Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Ringkøbing-Skjern Kommune og andre myndigheder

 

Der er nogle kommunale forskelle, når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger og meget andet. Derfor kan det være en god idé at tage en snak med Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, hvis der er noget, du er i tvivl om. Hvis ikke de kan besvare dine spørgsmål, kan de helt sikkert henvise dig til den rigtige forvaltning.

 

Virksomhedskontakten i Ringkjøbing Skjern Kommune

Kommunen har etableret en virksomhedskontakt i samarbejde med erhvervsrådet. Er du i tvivl om hvem du skal tale med så ring til virksomhedskontakten på tlf. 99 74 14 44 eller send en mail 

til adressen her: virksomhedskontakten@rksk.dk

 

Se i øvrigt kommunens hjemmeside for Erhverv, hvor man byder velkommen til en driftig Erhvervskommue. Følg linket her!

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Du kan drive virksomhed fra egen bolig, hvis du driver et liberalt erhverv. Eksempler på liberale erhverv er frisørvirksomhed eller kontorvirksomhed (revisor, advokat og lignende). Vi anbefaler, at du lige tager en snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Virksomheder er nemlig før kommet i klemme på grund af forskellige forståelser.

 

Du kan drive liberalt erhverv fra din bolig uden tilladelse, når

  • Du bor i boligen, som erhvervet drives fra

  • Der ikke er ansatte i virksomheden

  • Husets karakter af beboelse ikke ændres  

  • Parkeringen foregår på egen grund

  • Levering af varer er begrænset

Som udgangspunkt kan du ikke drive erhverv fra en bolig lejet gennem et boligselskab. Hvis du vil skrive erhverv i bolig lejet gennem anden udlejer kræver tilladelse fra udlejeren.

 

Det kan være en fordel at tage en snak med en revisor eller skatterådgiver, da der kan være nogle skattemæssige fordele og ulemper ved at drive erhverv fra egen bolig.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du vil leje eller købe lokaler til din virksomhed, skal du være opmærksom på, at du nogle gange skal søge om byggetilladelse, selvom du ikke skal bygge. Det er nemlig sådan, at hvis du ændrer lokalernes anvendelse, kræver dette byggetilladelse. Det vil altså sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butik. Du søger om byggetilladelse hos Byg og Miljø.

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge egne lokaler til din virksomhed, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må ikke påbegynde byggeriet, før du har byggetilladelsen. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Du kan læse meget mere om ansøgningen om byggetilladelse, og hvad den skal indeholde her

 

Der pålægges et gebyr i forbindelse med behandlingen af din ansøgning om byggetilladelse. Gebyret beregnes efter medgået tid, og der er en fast timepris. Tag derfor et godt kig på Byg og Miljøs hjemmeside og vær grundig i udarbejdelsen af din ansøgning. Det kan nemlig spare dig både tid og penge.

 

Der er desuden nogle lokal- og kommuneplaner, der kan ved medbestemmende for, om du må bygge i bestemte områder. Det er dog muligt at søge dispensation.

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsgrunde, der er til salg her

 

Skiltning

Når du er fundet på plads med dine lokaler, dukker ønsket om en synlig skiltning ofte op. Det er der også nogle regler for, for det må selvfølgelig ikke virke generende for dine naber eller fx til fare for trafikken. Der er på  Ringkøbing-Skjern Kommunes hjemmeside en meget fin og grundig beskrivelse af regler for skiltning i det åbne land, så som erhvervsområder ved indkørsler til virksomheder mv. Se reglerne om skiltning her!

 

Du kan også læse bekendtgørelsen om skiltning på Retsinformation ved at følge linket her!

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Starter du virksomheder, der handler med eller producerer fødevarer, skal du som udgangspunkt altid registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Derfor er det ikke nok kun at registrere din virksomhed hos VIRK.dk og SKAT, hvis du arbejder med fødevarer. Du registrerer din fødevarevirksomhed hos Fødevarestyrelsen her

 

Der er nogle tilfælde, hvor det ikke er nødvendigt at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen, selvom der arbejdes med fødevarer. Der er nemlig enkelte tilfælde, hvor aktiviteten med fødevarer foregår i det private eller ligger på en bagatelgrænse, at det ikke er nødvendigt at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Det kan dog være svært at være helt sikker. Derfor har Fødevarestyrelsen lavet en simpel test til dig, så du hurtigt kan finde ud af, om din virksomhed skal registreres eller ej. Du finder testen her!

 

Fødevarestyrelsen har desuden lavet en guide til dig, der gør registreringsprocessen lettere. Du finder guiden her

 

Vores anbefalinger går til Fødevarestyrelsens Startpakke. Startpakken tager dig trin for trin gennem alt det, du bør vide, når du driver virksomhed der forhandler eller producerer fødevarer. Du bliver blandt andet klogere på registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling

Vil du starte virksomhed, hvor der serveres alkohol til dine kunder, kræver dette en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden denne alkoholbevilling. Du skal være fyldt 21 år for at søge om alkoholbevilling, men hvis du har en uddannelse indenfor restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Midt- og Vestjyllands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal holde et enkeltstående arrangement i din virksomhed, hvor der sælges alkohol, skal du søge om lejlighedstilladelse. Med en lejlighedstilladelse får du tilladelse til at sælge alkohol ved dette enkelte arrangement - men ikke ellers.

 

Serveringsvirksomhedserveringsvirksomhed restaurant café ringkøbing-skjern

Vil du starte serveringsvirksomhed, kan du med stor fordel læse restaurationsplanen for Midt- og Vestjyllands Politikreds. Her finder du alt det, du bør vide, når du driver serveringsvirksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune. Du finder restaurationsplanen her! (Åbnes som PDF)

 

Hvis du vil servere udendørs i din virksomhed, skal du have tilladelse fra din kommune til udeservering. I ansøgningsprocessen tages der højde for nabolaget og udeserveringens betydning for området. Du skal derfor søge om tilladelse til udeservering, uanset om serveringen foregår på egen eller offentlig grund.

 

Den ordinære åbningstid i Ringkøbing-Skjern Kommune er i tidsrummet mellem kl. 05.00 og 24.00. Hvis du vil holde længere åbent, skal du søge om tilladelse hos kommunen. 

 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Ringkøbing-Skjern5. Er du elev eller studerende i Ringkøbing-Skjern?
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.