Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Frederiksberg Kommune og andre myndigheder

 

Indledning til tilladelser mv. på Frederiksberg:

Mange iværksættere kan formentlig "bare" starte virksomheden, og så er det det! Men der er en hel del iværksættere, der ramler ind i offentlige myndigheder - og nogle gange "slår sig" - fordi, der var noget der skulle have været søgt om, eller gjort på en anden måde.

 

I det efterfølgende har vi prøvet at beskrive nogle af de emner, man bør overveje eller undersøge inden starten. Men listen er ikke udtømmende. Der er regler om virkeligt mange ting, som import af sjældne træarter, brug af kemiske stoffer og meget andet.

 

Det bør du selv tjekke.

 

Snak med Erhvervshuset, advokat og andre med indsigt i den slags, og kontakt Frederiksberg Kommune, hvis du er bare det mindste i tvivl. 

 

Så når du læser det nedenfor, så husk at oversigten ikke er udtømmende og kun vejledende:  

 

 

Virksomhed drevet fra eget hjem på Frederiksberg

I nogle tilfælde kan det måske lade sig gøre at drive virksomhed fra din privatbolig uden tilladelse fra Frederiksberg Kommune.

 

 

Det gælder normalt meget små virksomheder – primært liberalt erhverv – og som udgangspunkt uden du må ha’ ansatte. Et lille tip! Tjek med kommunen om de har samme opfattelse af ”liberalt erhverv”, som du har! Der er set eksempler på virksomheder, der er lukket eller ”tvangsforflyttet” fordi deres bopælskommune ikke mente tilladelsen til liberalt erhverv var gældende for aktiviteten.

 

Og bor du til leje, så tjek at boligselskabet/udlejer ikke har restriktioner på din etablering.

 

Hvis du bor i ejerbolig fx parcelhus i et boligkvarter, kan man nogle gange få tilladelse til fx at etablere klinik eller lign. Men forvent nabohøring og krav om ansøgning af ”ændret anvendelse” fra privatbolig til blandet bolig.

 

 

Og tjek også lige parkeringskrav. Hvis du skal drive virksomhed et sted (f.eks. din egen bolig), men ikke har mulighed for at etablere parkeringsplads, kan det godt blive en små dyr affære. Du kan blive nødt til at betale til kommunens parkeringsfond. Læs mere om parkeringsfonden her!

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du lejer dig ind i et bestående erhvervsbyggeri eller køber en bestående erhvervsejendom vil du i nogle tilfælde kunne gøre det uden at søge byggetilladelse. Ændrer du anvendelse fx fra butik til café eller lign. skal du altid søge tilladelse. Tjek det for en sikkerhedsskyld ved By, Byggeri og Ejendomme på Frederiksberg Kommune telefon 38 21 41 20.

 

PARTNERE I FREDERIKSBERG

KOMMUNE:

 

 Lunar Bank tilbyder billig erhvervskonto til selvstændige.

 

 

 

 

 

 

FÅ BILLIGT OG HURTIGT EN ERHVERVSKONTO


Få mere trafik fra Google, tjek dine muligheder med BOB Linkbuilding

 

 

 

 

 

Qred tilbyder erhvervslån til iværksættere på Frederiksberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansøg om et erhvervslån 

Web2sale tilbyder webshopløsninger til iværksættere

 

Larsen og Birkeholm Patent Varemærke Designbeskyttelsereau

 

 

 

 

Vil du bygge dine egne lokaler på Frederiksberg?

Vil du selv bygge en bygning til din nye virksomhed skal du helt sikkert ha' en byggetilladelse, og flere andre ting på plads i forbindelse med kommunen.

 

Du skal tilmeldes Hovedstadsområdets Forsyningselskab (HOFOR) med henblik på vand, fjernvarme, afløb mv. og i det hele taget sætte lidt tid af til at får det hele på plads ved de relevante myndigheder.

 

Frederiksberg Kommune har etableret en Erhvervstelefon 28 98 20 88, og de kan helt sikkert henvise dig til hvem du skal tale med. Skal du købe en grund til formålet kan du se en oversigt over byggegrunde, der er til salg på Frederiksberg her! 

 

Men det er altså ikke ret ofte kommunen har grunde til salg. 

 

Udover lokaler/bygning, kan der være andet du skal søge tilladelse til.

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

  

 

  

Skal du søge alkoholbevilling på Frederiksberg?

Hvis du vil drive en virksomhed, der serverer øl, vin og eller spiritus kræver det en alkoholbevilling. Du skal mindst være 18 år gammel (21 år, hvis ikke du har en faglig uddannelse inden for området). Det søges via Københavns Politi på hjemmesiden her! Du må i øvrigt heller ikke ha' forfalden gæld til det offentlige på mere end 50.000 kr.

 

Serveringsvirksomhed

Restaurationsplan for Frederiksberg Kommune

Hvis du overvejer etablering af serveringsvirksomhed på Frederiksberg, vil det være en god idé at læse kommunens Restaurationsplan, der beskriver meget af det man skal tænke over som ny indehaver af café, fødevarebutik eller lign.

  

Mange ønsker at udvide caféens areal med udendørsservering. Det kan også lade sig gøre, men der skal ansøges om tilladelse hos Frederiksberg Kommune. Læs mere her! 

 

Som kommende restuaratør er der lidt at sætte sig ind i. Du skal ha' styr på mange regler om alt fra affald, musik, lugtgener mv. 

 

 


 

 

Siderne om iværksætteri på Frederiksberg præsenteres i samarbejde med Lunar Bank, BOB Linkbulding,  itn ∣ vision - software, salg og lagerstyring til webshops samt Patentbureauet Larsen og Birkeholm

 

 

 

 
3. Arrangementer og events på Frederiksberg5. Er du studerende på Frederiksberg?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.