Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Køge Kommune og andre myndigheder

 

Lovgivningen er gældende i hele landet - også i Køge. Men der er nogle kommunaleMåske skal du lige tjekke om Køge Kommune skal give tilladelse til dit iværksætterprojekt forskelle, når det kommer til blandt andet parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger. Hvis du er i tvivl om noget, så kontakt Connect Køge. Hvis ikke de kan besvare dine spørgsmål, kan de helt sikkert henvise dig til den rette forvaltning i kommunen.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Vil du drive virksomhed fra din egen bolig, kan dette lade sig gøre, hvis du driver et liberalt erhverv. Eksempler på liberale erhverv er revisor, frisør, advokat, ejendomsmægler og lignende. Vi anbefaler, at du lige tager en snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Der er nemlig flere virksomheder, der er kommet i klemme på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv.

 

Der er dog nogle kriterier, der skal opfylde:

  • Du skal selv bo i boligen, som du driver virksomheden fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden

  • Virksomheden på ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund

Hvis du bor til leje i et boligselskab, må du som udgangspunkt ikke drive erhverv fra hjemmet. Hvis du bor til leje på anden vis, skal du altid spørge din udlejer.

 

Det er en god idé at tage en snak med en revisor eller skatterådgiver, da der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold, når du driver virksomhed fra egen bolig.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe lokaler, skal du i nogle tilfælde søge om byggetilladelse. Det er nemlig sådan, at det kræver byggetilladelse, når anvendelsen af lokalerne ændres. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer butikslokaler til café, kræver dette byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge dine egne lokaler til din virksomhed, skal du altid have byggetilladelse. Du må ikke bygge uden at have byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et byggesagsgebyr i forbindelse med byggesagsbehandlingen. Ved indsendelse af ansøgningen faktureres der for 1,5 time på sagsoprettelse og screening. Efterfølgende faktureres på brugt tid på byggesagsbehandlingen. Derfor er det en god idé at have helt styr på din ansøgning, så det ikke bliver dyrere end nødvendigt.  

 

Sagsbehandlingstiden varierer alt efter byggeriets kompleksitet.

 

Der er nogle lokal- og kommuneplaner, der er afgørende for hvad, der må bygges og om der overhovedet må bygges i det pågældende område. Så tag gerne et kig på disse planer.

 

 

Køge Kommune skal måske søges om tilladelse til din nye virksomhed

Foto af Køge Kommunes Raadhus set fra Torvet. Foto er venligst udlånt af Køge Kommune.

 

Regler for skiltning i Køge Kommune

Når du er fundet din nye adresse, dukker ønsket om en synlig skiltning ofte op. Det er der også nogle regler for, for det må selvfølgelig ikke virke generende for dine naber eller fx til fare for trafikken. Se Køge Kommunes regler om skiltning her! 

 

Du kan også læse bekendtgørelsen om skiltning på Retsinformation ved at følge linket her!

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Skal du søge alkoholbevilling i Køge

Vil du servere alkohol til dine kunder i din virksomhed, skal du have alkoholbevilling eller spiritusbevilling, som man også kalder det. Du må ikke servere alkohol uden alkoholbevilling. For at få alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år. Hvis du har en uddannelse inden for hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Midt- og Vestsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal holde enkeltstående arrangementer i din virksomhed, hvor du vil servere alkohol til dine kunder, skal du søge om lejlighedstilladelse. Med en lejlighedstilladelse må du servere alkohol den/de dage, som arrangementet foregår.

 

Serveringsvirksomhed

Vil du starte serveringsvirksomhed i Køge Kommune, er der flere ting, du skal være opmærksom på og flere bevillinger, du kan/skal søge.

 

Udover alkoholbevilling kan du søge bevilling til udeservering. Med en bevilling til udeservering må du servere udendørs til dine kunder. Du skal være opmærksom på, at der pålægges et lejegebyr på de udendørs arealer.

 

 

 
3. Arrangementer og events i Køge5. Er du elev eller studerende i Køge?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.