Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 
 
 

Køge Kommune og andre myndigheder

 

Lovgivningen er gældende i hele landet - også i Køge. Men der er nogle kommunale forskelle, når det kommer til blandt andet parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger. Hvis du er i tvivl om noget, så kontakt Connect Køge. Hvis ikke de kan besvare dine spørgsmål, kan de helt sikkert henvise dig til den rette forvaltning i kommunen.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Vil du drive virksomhed fra din egen bolig, kan dette lade sig gøre, hvis du driver et liberalt erhverv. Eksempler på liberale erhverv er revisor, frisør, advokat, ejendomsmægler og lignende. Vi anbefaler, at du lige tager en snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Der er nemlig flere virksomheder, der er kommet i klemme på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv.

 

Der er dog nogle kriterier, der skal opfylde:

  • Du skal selv bo i boligen, som du driver virksomheden fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden

  • Virksomheden på ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund

Hvis du bor til leje i et boligselskab, må du som udgangspunkt ikke drive erhverv fra hjemmet. Hvis du bor til leje på anden vis, skal du altid spørge din udlejer.

 

Det er en god idé at tage en snak med en revisor eller skatterådgiver, da der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold, når du driver virksomhed fra egen bolig.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe lokaler, skal du i nogle tilfælde søge om byggetilladelse. Det er nemlig sådan, at det kræver byggetilladelse, når anvendelsen af lokalerne ændres. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer butikslokaler til café, kræver dette byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsejendomme, der er til salg i Køge Kommune her!

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge dine egne lokaler til din virksomhed, skal du altid have byggetilladelse. Du må ikke bygge uden at have byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et byggesagsgebyr i forbindelse med byggesagsbehandlingen. Ved indsendelse af ansøgningen faktureres der for 1,5 time på sagsoprettelse og screening. Efterfølgende faktureres på brugt tid på byggesagsbehandlingen. Derfor er det en god idé at have helt styr på din ansøgning, så det ikke bliver dyrere end nødvendigt.  

 

Sagsbehandlingstiden varierer alt efter byggeriets kompleksitet.

 

Der er nogle lokal- og kommuneplaner, der er afgørende for hvad, der må bygges og om der overhovedet må bygges i det pågældende område. Så tag gerne et kig på disse planer.

 

Du kan se hvilke kommunale byggegrunde, der er til salg i Køge Kommune her!

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Starter du virksomheder, der forhandler eller producerer fødevarer, skal du virksomhed som udgangspunkt altid registreres hos Fødevarestyrelsen. Der er altså ikke nok blot at registrere virksomheden hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her

 

Der er dog enkelte tilfælde, hvor det ikke er nødvendigt at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Hvis din virksomheds aktivitet med fødevarer ligger i det private eller på en bagatelgrænse, er det ikke altid nødvendigt at registrere din virksomhed. Det kan være lidt svært at finde rundt i. Derfor har Fødevarestyrelsen lavet en simpel test til dig, så du kan blive sikker på, om din virksomhed skal registreres eller ej. Du finder testen her!

 

Fødevarestyrelsen har lavet en guide til dig om registreringsprocessen. Du finder guiden her

 

Vi anbefaler, at du bruger Fødevarestyrelsens Startpakke. Startpakken guider dig trin for trin gennem alt, du bør vide, når du starter virksomhed, der arbejder med fødevarer. Du bliver klogere på alt om registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling

Vil du servere alkohol til dine kunder i din virksomhed, skal du have alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden alkoholbevilling. For at få alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år. Hvis du har en uddannelse inden for hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Midt- og Vestsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal holde enkeltstående arrangementer i din virksomhed, hvor du vil servere alkohol til dine kunder, skal du søge om lejlighedstilladelse. Med en lejlighedstilladelse må du servere alkohol den/de dage, som arrangementet foregår.

 

Serveringsvirksomhed

Vil du starte serveringsvirksomhed, er der flere ting, du skal være opmærksom på og flere bevillinger, du kan/skal søge.

 

Udover alkoholbevilling kan du søge bevilling til udeservering. Med en bevilling til udeservering må du servere udendørs til dine kunder. Du skal være opmærksom på, at der pålægges et lejegebyr på de udendørs arealer.

 

 

 
3. Arrangementer og events i Køge5. Er du elev eller studerende i Køge?
Startinfo.dk ApS
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.