Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Herlev Kommune og andre myndigheder

Som iværksætter har man jo i princippet fri etableringsret, så egentlig kan du jo bare gå i gang. Men der kan være enkelte områder, hvor der kræves en tilladelse fra kommunen eller en anden myndighed.

 

Nedenfor har vi prøvet at opliste de emner, der er mest relevante for iværksætter og med link til hvem du kan kontakte i Herlev Kommune eller fx. hos Fødevarestyrelsen.  

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Hvis du driver et liberalt erhverv, har du mulighed for at drive din virksomhed fra hjemmet. De liberale erhverv er kontorvirksomheder som eksempelvis revisor, advokat, konsulent og lignende. Du må også godt drive frisør virksomhed fra hjemmet. Uanset hvilken virksomhed du driver, er der nogle regler, der skal overholdes, når du vælger at drive virksomhed fra hjemmet. 

 

-      Du skal selv bo i boligen, som du driver virksomhed fra

-      Der må ikke være ansatte i din virksomhed 

-      Virksomheden må ikke være til gene for området 

-      Parkeringen i forbindelse med virksomheden skal foregå på egen grund 

 

Vi anbefaler, at du tager en snak med Herlev Kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Vi har nemlig før hørt om misforståelser på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv, og virksomheder er kommet i klemme – enten tvangsflyttet eller lukket. 

 

Bor du i lejebolig, kan reglerne være anderledes. Husk og spørg din udlejer om, hvad du må og ikke må. 

 

Tag en snak med din revisor eller en skatterådgiver. Der kan nemlig være nogle ændrede skattemæssige forhold i forbindelse med at drive virksomhed fra hjemmet.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vidste du, at du nogle gange skal søge om byggetilladelse, selvom du slet ikke skal bygge? Det skal du, hvis du ændrer lokalers anvendelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler, kræver det byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge egne lokaler til at drive virksomhed fra, kræver det byggetilladelse. Du må ikke begynde at bygge, før du har fået byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Når du går og overvejer et byggeprojekt, tilbyder Herlev kommune et afklaringsmøde, så du hurtigt kan finde ud af, om dit projekt kan lade sig gøre eller ej. Du kan altså få afklaring på de spørgsmål du må have til dit byggeprojekt. 

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et gebyr i forbindelse med behandlingen af din byggesag. Gebyret beregnes på timebasis. 

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

Alkoholbevilling

For at kunne servere stærke drikker – herunder også øl og vin – kræver det alkoholbevilling. Det betyder også, at du ikke må servere stærke drikke uden! Du skal opfylde nogle bestemte krav for at kunne få alkoholbevilling. Du skal blandt andet være fyldt 25 år, men hvis du har uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 23 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Københavns Vestegns Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal holde et arrangement, hvor du servere stærke drikke, skal du have en lejlighedstilladelse. 

 

Offentlige udbud i Herlev

Vil du være leverandør til Herlev kommune? Kommunen er jo faktisk en ret stor indkøber, så måske skulle du se på dine muligheder i den retning. Du kan se hvilke aktuelle udbud, der er lige her

 

 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Herlev5. Er du elev eller studerende i Herlev?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.