Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Silkeborg Kommune og andre myndigheder

Lovningen gælder naturligvis i hele landet - også i Silkeborg. Men der kan være massere af forskellige i reglerne, når det kommer til eksempelvis parkering, affaldsregulering, bevillinger, byggesagsbehandler og meget mere.

 

SilkeborgBusiness er et godt sted at starte! De kan besvare dine spørgsmål eller henvise dig til den rigtige forvaltning i kommunen.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Det er normalt lovligt at drive liberalt erhverv fra hjemmet uden at få tilladelse. Med liberale erhverv forstås det som eksempelvis frisør, advokat, ejendomsmægler, revisor, dagpleje og lignende. Det er dog vigtigt, at du registrerer hvor stor en del af din bolig, der er erhverv og hvor stor en del, der er beboelse i BBR.

 

For at drive virksomhed i egen bolig, skal følgende kriterier desuden overholdes:

  • Du skal selv bo på adressen

  • Der må ikke være ansatte i din virksomhed

  • Virksomheden må ikke være til gene i nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund

Som udgangspunkt må du ikke drive virksomhed i egen bolig, hvis du bor til leje i et boligselskab. Hvis du bor til leje ellers, skal du forhøre dig hos din udlejer for at få tilladelse.

 

I nogle områder kan der desuden være forbud mod at drive erhverv ifølge lokal- og kommuneplaner. Derfor er det altid en god idé at læse disse for at være sikker.

 

Ekstra tip: Vi anbefaler, at du kontakte kommunen og tager en snak om deres forståelse af de liberale erhverv. Det er før set, at erhvervsdrivende er kommet i klemme på grund af forståelser for de liberale erhverv.  

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe eksisterende erhvervslokaler, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Hvis du vil ændre aktiviteterne i erhvervslokalet, skal du have byggetilladelse - altså hvis du for eksempel vil ændre en café til restaurant.

 

Hvis du skal have byggetilladelse, søger du om denne ved Byg og Miljø.

 

Vær opmærksom på, at der påregnes et gebyr på timebasis for byggesagsbehandlingen. Ha’ derfor alle dokumenter klar, så gebyret ikke stiger.  

 

Der findes lokal- og kommuneplaner, der også har betydning, når du vil drive erhverv. Derfor vil det være en god idé at læse lokal- og kommuneplanen, hvis du overvejer at købe eller leje erhvervsejendom.

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsejendomme, der er til salg her! Vi garanterer selvfølgelig ikke, at der altid er ledige ejendomme til salg.

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge dine egne lokaler til din virksomhed, skal du altid have en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. På deres hjemmeside bliver du klogere på, hvad byggetilladelsen skal indeholde. Du besøger Byg og Miljøs hjemmeside her


Du skal være opmærksom på, at der bliver pålagt et byggesagsgebyr. Byggesagsgebyret er 494 kr. pr. time til byggesagsbehandlingen. Derfor er det en god idé at have alle papirerne i orden fra starten af.

 

Vær opmærksom på, at der er lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for, om du må bygge på den ønskede grund. Derfor er det altid en god idé at tjekke lokal- og kommuneplanerne, inden du køber en byggegrund.

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsgrunde, der er ledige her

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

  

 

Alkoholbevilling i Silkeborg

Hvis du vil starte restauration og servere alkohol for dine gæster, skal du have en alkoholbevilling. Du må altså ikke servere alkohol for dine gæster uden at have en alkoholbevilling. For at få en alkoholbevilling skal du være fyldt. Hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen skal du blot være fyldt 18 år.

 

Hvis du vil holde enkeltstående arrangementer som festival og koncert, skal du søge om lejlighedstilladelse.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Midt- og Vestjyllands Politi. Du finder blanketten og flere oplysninger på Politiets hjemmeside her

 

Når du søger om alkoholbevilling, kan du også søge om tilladelse til udvidet åbningstid. Det vil sige, hvis du vil holde åbent til længere end til kl. 02.00, skal du søge om dette samtidig med, at du søger om alkoholbevilling. Du kan dog også søge om det senere - dette kan dog være under andre forudsætninger.

 

Serveringsvirksomhed

Er du i gang med at starte serveringsvirksomhed, kan du med stor fordel læse restaurationsplanen for Silkeborg. Der er nemlig en række regler, der gælder, når du vil have serveringsvirksomhed. Her kan du finde alt om alkoholbevilling, udeservering, udvidet åbningstider og meget mere. Du kan finde restaurationsplanen

 

Vil du have udendørsservering i din virksomhed, skal du have tilladelse fra kommunen. Tilladelsen gives typisk for perioden 1. april til 1. oktober. Uanset om du stille borde og stole på private fællesveje eller offentlige fortove, skal du søge om tilladelse. Tilladelsen gives kun ud fra facaden af den forretning/restauration, som serveringen foregår udefra og kun inden for åbningstiden. Arealet skal desuden være afmærket.

 

Ansøgningen om udeservering sendes til Teknik og Miljøafdelingen i Silkeborg Kommune.

 

 

PARTNERE I 

SILKEBORG 

KOMMUNE:

 

 

 

 

Marketingklubben - hjælp til markedsføring på abonnement

 

 

 

 

 
4. Lokale iværksættere i Silkeborg6. Er du elev eller studerende i Silkeborg?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.