Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Vejle Kommune og andre myndigheder 


Måske skal du inddrage Vejle Kommune i forbindelse med din opstart. Vi vil her på siden beskrive nogle af de ting, du skal tænke på i forbindelse med start af egen virksomhed. så du ikke kommer i konflikt med nogle regler.

 

Der  kan være forskel fra kommune til kommune. Sådan noget som parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget mere kan der være forskelle på også selv om lovgivningen i landet jo som udgangspunkt er ens i alle landets kommuner. Etablerer du en lille rådgivningsvirksomhed i et kontorfællesskab, så er der i proncippet ikke noget du skal søge om tilladelse til. Men producerer du noget, støjer du, serverer du mad og drikkevarer... Så skal du ha' helt styr på reglerne inden du starter. 

 

Kontakt evt. Vejle Erhverv. De kan hjælpe dig på rette vej til den rette forvaltning i Vejle Kommune.  

 

Ting du skal overveje ved start af egen virksomhed i Vejle kommune:

Nedenfor har vi efter erfaringen oplistet nogle af de mest typiske tilfælde, hvor man har behov for tilladelse fra kommunene eller i det mindste bør undersøge vilkårene.

 

Der sker meget i Vejle, her en lille film fra opførelsen af 360° Fjordenhus tegnet af Olafur Elissason.

 

 

 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Vil du drive din virksomhed fra din egen bolig, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Det er udelukkende liberale erhverv, der må drives fra egen bolig. Nogle eksempler på liberale erhverv er frisør, klinik, advokat, revisor, arkitekt og lignende. Det kræver ikke tilladelse at indrette et liberalt erhverv i egen bolig. Der er dog nogle forudsætninger, du skal opfylde:

  • Du skal bo i den bolig, som du driver erhverv fra

  • Du må ikke have ansatte i din virksomhed

  • Din virksomhed må ikke være til gene for dine naboer og må ikke ændre på områdets karakter af beboelse

  • Skiltningen skal være diskret og må kun ske med tilladelse fra kommunen

  • Parkering skal foregå på din egen grund

 

Vi anbefaler, at du lige spørger Vejle kommune om deres forståelse af liberale erhverv svarer til din egen fortolkning. Det er nemlig set før, at virksomheder er nødt til at lukke eller er tvunget til at flytte på trods af, at der egentlig er tale om et liberalt erhverv. Så bare lige for at være på den sikre side.

 

Som udgangspunkt må du ikke drive virksomhed i din bolig, hvis du bor i en boligforening. Hvis du bor til leje, skal du have tilladelse fra din udlejer.

 

Vær desuden opmærksom på, at der er nogle lokalplaner, der afgør, om du må drive virksomhed i netop det område, som du bor i.

 

Et lille tip: Der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold, når du driver virksomhed fra hjemmet, så tag gerne en snak med en revisor.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe eksisterende erhvervslokaler, skal du være opmærksom på nogle ting. Du skal i nogle tilfælde søge om byggetilladelse, hvis du ønsker at ændre ejendommens erhvervsaktivitet - det vil altså sige, hvis du for eksempel vil ændre en butik til café.

 

Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Vær opmærksom på, at der er gebyr i forbindelse med ansøgningen om byggetilladelse.

 

Vi anbefaler, at du til enhver tid spørger kommunen om din byggetilladelse, hvis du er det mindste i tvivl. Du kan med fordel booke en forhåndsdialog hos team erhverv i Vejle Kommune, der kan rådgive dig til den rette ansøgning og dermed en lettere proces.

 

 

Vil du bygge dine egne lokaler?

Vil du bygge egne lokaler til din virksomhed, skal du først og fremmest have en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse hos Byg og Miljø. I din ansøgning om byggetilladelse skal du blandt andet situationsplan, plantegning, facadetegning, snittegning og statik.

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et byggesagsgebyr, når du søger om byggetilladelse. Dette gebyr afhænger blandt andet af byggeriet kompleksitet samt hvor godt, du har dokumenteret.

 

Book derfor gerne en halv times forhåndsdialog med team erhverv hos Vejle Kommune. De kan vejlede dig, så du på bedste vis søger om byggetilladelse.

 

Der kan være nogle bestemte betingelser eller regler, der gælder for netop din grund. Disse restriktioner kan du finde i kommune- og lokalplanerne. Du finder kommune- og lokalplanerne her

 

Du kan se hvilke erhvervsgrunde, der er til salg i kommunen her! Vi garanterer selvfølgelig ikke, at der altid er ledige grunde.

 

Regler for skiltning i Vejle kommune

Når du er fundet på plads med dine lokaler, dukker ønsket om en synlig skiltning ofte op. Det er der også nogle regler for, for det må selvfølgelig ikke virke generende for dine naboer eller fx til fare for trafikken.

 

Vejle Kommune har ikke nogen særlige beskrivelser af reglerne på deres hjemmeside, så vi må henvise til bekendtgørelsen i Retsinformation på linket her!

 

Er du i tvivl om det mindste, så kontakt kommunen og få en snak. Vejle Kommunens  generelle indgang til erhverv finder du her!  

 

Vejle Havn er et godt eksempel på virkelysten i Vejle Kommune

Foto af Vejle Havn

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

  

 

Alkoholbevilling i Vejle kommune

Alle virksomheder, der serverer stærke drikke med en alkoholprocent på over 2,8 %, skal have en alkoholbevilling. Så hvis du vil starte virksomhed, der serverer alkohol, er det vigtigt at du søger om alkoholbevilling. Det er vigtigt, for det er ulovligt at servere alkohol, hvis du ikke har en alkoholbevilling.

 

For at søge om alkoholbevilling, skal du være fyldt 21 år. Hvis du har en uddannelse inden for hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Sydøstjyllands Politi. Du kan finde blanketten her

 

Sagsbehandlingen forventes 2-3 måneder, så søg gerne i god tid. Du kan også søge en forhåndsgodkendelse, som er et tilsagn om, at du kan få alkoholbevilling, når du åbner din restauration.

 

Serveringsvirksomhed  

Som ny serveringsvirksomhed er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Du kan med stor fordel læse restaurationsplanen for Vejle Kommune, så du ved hvilke regler, der gælder for det at drive serveringsvirksomhed i Vejle Kommune. Her kan du læse meget mere om alkoholbevilling, åbningstider, udeservering og meget mere.

 

Vidste du for eksempel, at du med en alkoholbevilling også har bevilling til at holde din restauration åbent til kl. 02.00, og du skal søge om ekstra bevilling, hvis du vil udvide åbningstiden til kl. 05.00.

 

Hvis du vil servere udendørs, kræver dette en særskilt tilladelse hos kommunen.

 

Du kan finde restaurationsplanen fra Vejle Kommune her

 

 

Siderne om iværksættertilbud i Vejle Kommune præsenteres i samarbejde med Lunar Bank, Marketingklubben og Qred - lån til erhverv.

 

PARTNERE I

VEJLE 

KOMMUNE:

 Lunar Bank tilbyder billig erhvervskonto til selvstændige.

 

 

 

 

 

 

FÅ BILLIGT OG HURTIGT EN ERHVERVSKONTO

 

 

 

Marketingklubben - hjælp til markedsføring på abonnement

 

Qred tilbyder erhvervslån til iværksættere i Vejle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansøg om et erhvervslån 

 

 

 

 
3. Arrangementer og Events i Vejle Kommune5. Er du elev eller studerende i Vejle?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.