Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Kapital til start og vækst i Rebild 

De fleste almindelige iværksættere skaffer den nødvendige finansiering via en kassekredit og et etableringslån i en bank eller en sparekasse.

 

Men for nogle kan det give menig at søge tilført kapital andre steder fra. Det kan være fra investerings-firmaer, private investorer, fonde mv. Og for nogle kan man måske få kaution til lån og i enkelte tilfælde tilskud.

 

Kontakt Business Rebild for at få gennemgået dine muligheder.

 

Beskrivelserne nedenfor er ikke udtømmende, men dækker de mest almindelige ordninger.

 

Læs  iøvrigt afsnittet om finansiering af din nye virksomhed i IværksætterGuiden her! Det giver dig forhåbentlig et godt overblik over de forskellige former for kapital.

 


 

Rebild Erhvervsinvest

Logo Rebild Erhvervs Invest

Søger du kapital til de nye virksomhed? Måske er en investor det der skal til for at din virksomhed er klar til det næste skridt.

 

Rebild Erhvervsinvest er et netværk af Business Angels med fokus på nordjyske iværksættervirksomheder. Har du ambitioner, drivkraft og den gode ide, så guider Kickstart Rebild dig igennem et forløb med det formål at pitche for investorpanelet.

 

Du kan søge om mulighed for at deltage i pitch-forløb ved at udfylde en kort ansøgnings-formular, du kan finde her!

 

Efter du har udfyldt formularen, vil et panel beslutte om din profil er et godt match til Erhvervsinvest Rebild, og afgøre om du vil blive tilbudt en muligheden for at pitche din forretningsidé.

 


 

 

SMV digital

SMV digital er en tilskudsordning til selv meget små og nye virksomheder. Du kan få tilskud til at bruge en privat rådgiver, der kan hjælpe dig med at udvikle din virksomhed digitalt. Der er 2 typer puljer en på 25.000 kr. og en på 100.000 kr. For at få de 25.000 kr. skal du ha’ CVR og være i drift med mindst 2 ansatte. Her er der krav om, at du udover at bruge tilskud til rådgivningen også deltager i mindst 3 workshops. Søger du de 100.000 kr. er der krav om du mindst har 2. mio. kr. i omsætning.

 

Begge tilskud skal medfinansieres enten med kontanter eller ved at du registrerer dit timeforbrug på ordningen.

 

Kontakt Business Rebild eller Erhvervshus Nordjylland at høre nærmere.

 


 

LAG-midler:

"Lokal Aktions Gruppe" er navnet, der gemmer sig bag forkortelsen LAG. Der er faktisk tale om en lokal gruppe, der administrer nogle EU- og statslige midler. Gruppen har mulighed for at yde tilskud til forskellige projekter. Det er ellers meget sjældent man kan opnå direkte tilskud til udvidelser, ombygning mv. som iværksætter eller virksomhed i Danmark. Men det kan faktisk lade sig gøre via LAG-tilskud.

 

LAG samarbejdet i  Rebild Kommune er etableret i et samarbejde med Mariagerfjord Kommune i et fælles LAG Himmerland-program.

 

Programmet har 4 overordnede målsætninger for programperioden, der går fra 2014-2020.

 

Det drejer sig om:

 

Mål 1: Styrke turisme-, oplevelsesaktiviteter og events.

 

Mål 2: Styrke afsætningsmulighederne for små virksomheder,
der producerer og sælger lokale produkter.

 

Mål 3: At understøtte iværksættere og fastholde og udvikle eksisterende virksomheder.

 

Mål 4: Støtte og fremme mikrovirksomheder og små virksomheder samt understøtte tiltag som fremmer en bæredygtig økonomi

 

Og det kræves at der skabes arbejdspladser i landdistrikterne i en af de 2 kommuner for at opnå tilskud.

 

Læs mere på LAG Himmerlands hjemmeside her!

 

Eller kontakt LAG-koordinator Anne Odgaard Ritman

Tlf. 97 11 35 08, mail: aritm@mariagerfjord.dk

 


 

EIFO tilbyder finansiering til iværksættere og små virksomheder

 

Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) (Tidl. Vækstfonden)

EIFO er en fond, der er resultat af en fusion af flere statslige fonde, herunder Vækstfonden, som har haft mange tilbud til iværksættere og små virksomheder.

 

Formålet er at sikre fornyelse og vækst i det danske erhvervsliv ved at yde lån, kautioner mv. eller som de skriver at investere i de virksomheder, som Danmark ikke må gå glip af.

 

Og så har vi lige en kommentar fra Startinfo.dk:

 

Lad være med at blive forskrækket og tænke, "det er nok kun målrettet super talenter, international skalebare virksomheder, biotech landvindinger mv." Det er altså også for "almindelige" virksomheder med et kapitalbehov.

 

EIFO er fælles indgang for alle danske virksomheder med behov for risikovillig statslig medfinansiering. Det gælder både iværksætteren og SMV’eren. EIFO har en hel del "produkter på hylderne", men i det følgende skal vi kun beskrive de 2 mest relevante tilbud til iværksættere.

 

1. Vækstkaution

Ikke alle iværksættere har lige let ved at opnå lån eller tilstrækkeligt lån i deres eget pengeinstitut. Sådan har det altid været og det ændrer sig næppe. I nogle perioder er det sværere afhængigt af konjunkturerne (gode og dårlige tider) og i nogle periode kan næsten alt lade sig gøre. 

 

Men noget af det der gør det svært for iværksættere, er jo at man ingen historik har i virksomheden. Der er intet regnskab, så et lån bevilges stort set udfra forventninger om fremtiden og udfra tiltro til dig som person, din forretningsplan mv.

 

Og nogle gange er pengeinstituttet egentligt positive, men føler lidt det er en stor risiko, selvom de overordnet set tror på dit projekt.

 

I de tilfælde kan kaution fra EIFO være en super god løsning til at du kan få finansieret din opstart.

 

Kautionen kan være på op til 75% af lånesummen og den kan løbe i max. 10 år. Det koster så lidt... 1,5 % af lånebeløb i engangsudgift og 2% af lånebeløb i årlig præmie. 

 

Rent praktisk er det banken, der bevilger et lån til dig under forudsætning af kaution fra EIFO. 

 

Du kan se faktaark på Vækstkaution i pdf her!

 

2. Startlån

Der er tale om risikovillige lån til helt nye virksomheder. Kravene er at man har et færdigt produkt (eller serviceydelse) og der skal være et begyndende salg. Og så skal din virksomhed være ny! 

 

Du kan normalt låne mellem 400.000 kr. og 1,5 mio kr. 

 

Lånet ydes direkte fra EIFO til din virksomhed. Renten er lidt højere end normalt ved et banklån, men der er jo også tale om et risikovilligt lån på et tidspunkt, hvor du ikke er kommet ret langt.

 

Læs mere om lån til opstart af virksomhed her!

 

 

Kontaktinfo for EIFO i Nordjylland:

Aalborg, A. C. Olesens Gade 4, 2., 9000 Aalborg C

Tlf, 35 29 86 00, mail vf@vf.dk 

EIFO's hjemmeside kan du finde her!

 


 

 

PARTNERE

I REBILD KOMMUNE: 

 ONreVISION Jette Nygaard Nielsen Revisor i Skørping Rebild Kommune

 

 

Logo Iværksætteruddannelsen 

 

 

 

 

 

 Link til Graphia Reklame

 

 

 

 

Nordjysk Lånefond

Nordjysk Lånefond finansiering og iværksætterlån

En særlig nordjysk mulighed for at rejse kapital til dit iværksætterprojekt er Nordjysk Lånefond. Har du en nytænkende virksomheds idé og mangler du lige den sidste finansiering for at komme i mål med din kapitalfremskaffelse, så er Nordjysk Lånefond måske en mulighed for dig!

 

Kontaktoplysninger: Telefon 70 27 86 66 eller mail:info@nordjysklaanefond.dk

 


 

Investorkapital fra en Business Angel

Danish Business Angels netværk tilbyder investering i iværksættervirksomheder

Har du et projekt med stort potentiale og måske tilsvarende risiko, som kræver mange penge for at blive realiseret? Så kan det være meget svært at finansiere det på traditionel vis via banken.

Der for kan en investor, som man ofte kalder en Business Angel, måske være løsningen.

 

Der er findes et netværk af Business Angels i Danmark. Danish Business Angels, som ofte kaldes DANban i daglig tale, er et netværk af 200 investorer. Det fungerer på den måde, at man efter en indledende proces med sekretariatet, får mulighed for at præsentere sin iværksættercase på et af de månedlige arrangementer i hhv. Aarhus og København.

 

Det skal naturligvis forberedes en del, men det kan du få hjælp til. Og på hjemmesiden er en meget grundig vejledning, så du bliver ikke bare kastet for ”løverne” uden forberedelse. Der investeres typisk mellem 500.000 kr. og 5. mio. kr. ofte som en pulje med flere investorer samlet.

 

Se mere om DANban på linket her: https://danban.org/ansoeg-om-funding/

 


 

 

Innovationsfonden

Innovationsfonden er sat i verden for at løfte strategiske forsknings- og innovationsprojekter i hele Danmark. Men de kan også støtte perspektivrige iværksætteridéer, og det er ikke alle idéer, der behøver at være fantastike nyopfindelser, der lægger verdensmarkedet ned.

 

Så tjek det. Måske kan din nye virksomhed komme med i puljen.

 

Innovationsfonden har mange tilbud men de mest oplagte for iværksættere er programmet Innobooster, som du kan læse om på linket her! 

 

Innovationsfonden har kontorer i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

 

Nedenfor kan du se en video om Innobooster, så bliv klogere på både vilkår, regler og selve  ansøgningsprocessen hos Innovationsfonden:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne side om iværksætteri i Rebild er støttet af Graphia Reklamebureau, Revisionsfirmaet ONreVISION samt Iværksætteruddannelsen. 

 

 

 
5. Rebild Kommune og andre myndigheder7. Sociale medier, gode links mv. i Rebild
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.