Horsens Kommune og andre myndigheder
Foto er veligst stillet til rådighed af Horsens Kommune
Lovgivningen gælder i hele landet - inklusiv i Horsens. Men der er nogle kommunale forskelle. Når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevilling, byggesagsbehandlinger og meget mere, er der kommunale forhold, du skal være opmærksom på.
Business Horsens er et godt sted at starte. men du kan også benytte Horsens Kommunes erhvervskontakt. Erhvervskontakten - Én indgang til Horsens Kommune for virksomheder.Du er altid velkommen til at kontakte Erhhvervskontakten for mere information om Horsens Kommune. Kontakt kan ske til Jeppe Keller Jensen, leder af erhvervsudvikling på tlf: 51 49 02 42 eller mail: jkej@horsens.dk. Find link til Erhvervskontakten her! Virksomhed drevet fra egen boligDu kan drive liberale erhverv fra din egen bolig. Er du i tvivl om, hvad et liberalt erhverv er? Liberale erhverv er eksempelvis frisør, kosmetolog, advokat, revisor og lignende. Men der kan usikkerhed om, hvad et liberalt erhverv er - så spørg gerne kommunen, før du driver erhverv fra hjemmet.
Som udgangspunkt skal du ikke søge om byggetilladelse, hvis du driver erhverv fra egen bolig. Der er dog nogle retningslinjer, du og din virksomhed skal følge.
Du må som udgangspunkt ikke drive virksomhed fra en bolig, du lejer gennem boligselskab. Vil du drive erhverv fra anden lejebolig, skal du altid have tilladelse fra din udlejer.
Du skal være opmærksom på, at der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold i forbindelse med erhverv drevet fra hjemmet. Derfor kan det være en god idé at tage en snak med en skatterådgiver eller revisor. Virksomhed i lejede lokalerVil du leje eller købe lokaler til at drive din virksomhed i, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Uanset om du lejer eller køber, skal du have erhvervsaktiviteten i tankerne. Det er nemlig sådan, at hvis du ændrer erhvervsaktiviteten i lokalerne, skal du søge om byggetilladelse. Det vil altså sige, at hvis du for eksempel ændrer café til butik, skal du søge om byggetilladelse.
Hvis du er det mindste i tvivl, anbefaler vi, at du spørger kommunen, så du er sikker. Vær i øvrigt opmærksom på, at der pålægges et byggesagsgebyr når du søger om byggetilladelse.
Vil du bygge egne lokaler?Vil du bygge dine egne erhvervslokaler, skal du selvfølgelig altid søge byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Miljø og Byg.
Når du søger om byggetilladelse, er der mange ting, du skal forholde dig til. Derfor kan det være en god idé at booke en forhåndsdialog med kommunen. Kom godt forberedt til samtalen, for desto bedre forberedt du er, desto mere får du ud af samtalen - og det er ganske gratis. Du kan læse mere om muligheden for forhåndsdialog her!
Du skal være opmærksom på, at der foreligger et byggesagsgebyr, når du søger om byggetilladelse. Byggesagsgebyret afhænger af behandlingstiden af byggesagen. Det vil altså sige, at hvis du sørger for, at din ansøgning er præcis og indeholder alle tegninger og beskrivelser, så bliver byggesagsbehandlingen ikke så dyr. Derfor kan det være en god idé at booke en gratis forhåndsdialog med kommunen, så din sag kommer til at koste så lidt som muligt.
Du skal være opmærksom på, at lokal- og kommuneplanerne kan være afgørende for hvad, du må bygge i bestemte områder. Derfor kan det være en god idé at tage et kig på dem, inden du planlægger at bygge. Regler for skiltning i HorsensNår du er fundet på plads med dine lokaler, dukker ønsket om en synlig skiltning ofte op. Det er der også nogle regler for, for det må selvfølgelig ikke virke generende for dine naber eller fx til fare for trafikken.
Der er i Horsens kommune formuleret nogle ret håndfaste krav til skiltning i selve Horsens by Du kan også læse bekendtgørelsen om skiltning på Retsinformation ved at følge linket her!
Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse. Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her! Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv. Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her! Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.
Alkoholbevilling i Horsens kommuneHvis du vil drive virksomhed, hvor der serveres alkohol, skal du søge om alkoholbevilling. Du må aldrig servere alkohol til dine kunder, hvis du ikke har en alkoholbevilling. For at søge om alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år. Hvis du har en uddannelse indenfor restaurations- eller hotelbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.
Du søger om alkoholbevilling ved Sydøstjyllands Politi. Du finder blanketten og flere informationer via linket her!
Hvis du skal afholde enkeltstående arrangement i din virksomhed, hvor der serveres alkohol, skal du søge om en lejlighedstilladelse. Denne søger du også om ved Sydøstjyllands Politi. ServeringsvirksomhedStarter du serveringsvirksomhed i Horsens Kommune, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Det er en rigtig god idé at læse restaurations- og bevillingsstrategien udarbejdet af Horsens Kommune. Her kan du læse mere om alkoholbevilling, åbningstider, udeservering og meget mere. Du finder restaurations- og bevillingsstrategien her! (Åbnes i PDF)
Vil du servere mad og drikke udendørs i din virksomhed, kræver dette også tilladelse fra kommune. Denne tilladelse får du hos bevillingsnævnet, hvor du også får alkoholbevilling. Men får du tilladelse til udeservering, er det ikke ensbetydende, at du må stille borde og stole på dit udendørsareal. Det er derfor også nødvendigt med en tilladelse fra Teknik og Miljø, hvis du ønsker opstilling af borde og stole til udeservering.
Den almindelige åbningstid er til 02.00. Hvis du ønsker at holde åbent mellem 02.00 og 05.00, skal du søger om tilladelse til dette. Denne tilladelse får du ved bevillingsnævnet.
|
|
|
![]() | 5. Er du elev eller studerende i Horsens? ![]() |