Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Herlev Kommune og andre myndigheder

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Hvis du driver et liberalt erhverv, har du mulighed for at drive din virksomhed fra hjemmet. De liberale erhverv er kontorvirksomheder som eksempelvis revisor, advokat, konsulent og lignende. Du må også godt drive frisør virksomhed fra hjemmet. Uanset hvilken virksomhed du driver, er der nogle regler, der skal overholdes, når du vælger at drive virksomhed fra hjemmet. 

 

-      Du skal selv bo i boligen, som du driver virksomhed fra

-      Der må ikke være ansatte i din virksomhed 

-      Virksomheden må ikke være til gene for området 

-      Parkeringen i forbindelse med virksomheden skal foregå på egen grund 

 

Vi anbefaler, at du tager en snak med Herlev Kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Vi har nemlig før hørt om misforståelser på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv, og virksomheder er kommet i klemme – enten tvangsflyttet eller lukket. 

 

Bor du i lejebolig, kan reglerne være anderledes. Husk og spørg din udlejer om, hvad du må og ikke må. 

 

Tag en snak med din revisor eller en skatterådgiver. Der kan nemlig være nogle ændrede skattemæssige forhold i forbindelse med at drive virksomhed fra hjemmet.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vidste du, at du nogle gange skal søge om byggetilladelse, selvom du slet ikke skal bygge? Det skal du, hvis du ændrer lokalers anvendelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler, kræver det byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge egne lokaler til at drive virksomhed fra, kræver det byggetilladelse. Du må ikke begynde at bygge, før du har fået byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Når du går og overvejer et byggeprojekt, tilbyder Herlev kommune et afklaringsmøde, så du hurtigt kan finde ud af, om dit projekt kan lade sig gøre eller ej. Du kan altså få afklaring på de spørgsmål du må have til dit byggeprojekt. 

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et gebyr i forbindelse med behandlingen af din byggesag. Gebyret beregnes på timebasis. 

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Når du opstarter virksomhed, der arbejder med fødevarer, skal du huske, at du næsten altid skal registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Det er ikke altid nok kun at registrere virksomheden hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her

 

Der er nu også undtagelser, hvor det ikke er nødvendigt at registrere virksomheden hos fødevarestyrelsen. Hvis arbejdet med fødevarer ligger på en bagatelgrænse eller foregår i det private, er det ikke altid nødvendigt at registrere din virksomhed. Et godt eksempel på dette er en dagplejer, som ikke behøver at registrere sig hos Fødevarestyrelsen. Men det kan være svært at finde hoved og hale i. Derfor har Fødevarestyrelsen lavet en simpel test, så du nemt kan finde ud af, om din virksomhed skal registreres eller ej. Du finder testen her

 

Generelt er der rigtig mange ting, du skal være opmærksom på, når du arbejder med fødevarer. Både i forhold til registreringen, hygiejne, egenkontrol og indretning. Alt dette kan du blive meget klogere på, hvis du bruger Fødevarestyrelsens Startpakke, som klæder dig på til et liv som ejer af fødevarevirksomhed. Du finder Startpakken lige her

 

Alkoholbevilling

For at kunne servere stærke drikker – herunder også øl og vin – kræver det alkoholbevilling. Det betyder også, at du ikke må servere stærke drikke uden! Du skal opfylde nogle bestemte krav for at kunne få alkoholbevilling. Du skal blandt andet være fyldt 25 år, men hvis du har uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 23 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Københavns Vestegns Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal holde et arrangement, hvor du servere stærke drikke, skal du have en lejlighedstilladelse. 

 

Offentlige udbud

Vil du være leverandør til Herlev kommune? Du kan se hvilke aktuelle udbud, der er lige her

 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Herlev5. Er du elev eller studerende i Herlev?
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.