Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Slagelse Kommune og andre myndigheder

Lovgivningen er jo gældende i hele landet. Men der er nogle kommunale forskelle, når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget mere.

 

Slagelse Erhvervscenter er et godt sted at starte for at få besvaret dine spørgsmål. Hvis de ikke kan hjælpe dig, kan de helt sikkert henvise dig til den rette forvaltning i Kommunen.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Du kan i nogle tilfælde drive din virksomhed fra egen bolig. Det er tilladt i drive liberale erhverv fra hjemmet. Eksempler på liberale erhverv er revisor, ejendomsmægler, advokat, kosmetolog og lignende. Du kan med stor fordel lige tage en snak med kommunen om deres forståelse af de liberale erhverv. Der er nemlig fortilfælde, hvor kommunens forståelse ikke stemmer overens med virksomhedens forståelse, og flere virksomheder er kommet i klemme.

 

Der er desuden nogle regler for, hvornår du må drive virksomhed fra egen bolig:

  • Du skal selv bo i boligen, du driver virksomheden fra

  • Du må ikke have ansatte i virksomheden

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund

Bor du til leje i et boligselskab, må du som udgangspunkt ikke drive erhverv fra din bolig. Bor du til leje på almindelig vis, skal du have tilladelse af din udlejer.

 

Vær opmærksom på at der er nogle skattemæssige forhold, der kan være ændret. Derfor kan det være en god idé at tage en snak med en skatterådgiver eller revisor.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Ønsker du at leje eller købe lokaler til at drive din virksomhed i, skal du være opmærksom på flere ting.

 

Du skal i nogle tilfælde søge om byggetilladelse, hvis du lejer eller køber lokaler til din virksomhed, selvom du ikke skal bygge. Men hvordan kan det nu være? Det er sådan, at hvis aktiviteten i lokalerne ændres i forbindelse med købet eller lejen, så skal du søge om byggetilladelse. Det vil altså sige, hvis du for eksempel laver en café til butik eller lignende.

 

Du søger om en eventuel byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Du kan se hvilke ejendomme, der er til salg i kommunen her! Vi garanterer selvfølgelig ikke, at der er ledige ejendomme.

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge lokaler til din virksomhed, skal du altid søge om byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Miljø og Byg. Du må ikke påbegynde dit byggeri, før du har fået denne byggetilladelse. Det kan være en kompliceret proces, når du skal søge om byggetilladelse. Derfor kan det være en rigtig god idé at tage en snak med sagsbehandlerne i Byggeri i Slagelse Kommune, inden du sender din ansøgning, så du kan få afklaret dine spørgsmål og være sikker på, at alt sendes med din ansøgning.

 

Vær opmærksom på at der er lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for, hvad du må bygge samt om du overhovedet må bygge i det pågældende område. Så tag lige et kig på disse, inden du søger om byggetilladelse.

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

  

 

Alkoholbevilling

Vil du servere alkohol til dine kunder, skal du søge om alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol, hvis ikke du har denne bevilling. For at søge alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år, men hvis du har uddannelse indenfor restaurations- eller hotelbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal afholde arrangementer i din virksomhed, hvor du ønsker at servere alkohol, skal du søge om lejlighedstilladelse, der giver dig tilladelse til at servere alkohol den eller de dage, som arrangementet foregår.

 

Serveringsvirksomhed

Vil du drive serveringsvirksomhed, kan du med fordel læse restaurationsplanen for Slagelse Kommune. Heri finder du alt det, du bør vide i forhold til regler, når du driver serveringsvirksomhed. Du kan blive klogere på alkoholbevilling, åbningstider og meget mere.

 

Du finder restaurationsplanen her! (Åbnes i PDF)

 

Som udgangspunkt er der lukketid for indendørs aktiviteter fra kl. 02.00 til 05.00, mens der for udendørs aktiviteter er lukketid fra kl. 00.00 til 05.00. Dog kan du søge om udvidet åbningstid i din virksomhed. I ansøgningen om udvidet åbningstid tages der i høj grad højde for hensynet til området.

 

 

 




3. Arrangementer og Events i Slagelse5. Er du elev eller studerende i Slagelse?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.