Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Odder Kommune og andre myndigheder

Siden om Odder Kommune, og hvad du som iværksætter skal være opmærksom på, er under udarbejdelse. Vi skynder os så meget som muligt og glæder os til at præsentere den helt færdigt for dig inden længe...

 

Der er nogle kommunale forskelle, når det handler om parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget mere. Det kan være svært at finde rundt i. Er der noget, du er i tvivl om, er UdviklingOdder et godt sted at starte. Her kan du få svar på dine spørgsmål eller blive henvist til den rette forvaltning i kommunen. 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Du kan drive liberale erhverv fra egen bolig. Eksempler på de liberale erhverv er frisør og kontorvirksomheder som revisor, advokat og lignende. Tag gerne en snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Virksomheder er før kommet i problemer på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv og er derfor blevet tvunget til at flytte eller lukke. 

 

Derudover er der nogle forudsætninger for, at du må drive liberalt erhverv i hjemmet: 

  • Du skal selv bo i boligen, som du driver erhverv fra 

  • Virksomheden må ikke have ansatte

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget 

  • Parkering skal foregå på egen grund

Bor du til leje gennem et boligselskab, må du som udgangspunkt ikke drive erhverv fra hjemmet. Hvis du bor til leje på anden vis, skal du altid spørge din udlejer om tilladelse. 

 

Der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold, når du driver erhverv fra hjemmet. Derfor kan det være en rigtig god idé at snakke med en skatterådgiver eller revisor. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Du kan med fordel leje eller købe eksisterende erhvervslokaler til at drive virksomhed fra. Du skal dog huske, at du nogle gange skal søge om byggetilladelse, selvom du slet ikke skal bygge. Hvis du vil ændre lokalernes anvendelse, kræver det tilladelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler. Denne tilladelse får du med en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge egne lokaler til at drive virksomhed i, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må ikke begynde dit byggeri, før du har byggetilladelsen. At bygge nye lokaler kan være kompliceret. Derfor tilbyder Odder Kommune en forhåndsdialog, hvor du kan få afklaret rammerne om dit byggeprojekt. Her kan du stille principielle spørgsmål til eksempelvis lokalplanbestemmelser, bebyggelsesregulerende bestemmelser og miljø- og brandforhold. Det er altså en god måde at få afklaring på de eventuelle spørgsmål, du måtte have. 

 

Det kan være smart at have helt styr på din ansøgning, inden du sender den afsted. Der pålægges nemlig et gebyr i forbindelse med din byggesagsbehandling. Gebyret beregnes på timebasis.

 

Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Hvis du vil starte virksomhed, der handler med eller producerer fødevarer, skal du huske, at din virksomhed næsten altid skal registreres hos Fødevarestyrelsen. Det er altså ikke nok kun at registrere din virksomhed hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her!  

 

Der er dog enkelte tilfælde, hvor det ikke er nødvendigt at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Det er nemlig sådan, at hvis virksomhedens aktivitet med fødevarer foregår i det private eller ligger på en bagatelgrænse, er det ikke altid nødvendigt at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Men hvordan finder man så ud af det? Fødevarestyrelsen har lavet en simpel test, så du hurtigt kan finde ud af, om din virksomhed skal registreres eller ej blot ved at svare på enkelte spørgsmål. Du finder testen her!

 

Fødevarestyrelsen har desuden lavet en guide til registreringsprocessen, så du nemt kan registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Du finder guiden her

 

Vi anbefaler klart, at du bruger Fødevarestyrelsens Startpakke. Med Startpakken bliver du taget igennem alt det, du bør vide, når du starter virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer. Du bliver blandt andet klogere på registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling

Du skal have en alkoholbevilling, hvis der i din restaurationsvirksomhed serveres stærke drikke for gæsterne – herunder gælder også øl og vin. Det er ikke tilladt at servere alkohol, hvis du ikke har en alkoholbevilling. Der er flere betingelser, der skal være opfyldt for, at du kan få alkoholbevilling. Du skal blandt andet være fyldt 25 år – medmindre du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, så skal du være fyldt 23 år. 

 

Din ansøgning om alkoholbevilling sendes til Østjyllands Politi. Du finder ansøgningsblanketten lige her

 

Kravet om alkoholbevilling gælder også ved enkeltstående arrangementer, hvor der serveres stærke drikke. I den forbindelse skal du have en lejlighedstilladelse. Du søger også om lejlighedstilladelse ved Østjyllands Politi. 

 

Serveringsvirksomhed

Hvis du vil starte serveringsvirksomhed, kan du med fordel læse restaurationsplanen for Odder Kommune. I restaurationsplanen kan du blandt andet blive klogere på alkoholbevilling, udeservering, åbningstider og meget mere. Du finder restaurationsplanen for Odder Kommune lige her

 

Den normale åbningstid for restaurationer i Odder Kommune er frem til kl. 02.00. Hvis du i din restaurationsvirksomhed ønsker at holde længere åbent, kan du søge om udvidet åbningstid. Denne ansøgning sender du også til Østjyllands Politi, og bevillingsnævnet tager stilling til din ansøgning. 

 

Hvis du ønsker at servere udendørs fra din restauration, skal du søge om tilladelse – og det gælder, uanset om serveringen foregår på privat eller offentlig grund. Udeservering forestås som borde, stole, bænke eller lignende tilknytning til din restauration, som dine kunder kan anvende til at indtage mad eller drikkevarer. 

 

Du kan som sagt læse meget mere om åbningstider og udeservering i restaurationsplanen for Odder Kommune. 

 

Offentlige udbud

Vil du være leverandør til det offentlige? Så kan du se hvilke udbud, der er i Odder Kommune lige her

 

 

 
2. Iværksættermiljøer, kontorhoteller og øvrige lokaler i Odder4. Arrangementer og events i Odder
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.