Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Esbjerg kommune og andre myndigheder

 

Lovningen er selvfølgelig gældende i hele landet, men der kan være forskel fra kommune til kommune på nogle områder. Det gælder fx når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget mere. Så måske skal du søge tilladelse hos Esbjerg Kommune,

 

Business Esbjerg er et godt sted at starte. De kan enten rådgive dig eller sende dig til den rigtige forvaltning i kommunen.

 

Ellers kan du se Esbjerg Kommunes hjemmeside med emnet iværksætter!

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Du kan drive virksomhed fra din egen bolig, hvis du driver et liberalt erhverv. Liberale erhverv kan være frisør, ejendomsmægler, advokat, arkitektvirksomhed eller lignende.

Vi anbefaler, at du altid tjekker med kommunen, hvordan de forstår liberale erhverv, så du ikke kommer i klemme. Der er nemlig set før, at virksomheder er tvunget til at lukke eller flytte.

 

Som udgangspunkt må du ikke drive virksomhed fra egen bolig, hvis du bor i et boligselskab. Hvis du bor i lejebolig, skal du altid snakke med udlejer for at få tilladelse. Du skal bo i den bolig, som virksomheden drives fra, og der må ikke være nogen ansatte i virksomheden.

 

Desuden er der nogen lokal- og kommuneplaner, der afgør, om du må drive virksomhed fra egen bolig. Er du det mindste i tvivl, kan du altid spørge din kommune.

 

Et tip: Der er nogle skattemæssige forhold, du skal være opmærksom på, når du driver erhverv fra egen bolig. Derfor er det en god idé at tale med en skatterådgiver eller revisor, for at være på den sikre side.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Når du lejer eller køber eksisterende erhvervslokaler, skal du i nogle tilfælde søge om byggetilladelse. Hvis du vil ændre anvendelsen af de eksisterende lokaler, skal du søge byggetilladelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændre butikslokaler til cafélokaler, skal du søge om ændring af erhverv.

 

Du søger om byggetilladelse ved Byg & Miljø. Vær opmærksom på at der opkrævet gebyr i forbindelse med byggetilladelser.

 

Vi anbefaler, at du til enhver tid spørger kommunen, om du skal have byggetilladelse, så du er hundrede procent sikker på, at du gør det korrekt.  

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge nye lokaler til din virksomhed, er der mange ting, du skal have på plads. Først er fremmest skal du have en byggetilladelse. Byggetilladelsen søger du ved Byg & Miljø. Ansøgningen om byggetilladelsen skal indeholde tegningsmateriale, der viser omfanget af dit byggeri - herunder placering på grund samt bygningstegninger for indretning, facader og konstruktion.

 

Du skal være opmærksom på, at der betales et gebyr for byggetilladelser.

 

Der findes en kommuneplan og lokalplaner, der desuden er med til at afgøre, om du må bygge på din ønskede grund - og ikke mindst hvad du må bygge på den pågældende grund. Du kan læse mere om kommuneplan og lokalplaner på Esbjerg Kommunes hjemmeside her

 

Vil du læse mere om erhvervsbyggeri i Esbjerg Kommune, kan du finde det her

 

Du kan desuden se ledige byggegrunde i Esbjerg Kommune her! Vi garanterer selvfølgelig ikke, at der altid er ledige grunde.

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Alkoholbevilling i Esbjerg Kommune

Vil du i din virksomhed servere stærke drikke med en alkoholprocent på over 2,8 %, skal du have en alkoholbevilling. Du må altså ikke servere alkohol for dine gæster, hvis ikke du har en alkoholbevilling. For at få en alkoholbevilling skal du som hovedregel være fyldt 21 år, men hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsfaget, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Hvis du skal afholde et enkeltstående arrangement i din virksomhed - såsom festival, koncert eller lignende - skal du have en lejlighedsbevilling, som gider dig tilladelse til at servere alkohol til dit arrangement.  

 

Du søger om alkoholbevillinger ved Syd- og Sønderjyllands Politi, som også kan rådgive dig i forbindelse med ansøgningen.

 

Du kan finde ansøgningsblanketten her

 

Serveringsvirksomhed

Vil du starte serveringsvirksomhed i Esbjerg Kommune, kan du med stor fordel læse restaurationsplanen for Esbjerg Kommune. I restaurationsplanen finder du meget af det, du har brug for at vide, når du skal starte serveringsvirksomhed. Her kan du læse meget mere om alkoholbevilling, placering i byen, åbningstider og meget mere.

 

Vidste du for eksempel, at du også skal have en bevilling fra kommunen, hvis du vil holde åbent til senere end kl. 24.00

 

Du kan finde restaurationsplanen for Esbjerg Kommune her! (åbnes i PDF)

 

Hvis du ønsker at servere udendørs, kræver dette også tilladelse fra kommunen. Du skal være opmærksom på at der er en række regulativer for brugen af gågadearealer i Esbjerg og Ribe, når du søger om tilladelse til udeservering.

 

Udbud og salg til det offentlige

Måske kan du rent faktisk sælge noget til kommunen! Esbjerg Kommune er en stor indkøber af varer og tjenesteydelser. Få et overblik over dine muligheder, se siden om Udbud i Esbjerg Kommune! 

  

 

 

 

PARTNERE I ESBJERG KOMMUNE 

 

 

FÅ BILLIGT OG HURTIGT EN ERHVERVSKONTO

 

 

 

 

 

 

Lunar Bank tilbyder billig erhvervskonto til selvstændige.

 

Qred tilbyder erhvervslån til iværksættere i Esbjerg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansøg om et erhvervslån 

 

 
3. Arrangementer og events i Esbjerg5. Er du elev eller studerende i Esbjerg?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.