaution

Ikke alle iværksættere har lige let ved at opnå lån eller tilstrækkeligt lån i deres eget pengeinstitut. Sådan har det altid været og vil nok også ved blive at være. I nogle perioder er det vanskeligt  og i andre kan næsten alt lade sig gøre. Det er afhængigt af konjunkturerne , altås om det er  gode eller dårlige tider.

 

Noget af det der gør det svært for iværksættere er jo, at man ingen historik har i virksomheden. Der er intet regnskab, så et lån bliver bevilget stort set udfra forventninger om fremtiden og udfra tiltro til dig som person, din forretningsplan mv.

 

Og nogle gange er pengeinstituttet egentligt positive, men føler lidt det er en stor risiko, selvom de overordnet set tror på dit projekt. I de tilfælde kan Vækstkaution fra Vækstfonden være en super god løsning til, at du kan få finansieret din opstart.

 

Kautionen kan være på op til 75% af lånesummen og den kan løbe i max. 10 år. Det koster så lidt... 1,5 % af lånebeløb i engangsudgift og 2% af lånebeløb i årlig præmie. 

 

Rent praktisk er det banken, der bevilger et lån til dig under forudsætning af kaution fra Vækstfonden. For at din bank eller sparekasse kan anmode Vækstfonden om kaution til et lån til din nye virksomhed, skal du skriftligt give tilladelse til, at de må vidergive dine oplysninger til fonden. Det kan du gøre på dokument, der åbnes i en wordfil her!  

 

Du kan se faktaark på Vækstkaution i pdf her!

 

 

2. Startlån

Der er tale om risikovillige lån til helt nye virksomheder. Kravene for at få et startlån, er at man har et færdigt produkt (eller serviceydelse) og der skal være et begyndende salg. Og så skal din virksomhed være ny! 

 

Du kan låne mellem 400.000 kr. og 1,5 mio kr. 

 

Lånet har en løbetid på 6 år og ydes direkte fra Vækstfonden til dig. Renten er lidt højere end normalt ved et banklån, men der er jo også tale om et risikovilligt lån på et tidspunkt, hvor du ikke er kommet ret langt.

 

Læs mere om startlån her!

 

Case fra Ringkøbign-Skjern Kommune:

 

Vestjydsk Beslag skulle skifte ejer. Men hjælp fra kapital fra Vækstfonden lykkedes det at finde nye ejere, så virksomheden kunne bringes videre. Se beskrivelsen af ejerskiftet og finansieringen på Vækstfondens hjemmeside her: https://vf.dk/cases/vestjydsk-beslag/

 

 

Kontaktinfo for Vækstfonden i Midtjylland

 

Randers, Tronholmen 3, 3. , 8960 Randers SØ

Tlf, 35 29 86 00, mail vf@vf.dk 

Vækstfondens hjemmeside kan du finde her!

 

 

 

 

 

 
5. Er du elev eller studerende i Ringkøbing-Skjern?7. Sociale medier, gode links mv. i Ringkøbing-Skjern
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21, 9800 Hjørring
Strandvejen 16, 9000 Aalborg
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.