Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Gladsaxe Kommune og andre myndigheder

 

Der er nogle kommunale forskelle, når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget andet. Det kan være svært at finde rundt i.

 

Vi har beskrevet nogle af de vigtigste enmer nedenfor, men er du i tvivl så ret henvendelse til Gadsaxe Kommunes erhvervsservice. Hellere en opringning for meget end en for lidt. 

 

Gladsaxe Kommunes erhvervsudviklingschef Karen Brosbøl Wulf vil gerne hjælpe dig videre i den kommunale organisation. Kontaktoplysninger her:
karwul@gladsaxe.dk
Tlf. 29 29 88 58Se

 

Eller så se hjemmesiden for Gladsaxe Kommune her!

 

foto af Gladsaxe Raadhus - måske skal du tjekke dit iværksætterprojekt med kommunen.

Foto af Gladsaxe Raadhus - foto venligst udlånt af Gladsaxe Kommune

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Vil du drive virksomhed fra din egen bolig, kan dette lade sig gøre, hvis du driver et liberalt erhverv. Eksempler på liberale erhverv er frisør, kosmetolog, revisor, ejendomsmægler, advokat og lignende. Det kan være en rigtig god idé at tjekke med kommunen, hvordan de forstår de liberale erhverv. Virksomheder er nemlig før kommet i klemme på grund af forskellige forståelser.

 

Du skal søge om byggetilladelse, hvis du ønsker at etablere virksomhed i egen bolig. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Der er dog nogle kriterier, der skal opfyldes, hvis du vil drive den hjemmefra:

  • Du skal selv bo i boligen, som virksomheden drives fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund

  • Erhvervsarealet i boligen på højst udgøre 25 % af boligarealet

Det kan være en fordel at tage en snak med en skatterådgiver eller revisor, da der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold i forbindelse med dét at drive erhverv fra egen bolig.

 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe eksisterende erhvervslokaler til din virksomhed, skal du ved nogle tilfælde søge om byggetilladelse. Hvis du ændrer aktiviteterne i lokalerne, skal du have byggetilladelse. Det vil altså sige, at hvis du for eksempel ændrer butikslokaler til café, kræver dette en byggetilladelse. Hvis du ønsker at etablere virksomhed i egen bolig, skal du søge om tilladelse i Byggesagsafdelingen i gldsaxe Kommune fx på mail: Byggesag@gladsaxe.dk 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge egne lokaler til din virksomhed, skal du under alle omstændigheder have en byggetilladelse. Du må ikke bygge uden en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Hvis der er noget, du er i tvivl om, kan det være en god idé at tage en snak med en byggesagsbehandler hos Gladsaxe Kommune.

 

Hvis du i forbindelse med dine tanker om et byggearbejde har spørgsmål, kan du ringe til Gladsaxe Kommunes byggesagsvagt, der sidder klar ved telefonen alle hverdage mellem kl. 9 og 14. Du kontakter byggesagsvagten på tlf. 39 57 59 05. Hvis du har mere specifikke spørgsmål til dit byggeprojekt, kan du booke en forhåndsdialog. Forud for et møde, skal du altid fremsende tegningsmateriale og en dagsorden til, hvad du præcist ønsker at snakke om. En forhåndsdialog varer typisk 30-45 minutter - og så er det gratis!

 

Det kan være en rigtig god idé at tage en snak med byggesagsvagten eller booke en forhåndsdialog ganske gratis. Det er nemlig sådan, at byggesagsbehandlingen pålægges et gebyr på timebasis. Derfor er det en god idé at have styr på alt i forbindelse med din ansøgning om byggetilladelse - på den måde sparer du både tid og penge.

 

Du skal være opmærksom på, at der er nogle lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for, om du må bygge samt hvad, du må bygge.

 

Du kan se hvilke kommunale ejendomme, der er ledige her! Vi garanterer selvfølgelig ikke, at der er ledige ejendomme.

 

Skiltning

Når du er fundet på plads med dine lokaler, dukker ønsket om en synlig skiltning ofte op. Det er der også nogle regler for, for det må selvfølgelig ikke virke generende for dine naboer eller fx til fare for trafikken. I Gladsaxe Kommune har man udarbejdet en decideret designmanuel, der beskriver ikke kun skiltning, men i det hele taget "udtryk" i det offentlige rum.  Det handler foruden om skiltning om facade, udstilling, markiser og meget mere. Se manualen på linket her! 

 

Og her kan du læse bekendtgørelsen om skiltning på Retsinformation ved at følge linket her!

 

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

Alkoholbevilling

Vil du servere alkohol til din kunder, kræver det, at du har en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden at have alkoholbevillingen. For at få en alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år, men hvis du har en uddannelse indenfor restaurations- eller hotelbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved København Vestegns Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du vil servere alkohol til enkeltstående arrangementer, skal du søge om lejlighedstilladelse, som er en alkoholbevilling til dette enkelte event.

 

Serveringsvirksomhed

Hvis du vil starte serveringsvirksomhed, er der nogle ting, du skal være opmærksom på - og nogle bevillinger du skal søge.

 

Udover alkoholbevilling skal du også have bevilling til at udvide din restaurations åbningstid, eller hvis du vil servere udendørs.

 

 



Siderne om iværksætteri i Gladsaxe Kommune præsenteres i samarbejde med itn ∣ vision - software, salg og lagerstyring til webshops.

 

 

PARTNERE I GLADSAXE

KOMMUNE:

 
 ITN Vision Software til webshops

 

 

 

 

 




3. Arrangementer og events i Gladsaxe5. Er du elev eller studerende i Gladsaxe?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.