Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Langeland Kommune og andre myndigheder

Lovgivningen er nu engang gældende i hele landet, men der stadig være kommunale forskelle. Her på siden kan du læse mere om reglerne i Langeland Kommune. 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Mange iværksætter finder det attraktivt at drive virksomhed fra hjemmet. Men det kræver, at man driver et liberalt erhverv. De liberale erhverv er kontorvirksomheder som eksempelvis revisor, advokat, ejendomsmægler og lignende. Det er også tilladt at drive frisørvirksomhed fra hjemmet. Uanset virksomheden er der regler, hvis du vil drive virksomhed fra egen bolig: 

 

-       Du skal selv bo i boligen, som du driver virksomhed fra 

-       Der må ikke være ansatte i din virksomhed 

-       Virksomheden må ikke være til gene området 

-       Parkering i forbindelse med virksomheden skal foregå på egen grund

 

Derudover skal du være opmærksom på, at der kan være forskellige forståelser af de liberale erhverv. Derfor anbefaler vi, at du tager en snak med din kommune om netop deres forståelse af de liberale erhverv. På den måde sikre du, at din virksomhed ikke kommer i klemme. 

 

Hvis du bor til leje, skal du huske, at du altid skal spørge din udlejer, hvis du vil drive virksomhed fra din lejebolig. 

 

Et ekstra tip: Der kan være ændrede skattemæssige forhold, når du driver virksomhed fra din egen bolig. Derfor kan du med fordel snakke med din revisor eller en skatterådgiver om dette. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Der er rig mulighed for at købe eller leje eksisterende erhvervslokaler på Langeland. Du skal dog være opmærksom på, at du skal have byggetilladelse, hvis du vil ændre lokalernes anvendelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer butikslokaler til restaurationslokaler eller privat til erhvervslokaler. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge egne lokaler, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må slet ikke begynde at bygge, før du har fået en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Overvejer du at starte virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer? Så skal du huske, at din virksom i de fleste tilfælde skal registreres hos Fødevarestyrelsen. Det er altså ikke nok kun at registrere virksomheden hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen lige her

 

Det er dog ikke altid, det er nødvendigt at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Der er undtagelser, hvis din virksomheds aktivitet med fødevare foregår i det private eller ligger på en bagatelgrænse. Så er det nemlig ikke altid nødvendigt med registrering. Er du usikker på, om din virksomhed skal registreres eller ej, kan du må fordel tage Fødevarestyrelsens test, så du nemt kan finde ud af det. Du finder testen lige her

 

Fødevarestyrelsen har lavet en Startpakke til dig, der skal starte fødevarevirksomhed for første gang eller blot ønsker at få genopfrisket hukommelsen. Der er nemlig flere ting, du skal være opmærksom på, når du starter virksomhed, der arbejder med fødevarer. Du bliver blandt andet klogere på registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning. På den måde bliver du godt klædt på til at drive fødevarevirksomhed. Du finder Startpakken lige her

 

Alkoholbevilling

Hvis der serveres stærke drikke – herunder øl og vin – i din restaurationsvirksomhed, kræver det alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden at have en alkoholbevilling. Der er flere krav, der skal være opfyldt, før du kan søge om alkoholbevilling. Du skal blandt andet være fyldt 25 år – dog kun 23 år hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen. 

 

Du sender din ansøgning om alkoholbevilling til Fyns Politi. Du finder ansøgningsblanketten lige her

 

Skal du holde enkeltstående arrangementer, skal du også have bevillig til at servere alkohol. Her er der bare tale om en lejlighedstilladelse. 

 

Serveringsvirksomhed

Planlægger du at starte serveringsvirksomhed, kan du med fordel læse restaurationsplanen for Langeland Kommune. Her kan du læse meget mere om alkoholbevilling, åbningstider, udendørsservering og meget mere. Du finder restaurationsplanen for Langeland lige her!

 

Den normale lukketid i Langeland Kommune er mellem kl. 02.00 og 05.00. Du kan søge om tilladelse til at holde længere åbent. 

 

Hvis du vil servere udendørs, kræver det tilladelse fra Langeland Kommune, Infrastruktur. Det gælder både servering fra offentlig og privat grund. 

 

Offentlige udbud

Vil du være leverandør til det offentlige? Du kan se hvilke aktuelle udbud, der er i Langeland Kommune lige her! 

 

 

 

 

 
2. Iværksættermiljøer, kontorhoteller og øvrige lokaler i Langeland4. Arrangementer og events i Langeland
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.