Regnskabsklasser for virksomheder
Din virksomhed er i placeret i en regnskabsklasse. Det kommer måske som en overraskelse for dig, men sådan er det. Der er meget man skal sætte sig ind i som iværksætter, og her er så lige en ting mere.
Men regnskabsklasser.... Hvad betyder det så og hvilke klasser kan man være i?
Regnskabsklasserne består af 4 forskellige klasser A, B, C og D og handler primært om din virksomheds størrelse og om hvilken jurdisk organsiering du har valgt.
Regnskabsklasse Aer personligt ejede virksomheder, herunder I/S (Interesenskaber) eller de helt små PMV (Personlig ejede mindre virksomheder). De sidste er mest hobby virksomheder, Er du i regnskabsklasse A er der ikke krav om at du indsender dit årsregnskab til Erhvervsstyrelsen. Men du skal selvfølgelig indsende dine tal til SKAT, men heller ikke her behøver du indsende regnskabet. Men mindre de kræver at se det.
Regnskabsklasse Ber virksomheder i selskabsform. Det vil primært sige ApS (Anpartsselskab) og A/S (Aktieselskaber) og få andre fonde og lign., der ikke er så relevant for iværksættere. Bliver din omsætning meget stor - over 89 mio. kr. - så har du sikkert en revisor der kan fortælle dig om reglerne, men så rykker du op i klasse C. Du behøver ikke i klasse B at ha' en revisor til at underskrive dit årsregnsskab.Regnskabsklasse Cer for de meget store virksomheder. Og her skal der revisor på, så spørg ham eller hende om din indrapportering til Erhvervsstyrelsen. Regnskabsklasse Der for de børsnoterede selskaber. Her er der mange krav - men du har typisk også ret godt råd til at leve op til dem, hvis du har hentet kapital på fondsbørsen. Hvis du er i Regnskabsklasse B og gerne vil indsende årsregnskabet selvSå skal du bare holde tunge lige i munden, og ikke give op på forhånd. Det kan lade sig gøre og Erhvervsstyrelsens skemaer og vejledninger er egentligt ok. *
Du skal lave en ledelsesberetning og er du i tvivl kan du finde nogle regnskaber for andre ApS'er og se hvordan de gør det. Så laver du din egen udgave, og det giver typisk ikke et problem.
Herudover skal indtastes tallene fra dit regnskab, så der kan laves en resultatopgørelse og en balance. Og du kan lidt selv vælge om du vil oplyse din omsætning eller kun din bruttoavance. De fleste viser ikke deres omsætning.
* Startinfo.dk har faktisk en partnerskabsaftale med Digital Revisor, som kan hjælpe dig med indberetning og kvalitetssikre dine indrapoortering. Læs mere her:
NB. Fristen for indsendelse af årsregnskabet er 6 mdr. efter din regnskabsafslutning. Langt de fleste vælger kalenderer året, der slutter 31.12 og det er så 30. juni der skal afleveres regnskab og i øvrigt årsopgørsel (tidligere kaldet udvidet selvangivelse) til SKAT. |
|
|