Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Stevns Kommune og andre myndigheder

 

Hvis du vil igang som iværksætter på Stevns, kan der være nogle ting, du skal søge tilladelse til hos kommunen.

 

Det afhænger af dit projekt og den virksomhedstype du vil etablere. Nedenfor har vil listet nogle af de emner du typisk bør kontakte kommunen om. Men der kan være andre relevante emner. Er du i tvivl så kontakt kommunen eller spørg hos Stevns Erhvervsråd. De vil typisk kunne henvise dig til hvem du evt. skal tale med på kommunen.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Mange iværksættere vil gerne drive virksomhed fra egen bolig. Det kan du også i nogle tilfælde. Driver du et liberalt erhverv, er det ofte ikke noget problem at drive erhverv fra hjemmet. De liberale erhverv er kontorvirksomheder som eksempelvis advokat, revisor, ejendomsmægler, konsulent og lignende. Der er dog nogle regler, når du driver virksomhed fra hjemmet: 

 

-      Du skal selv bo i boligen, som du driver virksomhed fra

-      Det er ikke tilladt at have ansatte i virksomheden 

-      Virksomheden må ikke skabe støj, trafik eller andre ting udover, hvad der er normalt for området

 

Der kan være forskellige opfattelser af de liberale erhverv, så det er altid en god idé at tage en snak med din kommune, når du overvejer at drive virksomhed fra egen bolig. Det er før set, at virksomheder er kommet i klemme og er tvangslukket eller flyttet. Derudover er der stor forskel fra kommune til kommune, hvor restriktive de er! 

 

Hvis du bor til leje, skal du huske at få tilladelse fra din udlejer. 

 

Du kan også med fordel tage en snak med din revisor, hvis du overvejer at drive virksomhed fra hjemmet. Der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold. 

 

Stevns er ikke kun erhverv og iværksætteri, det er også en super smuk kommune.

Foto af Stevns Klint. Foto venligst udlånt af Stevns Kommune

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe eksisterende erhvervslokaler, skal du være opmærksom på, at hvis du ændrer lokalernes anvendelse, skal du have tilladelse fra Kommunen. Denne tilladelse får du gennem en byggetilladelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler, kræver det byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Du kan se hvilke ledige lokaler, der er i Stevns Kommune lige her

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge lokaler til at drive virksomhed i, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må slet ikke begynde at bygge, før du har fået byggetilladelsen. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man søger om byggetilladelse. Det kan du læse meget mere om lige her

 

I Stevns Kommune pålægges der ikke gebyr i forbindelse med behandlingen af din byggesagsansøgning.

 

Du kan se ledige grunde i Stevns Kommune lige her

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

  

 

Alkoholbevilling

Virksomheder, der serverer stærke drikke (herunder også øl og vin), skal have alkoholbevilling. Det er ikke tilladt at servere alkohol uden at have en bevilling. Der er flere regler, når det kommer til hvem, der kan få alkoholbevilling. Du skal blandt andet være fyldt 21 år, men hvis du har uddannelse indenfor hotel- og restaurationsbranchen, skal du være fyldt 18 år. 

 

Du sender din ansøgning til Midt- og Vestsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten lige her

 

Hvis du vil holde enkeltstående arrangementer, hvor der serveres stærke drikke, skal du have en lejlighedstilladelse. Lejlighedstilladelsen kan betragtes som en alkoholbevilling til denne ene begivenhed. 

 

Serveringsvirksomhed på Stevns

Når du vil starte serveringsvirksomhed - altså en café, restaurant, pizzeria eller lign. - kan du med stor fordel læse restaurationsplanen for Stevs Kommune. Her kan du blive endnu klogere på alkoholbevillinger, natåbningstider og meget mere. Du finder restaurationsplanen for Stevns Kommune lige her

 

Den almindelige lukketid i Stevns Kommune er mellem kl. 02.00 og 05.00. Du kan søge om tilladelse (nattilladelse) til at holde åbnet i dette tidsrum. 

 

Offentlige udbud

Hvis du vil være leverandør til Stevns Kommune, kan du se hvilke aktuelle udbud, der er lige her! Kommunen er faktisk en ret stor indkøber af både varer og serviceydelser. Og især de lidt mindre kommuner er ofte ret gode til at handle med lokale virksomheder og også give iværksætterechancen. Så hvis ud laver noget, der kunne bruges af kommunen eller en af deres institutioner, så prøv at kontakte kommunen.

 

 

 

 
4. Artikler om lokale iværksættere i Stevns6. Er du elev eller studerende i Stevns Kommune?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.