Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Stevns Kommune og andre myndigheder

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Mange iværksættere vil gerne drive virksomhed fra egen bolig. Det kan du også i nogle tilfælde. Driver du et liberalt erhverv, er det ofte ikke noget problem at drive erhverv fra hjemmet. De liberale erhverv er kontorvirksomheder som eksempelvis advokat, revisor, ejendomsmægler, konsulent og lignende. Der er dog nogle regler, når du driver virksomhed fra hjemmet: 

 

-      Du skal selv bo i boligen, som du driver virksomhed fra

-      Det er ikke tilladt at have ansatte i virksomheden 

-      Virksomheden må ikke skabe støj, trafik eller andre ting udover hvad der er normalt for området

 

Der kan være forskellige opfattelser af de liberale erhverv, så det er altid en god idé at tage en snak med din kommune, når du overvejer at drive virksomhed fra egen bolig. Det er før set, at virksomheder er kommet i klemme og er tvangslukket eller flyttet. Derudover er der stor forskel fra kommune til kommune, hvor restriktive de er! 

 

Hvis du bor til leje, skal du huske at få tilladelse fra din udlejer. 

 

Du kan også med fordel tage en snak med din revisor, hvis du overvejer at drive virksomhed fra hjemmet. Der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe eksisterende erhvervslokaler, skal du være opmærksom på, at hvis du ændrer lokalernes anvendelse, skal du have tilladelse fra Kommunen. Denne tilladelse får du gennem en byggetilladelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler, kræver det byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Du kan se hvilke ledige lokaler, der er i Stevns Kommune lige her

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge lokaler til at drive virksomhed i, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må slet ikke begynde at bygge, før du har fået byggetilladelsen. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man søger om byggetilladelse. Det kan du læse meget mere om lige her

 

I Stevns Kommune pålægges der ikke gebyr i forbindelse med behandlingen af din byggesagsansøgning.

 

Du kan se ledige grunde i Stevns Kommune lige her

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Du skal næsten altid registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen, når du starter virksomhed, der arbejder med fødevarer på den ene eller anden måde. Det er altså ikke nok kun at registrere din virksomhed hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen lige her

 

Det er dog ikke altid nødvendigt at registrere din virksomhed. Der er nemlig undtagelser, hvis din virksomheds aktivitet med fødevarer foregår i det private eller ligger på en bagatelgrænse. Så er det ikke altid nødvendigt at registrere din virksomhed. Dagplejer behøver for eksempel ikke registrere sig hos Fødevarestyrelsen. Men er du i tvivl om, din virksomhed skal registreres eller ej, kan du tage Fødevarestyrelsens test. Her kan du nemt finde ud af, om det er nødvendigt at registrere din virksomhed. Du finder testen her

 

Generelt er der mange ting, du skal vide, når du driver fødevarevirksomhed. Fødevarestyrelsen har lavet Startpakken, så du bliver klædt på til at drive virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer. Du bliver blandt andet klogere på registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling

Virksomheder, der serverer stærke drikke (herunder også øl og vin), skal have alkoholbevilling. Det er nemlig slet ikke tilladt at servere alkohol uden at have en alkoholbevilling. Der er flere regler, når det kommer til hvem, der kan få alkoholbevilling. Du skal blandt andet være fyldt 21 år, men hvis du har uddannelse indenfor hotel- og restaurationsbranchen, skal du være fyldt 18 år. 

 

Du sender din ansøgning til Midt- og Vestsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten lige her

 

Hvis du vil holde enkeltstående arrangementer, hvor der serveres stærke drikke, skal du have en lejlighedstilladelse. Lejlighedstilladelsen kan betragtes som en alkoholbevilling til denne ene begivenhed. 

 

Serveringsvirksomhed

Når du vil starte serveringsvirksomhed, kan du med stor fordel læse restaurationsplanen for Stevs Kommune. Her kan du blive endnu klogere på alkoholbevillinger, natåbningstider og meget mere. Du finder restaurationsplanen for Stevns Kommune lige her

 

Den almindelige lukketid i Stevns Kommune er mellem kl. 02.00 og 05.00. Du kan søge om tilladelse (nattilladelse) til at holde åbnet i dette tidsrum. 

 

Offentlige udbud

Hvis du vil være leverandør til Stevns Kommune, kan du se hvilke aktuelle udbud, der er lige her

 

 

 

 

 

 

 
2. Iværksættermiljøer, kontorhoteller og øvrige lokaler4. Arrangementer og events i Stevns
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.