Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Kørselsregnskab (Kørebog) og takster for kørsel

Kører du erhvervsmæssigt - altså for dit firma - i egen bil har du mulighed for at udbetale kørselsgodtgørelse til dig selv eller at få dine udgifter refunderet efter en procentberegning. Du kan fratrække kørsel ud til dine kunder, leverandører, rådgivere mv. og til de andre erhvervsmæssige ting, der er omfattet af din virksomhed.

 

2020 takster for kørselsgodtgørelse.

Skatterådet har fastsat taksterne for kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse i 2020. Taksterne er faldet en lille smule i forhold til sidste år:

 


Skattefri befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bil:

År  For de første 20.000 km  For kørsel over 20.000 km  
 2019 3,56 kr. pr. km  1,98 kr. pr. km  
 2020 3,52 kr. pr. km   1,96 kr. pr. km  

 

Kørselsfradraget:

 

 

 År Sats for kørsel ml. 25-120 km  Sats for kørsel over 120 km 
 2019  1,98 kr. pr. km   0,99 kr. pr. km  
 2020 1,96 kr. pr. km   0,98 kr. pr. km  

 

Reglerne for befordringsfradrag er uændrede, så der fortsat ikke er fradrag for befordring for de første 24 kilometer pr. dag mellem hjem og arbejde, og det gælder uanset hvilket transportmiddel, man bruger.

Udbetaling af kørselsgodtgørelse.

Det er statens der fastsætter en takst for kørslesgodtgørelse. I 2019 kan du udbetale 3,56 kr. til dig selv i skattefrie kilometerpenge ved kørsel i din private bil på vegne af dit firma. Og det lyder jo fint med "skattefrie" beløb, men husk du har jo også selv betalt for bilen og brændstof, og forsikring og reparation af dine beskattede penge.

 

Taksten på de 3,56 gælder for op til 20.000 km om året. Over 20.000 km om året er satsen 1,98 kr. pr. km. 

 

Du kan ivørigt sagtens udbetale et større beløb pr. km, men så skal du beskattes privat af den del af beløbet, der er større en statens takst. 

 

Den skattefri kørselsgodtgørelse dækker kun selv kørslen. Ofte er der "fælgeudgifter som parkering og måske også færgebillet/brobizz. De udgifter kan du få refunderet af dit firma som private udlæg. Med det er et krav, at dine originalbilag (kvittering for parkering fx) er medtaget i dit firmas regnskab.

 

Ovenstående gælder, hvis din virksomhed er med i Virksomhedsskatteordningen eller drives i selskabsregi. Er du beskatter efter personskatteordningen, får du udgifter som fradrag i den personlige skat i stedet for... Spørg din revisor!

 

Refusion efter procentberegning.

Alternativt til kørslesgodtgørelse efter statens takster er en refusion efter en procentbereging af de faktisk udgifter.

 

Det faktisk udgifter kræver at du opbevarer regninger og kvitteringer på det hele, alt fra indkøb af dæk, brændstof, grøn ejerafgift, forsikring, afskrivninger mv, og der så laves en samlet opgørelse på det. Herfra kan du så lade dit firma betale dig den %-del af udgifterne din kørsesopgørelse eller kørebog dokumenterer.

 

Denne model er lidt mere kompliceret for du skal bla. beregning en udgift af afksrivningerne af din bils skattemæssige værdi. Du skal nok bruge en revisor til det. Men du kan læse om det på SKAT's hjemmeside her!

 

Kørselsregnskab (kørebog eller kørebog App) 

Uanset hvilken model du vælger skal du føre en kørebog eller et kørselsregnskab om du vil. Det kan gøres på papir, i et regneark eller i en særskilt fremstillet App til formålet. 

 

Brønderslev Erhverv har lavet en simpel men velfungerende model i excel. Den kan du benytte til dit kørselsregnskab. Se den på linket her! 

 

SKAT har også stillet en version til rådighed, den kan du finde her!

 

Alternativt til excel ark og papirversioner, kan du også benytte en App til det. Der er flere på markedet. 

 

Startinfo har valgt at lave et partnerskab med CarDriveLog og kan anbefale den. Det er super let at anvende, du kan maile dit kørselsregnskab til dig selv og du kan ha' flere biler på samme App, hvis du af og til kører i en anden bil.

 

Læs mere om CarDriveLog herunder eller download App'en til din telefon. Der er 2 mdr. s gratis prøvetid:


CarDriveLog App AppStore: https://apps.apple.com/us/app/cardrivelog-v2/id1391483957
CardriveLog App GooglePlay:  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.carlog.es1.carlog&hl=en

 

Har du set vores IværksætterGuide? 

Her kan du få gode råd, tips og tricks samt henvisninger til mange nyttige sider. IværksætterGuiden er opdelt i FØR, UNDER og EFTER START

 

 

 

FAGLIG PARTNER KØRSELSREGNSKAB 

 

 

CarDriveLog App er din smarte kørebog, som altid er ved hånden

 

 

 

CarDriveLog App er din smarte kørebog, som altid er ved hånden

 

 

Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.