Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Aabenraa Kommune og andre myndigheder

 

Lovgivningen er jo i princippet ens i hele landet. Men der er nogle kommunale forskelle i forhold til blandt andet parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger. Det kan være lidt forvirrende. Start ved Business Aabenraa. Hvis ikke de kan besvare dine spørgsmål, kan de helt sikkert henvise dig til den rette forvaltning i kommunen.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Du kan drive virksomhed fra din egen bolig, hvis du driver et liberalt erhverv. Liberale erhverv er eksempelvis revisor, advokat, frisør, kosmetolog og ejendomsmægler. Det er en god idé at tage en snak med kommunen, inden du driver virksomhed fra hjemmet. Der er nemlig virksomheder, der før er kommet i klemme på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv.

 

Der er dog nogle kriterier, der skal opfyldes, når du driver virksomhed fra hjemmet:

  • Du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund

Tag gerne en snak med din revisor eller en skatterådgiver. Der kan nemlig være nogle ændrede skattemæssige forhold i forbindelse med at drive erhverv fra hjemmet.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe lokaler til din virksomhed, skal du nogle gange søge om byggetilladelse, selvom du ikke skal bygge. Det er nemlig sådan, at hvis erhvervslokalernes anvendelse ændres, kræver dette en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Du skal være opmærksom på, at der er nogle lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for, om du må drive erhverv samt hvilke erhverv du må drive i bestemte områder.

 

Du kan se hvilke kommunale ejendomme, der er til salg og leje her!

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge dine egne lokaler til din virksomhed, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må ikke begynde at bygge, før du har byggetilladelsen. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et byggesagsgebyr i forbindelse med din ansøgning om byggetilladelse. Gebyret beregnes på timebasis. Derfor kan det være en god idé at have fuldstændig styr på din ansøgning, så gebyret ikke bliver større end nødvendigt.

 

Der er nogle lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for, om du må bygge i området, og hvad du må bygge.

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsgrunde, der er til salg her

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Er du i gang med at starte virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer, skal du som udgangspunkt altid registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Det er derfor ikke nok blot at registrere din virksomhed hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed her

 

 

Der er enkelte undtagelser, hvor det ikke er nødvendigt at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Hvis virksomhedens aktivitet med fødevarer foregår i det private eller ligger på en bagatelgrænse, er det ikke altid nødvendigt at registrere din virksomhed. Det kan være svært at afgøre, så Fødevarestyrelsen har lavet en hurtig test til dig, så du kan være sikker på, om din virksomhed skal registreres eller ej. Du finder testen her!

 

Fødevarestyrelsen har også lavet en guide til registreringsprocessen, så der ikke er noget, du skal være i tvivl om. Du finder guiden her

 

Vi anbefaler, at du bruger Fødevarestyrelsens Startpakke, der trin for trin tager dig gennem alt det, du bør vide, når du starter fødevarevirksomhed. Du bliver blandt andet klogere på registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling

Vil du servere alkohol til dine kunder i din virksomhed, skal du have en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol til dine kunder, hvis ikke du har denne bevilling. For at søge om alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år. Hvis du har uddannelse indenfor restaurations- eller hotelbranchen, skal du kun være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Sønderborgs Politi. Du finder ansøgningsblanketten her!

 

Hvis du vil servere alkohol til et enkelt arrangement, der afholdes i din virksomhed, skal du have en lejlighedstilladelse. Med en lejlighedstilladelse får du tilladelse til at servere alkohol til det ene arrangement.

 

Serveringsvirksomhed

Vil du starte serveringsvirksomhed, kan du med fordel læse restaurationsplanen for Syd- og Sønderjylland. Her kan du blive klogere på alkoholbevilling, udeservering, udvidet åbningstider og meget mere. Du finder restaurationsplanen her! (Åbnes i PDF)

 

Den normalt åbningstid i Aabenraa Kommune er fra kl. 05.00 til 02.00. Du kan søge om tilladelse til at udvide åbningstiden, så du kan holde åbent til kl. 05.00.

 

Hvis du vil servere mad og drikke udendørs, skal du have tilladelse fra kommunen, uanset om du servere fra egen grund eller offentlig grund.

 

 

 

 




2. Iværksættermiljøer, kontorhoteller og øvrige lokaler i Aabenraa4. Arrangementer og events i Aabenraa
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.