Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Lyngby-Taarbæk Kommune og andre myndigheder

 

Når man starter egen virksomhed, så er man klar over at man skal registreres hos cvr, moms, skat mv. Men så er det vel også det? Eller... ?

 

Nogle gange er det faktisk det, men der kan være andet man skal søge om eller myndigheder man skal registrere sig hos. 

 

I Lyngby-Taarbæk kommune kan du kontakte Erhvervskontakten, hvis du er i tvivl om reglerne eller har brug for at blive henvist til den rigitge forvaltning i kommunen.

  

Og læs så ellers vores gennemgang af de emner, hvor man oftest har behov for at søge kommunen om tilladelser.

 

Firma adresse fra egen bolig/hjemmekontor

I nogle tilfælde kan det lade sig gøre at drive virksomhed fra din privatbolig uden tilladelse fra Lyngby-Taarbæk Kommune. Det gælder især helt små virksomheder – primært liberalt erhverv – og som udgangspunkt uden du må ha’ ansatte.

 

Et godt tip er at tjekke med kommunen om de har samme opfattelse af ”liberal erhverv”, som du har!

 

Der er set eksempler på virksomheder, der er lukket eller ”tvangsforflyttet” selvom der var tilladelse til liberal erhverv.

 

Der er nogle kriterier, der normalt skal opfyldes for at du må drive erhverv fra egen bolig:

  • Du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra

  • Erhvervet skal udøves af beboeren uden ansatte

  • Boligen skal fortsat have anvendelse som bolig

  • Ejendommen og kvarteres præg må ikke ændres

Et hjemmekontor kan ofte lade sig gøre, uden de store problemer, men det er meget afhængigt den type bolig du bor i og iøvrigt også hvor du bor.

 

Hvis du bor til leje, så tjek at boligselskabet eller din udlejer ikke har restriktioner på din etablering. Det kan der sagtens være. Hvis du bor i ejerbolig fx parcelhus i et boligkvarter, kan man nogle gange få tilladelse til fx at etablere klinik eller lign. Men forvent nabohøring og krav om ansøgning af ”ændret anvendelse” fra privatbolig til blandet bolig/erhverv. Bor du i et boligselskab, skal du tjekke ding lejekontrakt og evt. kontakte boligselskabet. Ofte er boligselskaber ret restriktive med mulighederne for drift af erhverv.

 

Så det er nok en god idé lige at kontakte kommunens forvaltning!

 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du lejer dig ind i et bestående erhvervsbyggeri eller køber en bestående erhvervsejendom vil du i nogle tilfælde kunne gøre det uden at søge byggetilladelse. Ændrer du anvendelse fx fra butik til café eller lign. skal du altid søge tilladelse.

 

Vil du bygge dine egne lokaler?

Vil du selv bygge en bygning til din nye virksomhed skal du helt sikkert ha' en byggetilladelse, og flere andre ting på plads i forbindelse med kommunen. Du skal tilmeldes Forsyning med henblik på vand, afløb mv. og i det hele taget sætte lidt tid af til at får det hele på plads ved de relevante myndigheder. 

 

Skal du købe en grund til formålet kan du se en oversigt over byggegrunde, der er til salg i Lyngby-Taarbæk Kommune.

 

Reglerne for skiltning i Lyngby-Taarbæk Kommune

Når du er fundet på plads med dine lokaler, dukker ønsket om en synlig skiltning ofte op. Det er der også nogle regler for, for det må selvfølgelig ikke virke generende for dine naber eller fx til fare for trafikken. Lyngby-Taarbæk Kommune har udarbejdet særlige regler om skiltning for Kgs. Lyngby, som du kan se omtalt her!

 

I øvrigt kan du læse bekendtgørelsen om skiltning på Retsinformation ved at følge linket her!

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

Alkoholbevilling og servering

Hvis du vil drive en virksomhed, der serverer øl, vin og eller spiritus kræver det en alkoholbevilling. Du skal mindst være 18 år gammel (21 år, hvis ikke du har en faglig uddannelse inden for området) og du må ikke have gæld til det offentlig.

 

Det søges via Københavns Politi på hjemmesiden her!

 

I enkeltstående tilfælde kan der i kommunen søges om lejlighedstilladelse, f.eks. til festivaler og lign.

  

Måske kan du blive leverandør til kommunen?

Lyngby-Taarbæk Kommune er ikke kun en kontrolmyndighed, der skal give tilladelse til byggeri, indretning af lokaler mv. Der er også en stor indkøber, så måske kan du blive leverandør til kommunen.

 

Tjek kommunens hjemmeside, hvor de beskriver aktuelle udbud og reglerne for at byde. Find aktuelle udbud her!

 

 

 

 

 




3. Arrangementer og events i Lyngby-Taarbæk5. Er du elev eller studerende i Lyngby-Taarbæk?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.