Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Aalborg -> Kapital til start og vækst i Aalborg

 

Hvordan finder jeg penge til min nye StartUp?

Langt de fleste almindelige iværksættere og virksomheder får deres finansiering på plads via en kassekredit og et etableringslån i en bank eller en sparekasse. Og dem er der jo ret mange af i Aalborg.

 

Men der er mange andre muligheder i byen. Der findes en lokal Opstartsfond, investorer og meget mere. Læs mere neden for, hvor vi også beskriver de nationale muligheder i fx. EIFO (tidl. Vækstfonden), Danish Business Angels, Innovationsfonden mv.

 

Læs i øvrigt vores generelle afsnit om finansiering af din nye virksomhed her! Her beskrives de forskellige finansieringsformer og vigtige ting, du bør overveje om renter, leasing mv.

 


 

OPSTARTSFONDEN - OPDATERING OPSTARTSFONDEN ER VED AT LUKKE OG KAN IKKE SØGES LÆNGERE!Opstartsfonden i Aalborg kan yde tilskud til iværksættere

I Aalborg kommune har man en lille fond, der kan hjælpe iværksættere. Den er oprindeligt stiftet som en fond i Vestre Hassing, men efter kommunesammenlægning, er den nu gældende i hele Aalborg Kommune.

 

Foto af Opstartsfondens første uddeling af midler til iværksættere. Uddelingen skete i Erhvervsparken i Nibe.

 

Fonden tilbyder tilskud til nye iværksættere. Man kan søge tilskud til dækning af udgifter fx markedsanalyse, køb af nødvendigt udstyr, rådgivning, kursusdeltagelse mv. 

 

Der åbnes igen for modtagelse af ansøgninger til efteråret.

 

Tjek hjemmesiden for Opstartsfonden!

 


 

SMV digital

SMV digital er en tilskudsordning til selv meget små og nye virksomheder. Du kan få tilskud til at bruge en privat rådgiver, der kan hjælpe dig med at udvikle din virksomhed digitalt. Der er 2 typer puljer en på 25.000 kr. og en på 100.000 kr. For at få de 25.000 kr. skal du ha’ CVR og være i drift med mindst 2 ansatte. Her er der krav om, at du udover at bruge tilskud til rådgivningen også deltager i mindst 3 workshops. Søger du de 100.000 kr. er der krav om du mindst har 2. mio. kr. i omsætning.Begge tilskud skal medfinansieres enten med kontanter eller ved at du registrerer dit timeforbrug på ordningen. Kontakt Business Aalborg eller Erhvervshus Nordjylland for at høre nærmere.

 

  

Next Step puljen -> få op til 24.000 kr. i tilskud

 

IværksætterDanmark har en pulje, hvor du som ret nyetableret iværksætter kan få tilskud til at skaffe dig ny viden, der kan løfte din forretning.  Hvilke kompetencer mangler du, for at din iværksættervirksomhed kan blive en succes? Har du brug for viden om salg, digital markedsføring, ledelse, økonomi eller i værktøjer til forretningsudvikling? 

 

Next Step understøtter iværksætteres udvikling og vækst – og det er faktisk meget enkelt. Iværksættere der har søgt og opnået bevilling fortæller at det er super let.  Du får tildelt en vækstguide der hjælper dig, og du får mulighed for at finde et kursus eller en udbyder af et forløb eller et konsulentfirma, som kan hjælpe dig.

 

Når du bliver godkendt dækkes op til 75 % af regningen. Du kan dog max. få 24.000 kr. i tilskud.

 

BEMÆRK! PULJEN ER ÅBNE IGEN, MEN FORVENT STOR KONKURRENCE OM MIDLERNE. 

 

Læs mere om Next Step Iværksætterpuljen!

 

 

 

 


 

 

Nordjysk Invest  

Lokale nordjyske penge stilles til rådighed for dygtige og visionære iværksættere. En gruppe erhvervsfolk med basis i Aalborg mente, der manglede et mødested mellem iværksættere og investorer, og stiftede derfor Nordjyske Invest. En kort periode blev Nordjysk Invest kaldet "Løvens Jyske Hule", så hvis du har hørt om det behøver du ikke lede... Det er altså Nordjysk Invest det kaldes nu.  :-)

 

Teamet bag Nordjysk Invest kloge penge til iværksættere

 

Med Business Aalborg som facilitater og organisator mødes nyere perspektiverige iværksættervirksomheder med investorpanelet, og får her mulighed for både særdeles værdifuld sparring og, hvis kemi og ambitioner passer, også konkret investering med hjem.

 

På hjemmesiden kan du se lidt om hvordan det foregår, for TV2Nord har lavet nogle programmer omhandlende iværksættere, deres idéer og ikke mindst præsentationen for investorpanelet.

 

Se hjemmesiden https://www.nordjyskinvest.dk/ 

 

  


 

 

Investo  Capital (Seed Fund)

Investo Capital A/S er stiftet af NOVI Innovation A/S og HEARTLAND A/S. Der er tale om enb investeringsfond på 100 mio. kr. der primært skal investere i TECH virksomheder.

 

Kravene er lidt skrappe for at kunne modtage investeringer. Udover man skal være i gang og have en vis omsætning, skal teknologiniveauet være højt og ambitionerne skal være globale. Virksomhederne, der investeres i, skal ikke nødvendigvis være beliggende i Nordjylland.

 

Model for investeringsforløb hos Investo 

Fonden er ret nye endnu, men du kan måske blive lidt klogere ved at se på Investos første investering i firmaet, TracInnovations. Se tracInnovations hjemmeside her!

 

 Link til Investos hjemmeside er her!

 


 

 

PARTNERE I AALBORG KOMMUNE: 

 

 

 

 

 

 

 

FÅ BILLIGT OG HURTIGT EN ERHVERVSKONTO

 

 

Lunar Bank tilbyder billig erhvervskonto til selvstændige.

 

Qred tilbyder erhvervslån også til iværksættere fra Aalborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansøg om et erhvervslån

 

 

Web2sale tilbyder webshopløsninger til iværksættere

Link til Boxit Flexoffice kontorhotel Aalborg

 

 

 

 


Logo Infolinkkurser og iværksætteruddannelsen 

Marketingklubben tilbyder hjælp og viden til iværksættere

 

 

 

 

 

 

 

Netværket BusinessBees Erhvervsnetværk i Aalborg og omegn

 

 

 


Jysk Rekruttering tilbyder effektiv og grundig JYSK rekruttering og headhunting

  

Nordjysk LånefondNordjysk Lånefond finansiering og iværksætterlån

En særlig nordjysk mulighed for at rejse kapital til dit iværksætterprojekt er Nordjysk Lånefond. Har du en nytænkende virksomheds idé og mangler du lige den sidste finansiering for at komme i mål med din kapitalfremskaffelse, så er Nordjysk Lånefond måske en mulighed for dig!

  

Kontaktoplysninger: Telefon 70 27 86 66 eller mail: info@nordjysklaanefond.dk  

 


 

 

 

 

  

 

 

EIFO tilbyder finansiering til iværksættere og små virksomheder

 

Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) (Tidl. Vækstfonden)

EIFO er en fond, der er resultat af en fusion af flere statslige fonde, herunder Vækstfonden, som har haft mange tilbud til iværksættere og små virksomheder.

 

Formålet er at sikre fornyelse og vækst i det danske erhvervsliv ved at yde lån, kautioner mv. eller som de skriver at investere i de virksomheder, som Danmark ikke må gå glip af.

 

Og så har vi lige en kommentar fra Startinfo.dk:

 

Lad være med at blive forskrækket og tænke, "det er nok kun målrettet super talenter, international skalebare virksomheder, biotech landvindinger mv." Det er altså også for "almindelige" virksomheder med et kapitalbehov.

 

EIFO er fælles indgang for alle danske virksomheder med behov for risikovillig statslig medfinansiering. Det gælder både iværksætteren og SMV’eren. EIFO har en hel del "produkter på hylderne", men i det følgende skal vi kun beskrive de 2 mest relevante tilbud til iværksættere.

 

1. Vækstkaution

Ikke alle iværksættere har lige let ved at opnå lån eller tilstrækkeligt lån i deres eget pengeinstitut. Sådan har det altid været og det ændrer sig næppe. I nogle perioder er det sværere afhængigt af konjunkturerne (gode og dårlige tider) og i nogle periode kan næsten alt lade sig gøre. 

 

Men noget af det der gør det svært for iværksættere, er jo at man ingen historik har i virksomheden. Der er intet regnskab, så et lån bevilges stort set udfra forventninger om fremtiden og udfra tiltro til dig som person, din forretningsplan mv.

 

Og nogle gange er pengeinstituttet egentligt positive, men føler lidt det er en stor risiko, selvom de overordnet set tror på dit projekt.

 

I de tilfælde kan kaution fra EIFO være en super god løsning til at du kan få finansieret din opstart.

 

Kautionen kan være på op til 75% af lånesummen og den kan løbe i max. 10 år. Det koster så lidt... 1,5 % af lånebeløb i engangsudgift og 2% af lånebeløb i årlig præmie. 

 

Rent praktisk er det banken, der bevilger et lån til dig under forudsætning af kaution fra EIFO. 

 

Du kan se faktaark på Vækstkaution i pdf her!

 

2. Startlån

Der er tale om risikovillige lån til helt nye virksomheder. Kravene er at man har et færdigt produkt (eller serviceydelse) og der skal være et begyndende salg. Og så skal din virksomhed være ny! 

 

Du kan normalt låne mellem 400.000 kr. og 1,5 mio kr. 

 

Lånet ydes direkte fra EIFO til din virksomhed. Renten er lidt højere end normalt ved et banklån, men der er jo også tale om et risikovilligt lån på et tidspunkt, hvor du ikke er kommet ret langt.

 

Læs mere om lån til opstart af virksomhed her!

 

 

Kontaktinfo for EIFO i Nordjylland:

Aalborg, A. C. Olesens Gade 4, 2., 9000 Aalborg C

Tlf, 35 29 86 00, mail vf@vf.dk 

EIFO's hjemmeside kan du finde her!

 


 

Investorkapital fra en Business AngelDanish Business Angels netværk tilbyder investering i iværksættervirksomheder

Har du et projekt med stort potentiale og måske tilsvarende risiko, som kræver mange penge for at blive realiseret? Så kan det være meget svært at finansiere det på traditionel vis via banken.

Der for kan en investor, som man ofte kalder en Business Angel, måske være løsningen.

 

Der er findes et netværk af Business Angels i Danmark. Danish Business Angels, som ofte kaldes DANban i daglig tale, er et netværk af 200 investorer. Det fungerer på den måde, at man efter en indledende proces med sekretariatet, får mulighed for at præsentere sin iværksættercase på et af de månedlige arrangementer i hhv. Aarhus og København.

 

Det skal naturligvis forberedes en del, men det kan du få hjælp til. Og på hjemmesiden er en meget grundig vejledning, så du bliver ikke bare kastet for ”løverne” uden forberedelse. Der investeres typisk mellem 500.000 kr. og 5. mio. kr. ofte som en pulje med flere investorer samlet.

 

Se mere om DANban på linket her: https://danban.org/ansoeg-om-funding/

 

 


 

Innovationsfonden

Innovationsfonden er sat i verden for at løfte strategiske forsknings- og innovationsprojekter i hele Danmark. Men de kan også støtte perspektivrige iværksætteridéer, og det er ikke alle idéer, der behøver at være fantastike nyopfindelser, der lægger verdensmarkedet ned.

 

Så tjek det. Måske kan din nye virksomhed komme med i puljen.

 

Innovationsfonden har mange tilbud men de mest oplagte for iværksættere er programmet Innobooster, som du kan læse om på linket her! 

 

Innovationsfonden har kontorer i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

 

Nedenfor kan du se en video om Innobooster, så bliv klogere på både vilkår, regler og selve  ansøgningsprocessen hos Innovationsfonden:

 

 

 

 


Denne side om iværksætteri i Aalborg er støttet af Iværksætteruddannelsen ved Infolinkkurser, BusinessBees, Boxit Flexoffice, Jysk Rekruttering, itn ∣ vision - software, salg og lagerstyring til webshops, Lunar Bank, Qred samt Marketingklubben.

 

 .

 

 

 

 

 
5. Lokale iværksættere i Aalborg7. Er du elev eller studerende i Aalborg?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.