Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Slagelse Kommune og andre myndigheder

Lovgivningen er nu engang, som den er og gælder i hele landet. Men der er nogle kommunale forskelle, når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget mere.

 

Slagelse Erhvervscenter er et godt sted at starte for at få besvaret dine spørgsmål. Hvis de ikke kan hjælpe dig, kan de helt sikkert henvise dig til den rette forvaltning i Kommunen.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Du kan i nogle tilfælde drive din virksomhed fra egen bolig. Det er tilladt i drive liberale erhverv fra hjemmet. Eksempler på liberale erhverv er revisor, ejendomsmægler, advokat, kosmetolog og lignende. Du kan med stor fordel lige tage en snak med kommunen om deres forståelse af de liberale erhverv. Der er nemlig fortilfælde, hvor kommunens forståelse ikke stemmer overens med virksomhedens forståelse, og flere virksomheder er kommet i klemme.

 

Der er desuden nogle regler for, hvornår du må drive virksomhed fra egen bolig:

  • Du skal selv bo i boligen, du driver virksomheden fra

  • Du må ikke have ansatte i virksomheden

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund

Bor du til leje i et boligselskab, må du som udgangspunkt ikke drive erhverv fra din bolig. Bor du til leje på almindelig vis, skal du have tilladelse af din udlejer.

 

Vær opmærksom på at der er nogle skattemæssige forhold, der kan være ændret. Derfor kan det være en god idé at tage en snak med en skatterådgiver eller revisor.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Ønsker du at leje eller købe lokaler til at drive din virksomhed i, skal du være opmærksom på flere ting.

 

Du skal i nogle tilfælde søge om byggetilladelse, hvis du lejer eller køber lokaler til din virksomhed, selvom du ikke skal bygge. Men hvordan kan det nu være? Det er sådan, at hvis aktiviteten i lokalerne ændres i forbindelse med købet eller lejen, så skal du søge om byggetilladelse. Det vil altså sige, hvis du for eksempel laver en café til butik eller lignende.

 

Du søger om en eventuel byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Du kan se hvilke ejendomme, der er til salg i kommunen her! Vi garanterer selvfølgelig ikke, at der er ledige ejendomme.

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge lokaler til din virksomhed, skal du altid søge om byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Miljø og Byg. Du må ikke påbegynde dit byggeri, før du har fået denne byggetilladelse. Det kan være en kompliceret proces, når du skal søge om byggetilladelse. Derfor kan det være en rigtig god idé at tage en snak med sagsbehandlerne i Byggeri i Slagelse Kommune, inden du sender din ansøgning, så du kan få afklaret dine spørgsmål og være sikker på, at alt sendes med din ansøgning.

 

Vær opmærksom på at der er lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for, hvad du må bygge samt om du overhovedet må bygge i det pågældende område. Så tag lige et kig på disse, inden du søger om byggetilladelse.

 

Du kan se hvilke erhvervsgrunde, der er til salg i kommunen her! Vi garanterer selvfølgelig ikke, at der er ledige grunde.

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Ønsker du at starte virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer, skal virksomheden som udgangspunkt altid registreres hos Fødevarestyrelsen. Det er altså ikke nok blot at registrere virksomheden hos VIRK.dk og SKAT. Du kan registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her

 

Der er nogle tilfælde, hvor det ikke er nødvendigt, at du registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Hvis virksomhedens aktivitet med fødevarer foregår i det private eller ligge på en bagatelgrænse, behøver du ikke registrere virksomheden. Men det kan være svært at finde ud af! Så Fødevarestyrelsen har lavet en hurtig test, hvor du ved at svare på få spørgsmål, kan finde ud af, om din virksomhed skal registreres eller ej. Du finder testen her!

 

Fødevarestyrelsen har lavet en guide, der guider dig igennem registrering af din fødevarevirksomhed! Du finder guiden her


Vi anbefaler klart, at du bruger Fødevarestyrelsens Startpakke, der trin for trin tager dig gennem alt, du bør vide, når du driver virksomhed, der handler med eller producerer fødevarer. Du bliver klogere på registrering, hygiejne, indretning, egenkontrol og alt andet, du bør vide. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling

Vil du servere alkohol til dine kunder, skal du søge om alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol, hvis ikke du har denne bevilling. For at søge alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år, men hvis du har uddannelse indenfor restaurations- eller hotelbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal afholde arrangementer i din virksomhed, hvor du ønsker at servere alkohol, skal du søge om lejlighedstilladelse, der giver dig tilladelse til at servere alkohol den eller de dage, som arrangementet foregår.

 

Serveringsvirksomhed

Vil du drive serveringsvirksomhed, kan du med fordel læse restaurationsplanen for Slagelse Kommune. Heri finder du alt det, du bør vide i forhold til regler, når du driver serveringsvirksomhed. Du kan blive klogere på alkoholbevilling, åbningstider og meget mere.

 

Du finder restaurationsplanen her! (Åbnes i PDF)

 

Som udgangspunkt er der lukketid for indendørs aktiviteter fra kl. 02.00 til 05.00, mens der for udendørs aktiviteter er lukketid fra kl. 00.00 til 05.00. Dog kan du søge om udvidet åbningstid i din virksomhed. I ansøgningen om udvidet åbningstid tages der i høj grad højde for hensynet til området.

 

 

 

 

 

 
3. Arrangementer og Events i Slagelse5. Er du elev eller studerende i Slagelse?
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.