Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Der er mange muligheder for at beskæftige sig med iværksætteri som en del af uddannelsen i Viborg kommune

Er du elev eller studerende i Viborg?

 

 

Arbejd med dit eget startup projekt med udgangspunkt i et studentervæksthus.

I forbindelse med en del uddannelsesinstitutioner kan man som studerende være heldig at få adgang til et iværksættermiljø - et studentervæksthus.

 

Måske er der et i din kommune eller i en nabokommune, hvor du kan etablere din startup og få sparring og inspiration fra andre unge iværksættere. En af Startinfo's gode samarbejdspartnere, Kooperationen, har lavet et oversigtskort over studentervæksthuse i Danmark.

 

Se oversigten her!

 

 

 

Entrepreneurship | iværksætteri i Viborg Kommune | En kort indledning|

 

På siden her vil vi gennemgå de forskellige iværksættertilbud, der er til dig i uddannelses-sektoren i Viborg Kommune. Viborg er en ret stor kommune med mange uddannelsesinstutioner, så der kan være smuttet lidt for os. Har ud kendskab til aktiviteter vi har overset, så kontakt os venligst.

  

For at læse om det, der passer bedst til dig eller til dit kommende uddannelsesvalg, så klik nedenfor på det, der passer bedst til der, hvor du er nu:

 

 

 

 

 

Er du elev i Folkeskole eller Friskole?

Som elev i Folkeskolen er der faktik muligheder for at fordybe dig i iværksætteri og innovation, men du skal nok lige selv prikke din lærer på skulderen og henvise til mulighederne. Men det er sjovt og spændende og iøvrigt lærerigt, så giv det et forsøg. Måske får du "ja"...

 

Det samme gælder i øvrigt også for elever, der går i Friskole eller på privatskole. Tilbudene er de samme.

 

Edison Opfinderkonkurrence (Fonden for Entreprenørskab) 

Hvis du er elev i en folkeskole eller friskole i Viborg, kan din klasse overveje at deltage i Opfinderkonkurrencen Edison. Edison er en landsdækkende opfinder-konkurrence, hvor elever i 6. og 7. klasse er målgruppen.  

 

Det kan helt sikkert anbefales, at I overvejer at deltage på jeres skole.

 

Nogle voksne tvivler på at 6. og 7. klasses elever kan "opfinde" noget eller få nytænkende idéer. Men det kan de faktisk. Det er ganske vist ikke mange nye patenter, som resultat af konkurrencerne rundt i landet. Men pyt med patenterne!

 

Konkurrencen fører til glade og videbegærlige elever. Og eleverne udfordrer ofte traditionel tankegang på en ny og ofte et kreativ måde. Det vigtigste er ikke "opfindelsen", men forløbet, tankegangen og samarbejdet i gruppen er det, der virkelgt tæller.  

 

Se mere om på Aalborg kommunes side om EDISON Opfinderkonkurrence her! 

 

Ungdomsuddannelser i Viborg

 

Company Programme (Fonden for Entreprenørskab) 

I Company Programme deltager hvert år mere end 4.000 elever på danske ungdomsuddannelser.

  

Der er tale om et program, der udfordrer og styrker elevernes kompetencer til at tænke nyt og løse problemer. Forløbet træner eleverne i at udvikle gode ideer og omsætte dem til realiserbare virksomheder eller sociale projekter.

  

Undervejs i forløbet har elevholdene mulighed for at deltage i regionale og nationale konkurrencer, hvor de præsenterer deres idéer overfor lokale erhvervsfolk, som optræder som dommere. Det er helt sikkert med til at løfte niveauet, at man får erhvervslivet på banen på denne måde.

 

Programmet giver eleverne nogle nye færdigheder, gør dem handlekraftige og gør dem i stand til at se muligheder og uudnyttede potentialer. Programmet sætter fagligheden og kreativiteten i spil og booster elevernes omverdensforståelse og troen på, at de kan selv. Kompetencer, der fremadrettet er med til at skabe succesfulde iværksættere og attraktive medarbejdere.

 

Læs mere om Company Programme på fonden for Entreprenørskabs hjemmeside her!

 

 

Videregående Uddannelse i Viborg

 

VIA University College

VIA har integreret undervisningen i entreprenørskab, som en  del af undervisningen og studieordningerne. Men er man som studerende interessseret i iværksætteri, er der også mulighed for arbejde med entreprenørskab i VIAs Studentervæksthus i Viborg. Her kan man arbejde målrettet med innovation og iværksætteri i samarbejde med undervisere og studerende på tværs af uddannelserne.

 

I VIAs Studentervæksthuse tilbydes de studerende at deltage i LEAN Startup workshop, der giver de studerende redskaber til udvikle idéen og arbejde med platformen Lean Business. Platformen er et godt værktøj målrettet startups. Det funger lidt efter principperne i Business Model Canvas, hvor man kan indtaste sine tanker, om forretningskoncept, services, kunder og meget andet og til sidst ender man op med et ret godt overblik... Lidt som en forretningsplan bare meget mere dynamisk.

 

Forudsætningen for at deltage i LEAN Startup workshop er at komme med et konkret projekt eller en konkret idé, som kan visualiseres og præsenteres.

 

Link til VIA Studentervæksthuset i Viborg her!

 

Og et nogenlunde samlet overblik over VIA's rigtig mange tilbud og indsatser på iværksætterområdet kan du finde på hjemmesiden her! 

 

 

DANIA Academy

På Professionshøjskolen Dania, har du mulighed for at benytte Sudentervæksthuset i Viborg, som drives sammen med VIA University College. Link til Studentervæksthuset i Viborg her!

 

DANIA udbyder iværksætterkuser sammen med lokale erhvervsråd, altså for Viborg kommunes vedkomne Business Viborg.

 

Entreprenørskab i uddannelserne

VIA, DANIA og en række andre uddannelsesinstitutioner samarbejder om projekt "Entreprenørskab i uddannelserne", der er et delvis EU-finansieret projekt. Målet er at 7.500 midtjyder skal deltage i aktiviteter på uddannelsen.  

 

 

Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab har i mange år gjort en kæmpe indsats for at styrke iværksætterier i uddannelsessektoren i Danmark. De har lavet undervisningsmateriale, konkurrence, analyser mv., som har sat iværksætteriet på skoleskemaet.

 

Denne indsats har resulteret i at mere end 300.000 elever og studerende stifter bekendtskab med "entreprenørskab" eller iværksætteri som en del af deres uddannelse hvert år. Respekt!

 

Måler man på de elever der deltager, opnår de gennemsnitlig en bedre livsindkomst, bedre jobs og engagerer sig meget mere i samfundet både fritidsmæssigt og erhvervsmæssigt.

 

Læs mere på fondens hjemmeside her!

 

Mikrolegat til studerende.

Fonden for Entreprenørskab har mulighed for at tildele studerende et Mikrolegat!

 

Er du elev eller studerende der er fyldt 18 år og er fuldtids studerende, har du mulighed for at søge om et mikrolegat på op til 50.000 kr.

 

Har du allerede en virksomhed med CVR-nummer må din omsætning ikke være over 50.000 kr. og dit CVR nummer må max. være 12 mdr. gammelt.

 

Legatets størrelse er på max. 25.000 kr., hvis ikke du har CVR nummer og 50.000, hvis du har.

 

Fonden skriver selv på hjemmesiden:

 

Den seneste mikrolegatanalyse blev gennemført i januar 2019. Analysen bekræfter den tendens, der blev påvist i de tidligere analyser, og det er, at mikrolegater øger unge startups' overlevelsesevne; startups, der modtager et mikrolegat, danner større teams og skaber flere jobs end ikke-modtagere i kontrolgruppen. Dertil kommer, at de har nemmere ved at tiltrække vækstkapital, hvilket yderligere forstærker deres evne til jobskabelse.

 

Hvis du interesserer dig for Iværksætteri i uddannelsessektoren kan du læse Mikrolegatanalyser her! 

 

Og se ansøgningsskema, vilkår mv. for Mikrolegatet her!

 

 

Fonden har en Midtjysk afdeling, som du kan se kontaktinfo på her:

 

Regionsleder i Midtjylland, Susanne Sørensen
Tlf.: 23 37 07 74, mail susannesoerensen@ffe-ye.dk

 

 


 

 

 


Siden her præsenteres i samarbejde med Revisonsfirmaet Beierholm, Marketingklubben, Qred og Lunar Bank.

 

PARTNERE I 

VIBORG

KOMMUNE:

Lunar Bank tilbyder billig erhvervskonto til selvstændige.

 

 

 

 

 

 

 

 

FÅ BILLIGT OG HURTIGT EN ERHVERVSKONTO

 Beierholm i Viborg er klar med hjælp til iværksættere. Husk de første 2 timer er gratis.

Marketingklubben - hjælp til markedsføring på abonnement

 

 

 

 

Qred tilbyder erhvervslån til iværksættere i Viborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansøg om et erhvervslån 

 

 

 

 

 
5. Viborg Kommune og andre myndigheder7. Sociale medier, gode links mv. i Viborg
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.