Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Ishøj Kommune og andre myndigheder

 

Erhverv fra egen bolig

Mange iværksættere ønsker at drive virksomhed fra egen bolig. Og det kan I nogle tilfælde også lade sig gøre!

 

Der er forskel fra kommune til kommune, hvor restriktive man er på området.

 

I Ishøj kommune skal du ansøge inden du går i gang, og hovedreglerne er følgende:

 

-> Du må ikke ha' mange kundebesøg på adressen.

-> Du må ikke skabe støj, trafik eller andre ting udover hvad er normalt for et boligområde.

-> Dit erhvervsarealet må højst udgøre 25 procent af det samlede areal.

-> Får du en tilladelse er den kun til dig, og den bortfalder ved fraflytning.

 

Især liberalt erhverv er normalt nogenlunde at få en tilladelse til at drive.

 

Men et lille tip! Hvis du ændrer noget efter din tilladelse, så tjek med kommunen om de har samme opfattelse af ”liberal erhverv”, som du har! Der er set eksempler på virksomheder, der er lukket eller ”tvangsforflyttet” da de giki gang med noget nyt. Selvom der var tilladelse til liberal erhverv.

 

Og bor du til leje, så tjek at boligselskabet/udlejer ikke har restriktioner på din etablering. Hvis du bor i ejerbolig fx parcelhus i et boligkvarter, kan man nogle gange få tilladelse til fx at etablere klinik eller lign. Men forvent nabohøring og krav om ansøgning af ”ændret anvendelse” fra privatbolig til blandet bolig.

 

Læs mere om egen virksomhed på din privatadresse på Ishøj Kommunes hjemmeside her!

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du vil leje eller købe eksisterende erhvervslokaler, kan du se hvilke der lige nu er ledige i Ishøj Kommune her

 

Vidste du, at du nogle gange skal have byggetilladelse, selvom du lejer eller køber eksisterende erhvervslokaler? Det skal du, hvis du ændrer lokalernes anvendelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler, skal du have byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Når du vælger selv at bygge lokaler til at drive virksomhed fra, skal du altid have byggetilladelse. Du må slet ikke bygge uden du har denne byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Du kan læse alt om at dét at søge byggetilladelse i Ishøj Kommune lige her

 

Der pålægges et gebyr i forbindelse med behandlingen af din ansøgning om byggetilladelse. Gebyret beregnes på timebasis, så det er en rigtig god idé at have helt styr på din ansøgning, når du sender den afsted. 

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Hvis du vil starte virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer, skal du huske, at din virksomhed næsten altid skal registreres hos Fødevarestyrelsen. Det er derfor ikke nok kun at registrere virksomheden hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen lige her

 

Det er dog ikke altid nødvendigt at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Hvis virksomhedens aktivitet med fødevarer foregår i det private eller ligger på en bagatelgrænse, er det ikke altid nødvendigt at registrere din virksomhed. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din virksomhed skal registreres eller ej, kan du tage Fødevarestyrelsens test. Ved blot at svare på enkelte spørgsmål, finder du hurtigt ud af, om din virksomhed skal registreres. Du finder testen her

 

Når du starter virksomhed, der arbejder med fødevarer på den ene eller anden måde, er der mange ting, du skal være opmærksom på. Derfor har Fødevarestyrelsen lavet Startpakken, så du kan blive klædt godt på til at drive fødevarevirksomhed. Du bliver blandt andet klogere på registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning. Du finder Startpakken lige her

 

Alkoholbevilling

Hvis du i din virksomhed vil servere stærke drikke – også øl og vin – skal du have en alkoholbevilling. Du må nemlig slet ikke servere stærke drikke uden at have en alkoholbevilling. Der er flere betingelser, der skal opfyldes, når du søger om alkoholbevilling. Du skal blandt andet være fyldt 25 år – medmindre du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen. Så skal du være fyldt 23 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling gennem Københavns Vestegns Politi. Du finder ansøgningsblanketten lige her

 

Hvis du kun skal holde enkeltstående arrangementer, hvor der serveres stærke drikke, skal du søge om lejlighedstilladelse. 

 

 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Ishøj5. Er du elev eller studerende i Ishøj?
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.