Ishøj Kommune og andre myndigheder
Erhverv fra egen boligMange iværksættere ønsker at drive virksomhed fra egen bolig. Og det kan I nogle tilfælde også lade sig gøre!
Der er forskel fra kommune til kommune, hvor restriktive man er på området.
I Ishøj kommune skal du ansøge inden du går i gang, og hovedreglerne er følgende:
-> Du må ikke ha' mange kundebesøg på adressen. -> Du må ikke skabe støj, trafik eller andre ting udover hvad er normalt for et boligområde. -> Dit erhvervsarealet må højst udgøre 25 procent af det samlede areal. -> Får du en tilladelse er den kun til dig, og den bortfalder ved fraflytning. -> Du skal selv bo i boligen.
Især liberalt erhverv er normalt nogenlunde at få en tilladelse til at drive.
Men et lille tip! Hvis du ændrer noget efter din tilladelse, så tjek med kommunen om de har samme opfattelse af ”liberal erhverv”, som du har! Der er set eksempler på virksomheder, der er lukket eller ”tvangsforflyttet” da de giki gang med noget nyt. Selvom der var tilladelse til liberal erhverv.
Og bor du til leje, så tjek at boligselskabet/udlejer ikke har restriktioner på din etablering. Hvis du bor i ejerbolig fx parcelhus i et boligkvarter, kan man nogle gange få tilladelse til fx at etablere klinik eller lign. Men forvent nabohøring og krav om ansøgning af ”ændret anvendelse” fra privatbolig til blandet bolig.
Læs mere om egen virksomhed på din privatadresse på Ishøj Kommunes hjemmeside. Menu punkt er flyttet fra kommunens hjemmeside... Vi opdaterer hurtigst muligt.
Virksomhed i lejede lokalerHvis du vil leje eller købe eksisterende erhvervslokaler, kan du se hvilke der lige nu er ledige i Ishøj Kommune her!
Vidste du, at du nogle gange skal have byggetilladelse, selvom du lejer eller køber eksisterende erhvervslokaler? Det skal du, hvis du ændrer lokalernes anvendelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler, skal du have byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.
Vil du bygge egne lokaler?Når du vælger selv at bygge lokaler til at drive virksomhed fra, skal du altid have byggetilladelse. Du må slet ikke bygge uden du har denne byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.
Du kan læse alt om at dét at søge byggetilladelse i Ishøj Kommune lige her!
Der pålægges et gebyr i forbindelse med behandlingen af din ansøgning om byggetilladelse. Gebyret beregnes på timebasis, så det er en rigtig god idé at have helt styr på din ansøgning, når du sender den afsted.
Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse. Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her! Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv. Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her! Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.
Alkoholbevilling i Ishøj kommuneHvis du i din virksomhed vil servere stærke drikke – også øl og vin – skal du have en alkoholbevilling. Du må nemlig ikke servere stærke drikke uden at have en bevilling. Der er flere betingelser, der skal opfyldes, når du søger om alkoholbevilling. Du skal blandt andet være fyldt 25 år – medmindre du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen. Så skal du være fyldt 23 år.
Du søger om alkoholbevilling gennem Københavns Vestegns Politi. Du finder ansøgningsblanketten lige her!
Hvis du kun skal holde enkeltstående arrangementer, hvor der serveres stærke drikke, skal du søge om lejlighedstilladelse.
|
|
;
|
![]() | 4. Er du elev eller studerende i Ishøj? ![]() |